25 načina pomoći u podršci žrtvama požara u sjevernom zalivu | BA.centerar.org

25 načina pomoći u podršci žrtvama požara u sjevernom zalivu

25 načina pomoći u podršci žrtvama požara u sjevernom zalivu

Razaranja iz North Bay požara je nezamislivo, ali zajednica je došao zajedno istrajati. Čuli smo bezbroj herojsko, a mi dugujemo veliku našim vatrogasaca i hitne službe, koji su neumorno radi na tome da se spasi ono što je ostalo. Ako već niste doprinijeli, sada je vrijeme da se pokaže vašu podršku. Donacije i volonterski napori uvijek surge odmah nakon krize, ali tekućim naporima za sedmicama i mjesecima nastavku su od ključne važnosti za oporavak.

Riječ od humanitarnih organizacija u ovoj oblasti je da novčane donacije su od najveće pomoći u ovoj fazi. Ali, ako je davanje novca nije u vašem budžetu, još uvijek postoje drugi načini da se teren. Od volontiranje na kupovinu karte za tombolu da jedu u podršku uzrok, ovdje su 25 načina da se pomogne. 


Paradise Ridge Winery / Facebook

Donirati

• Donate u Sjedinjene Ways 'Northern California Wildfire pomoć i oporavak Fonda zajedničkog fonda između United Way Bay Area i United Way of the Wine Country koji pomaže stanovnicima i agencijama Zajednice preko Sonoma, Napa, Solano, jezera i Mendocino županije. (Unesite WILDFIRE u komentarima ili tekst donirati "WILDFIRE" na 40403 napraviti zalog.) Sto posto novčane poklone će ići na olakšanje i oporavak napore.

• Ako želite da podrži imigranata bez dokumenata koji su izgubili svoje domove, stvari i sredstva za život u požarima, donirati UndocuFund za Fire Relief u Sonoma County.

• Rebuild vina Countryis gleda u budućnost i dugoročne zemlja vina oporavak. Uz podršku Habitat for Humanity, ovaj fond će koristiti donacije da započne proces obnove kuće koje su izgubili, prioritet onima kojima su najpotrebnija, uključujući starije osobe i radnici farme.

• CaliforniaVolunteers, organizacija osnovana od strane Ureda guvernera, ima dodatne detalje o tome kako možete dati i gdje možete volontirati. Sajt takođe objašnjava kako odgovorno doniraju robu ako novac i vrijeme nisu najboljih opcija za vas.

• GoFundMealso uspostavi stranice agregiranje mnoge vatre olakšanje fondova.

Crveno Empire Banka hrane / Facebook

VOLONTERA

Kreditiranje ruku mogu biti jednako korisno kao pisanje ček, a North Bay će biti u potrazi za ljude da pomognu mjesecima koje dolaze.

• Ako ste zainteresirani za rad u skloništu u Napa, Sonoma, Mendocino ili jezera županije, prijavite postati volonter sa američkog Crvenog križa.

• Volonterski centar Sonoma Countylists nekoliko opcija volonter na svojoj web stranici, od kojih je većina možete se prijaviti za online. Mnogo tekuće volonterski rad uključuje sortiranje i organiziranje tisuće donacija prikupljenih u proteklih nekoliko tjedana.

• Pozovite Napa County Animal Shelter i usvajanje centar (707-253-4382) da vidim da li i dalje treba volontere da pomognu čist i organizirati olovke.

• Prijavi se kao volonter i pomoć u distribuciju hrane ili podrške skladište u Redwood Empire Banka hrane.

• The Bay Area zajednica hrane donira prostor i zalihe kako bi hranu za evakuisani. Kuhara, restorana i drugih volonteri mogu se prijaviti da pomogne u pripremi i dostavi obroka onima u potrebi kroz SF Fights Fire.

Airbnb Citizen

HOST

Raseljenih porodica, vatrogasaca, hitne službe, pa čak i kućnih ljubimaca možda trebati mesto za boravak. Razmotri mogućnost privremenog ili duži rok domaćin kroz jednu od ovih organizacija.

• Kroz Airbnb katastrofe olakšanje programa, domaćini mogu volontirati za smještaj raseljenih porodica ili hitne radnika zovu iz drugih regija u kratkom roku. Airbnb proširio svoj program odgovor katastrofa uključiti Berkeley i Oakland na vrhu San Francisku i dijelovi Marin, Mendocino i Sjevernoj Alameda županija. Evakuisani možete pronaći utočište do 30. Oktobra učestvuju domaćinima u tim gradovima.

• Kućni ljubimci trebate pomoć, previše. Rocket Dog Rescueis potrazi za domovima i volontera u svoje svetište u Oakland za životinje raseljenih vatre. Pozovite 415-756-8188 da vidim kako vam može pomoći. Također možete provjeriti s Wonder Cat Rescueand na SFSPCAto vidjeti da li oni traže domove (privremeni ili dugoročne) za podsticanje životinja.

Justin Sullivan / Getty Images

GIVE na druge načine

Bay Area postaje kreativni postavljanjem druge načine da pomogne. Barovima, restoranima i trgovinama su svi dobiti uključeni.

• Sonoma County Recoverywill pomoći povezati vam načine dati ili načina da volontiraju. Ako želite donirati stvari, a ne novac, možete pružiti popis stvari koje mogu dostaviti i oni će vam odgovaraju donacijom centrima ili obitelji u potrebi.

• Lokalni umjetnici i dizajneri su donirali neke od svojih radova na uzrok, a neki ozbiljno cool stavke su za osvojiti. Kupujte California Fire Pomoć prodaju ovdje. Sto posto prodaje ići će u Redwood Credit Union North Bay Fire Relief Fund.

• U narednih nekoliko mjeseci, pivara i arkada Brewcade će donirati $ 1 iz svake Can u nedelji naporima vatru olakšanje. Početi sada planira svoj nedeljni izlet.

• Gear za ChefsGiving (13-19 Novembar), jednonedeljnog događaj fond-podizanje domaćin gostoprimstvo grupe, uključujući Golden Gate Restaurant Association. Restorani, delikatese i pekare će ponuditi posebne menije, izdatoj karti događaja i popusti (à la Restoran tjedan) i da će donirati $ 100 po gostu ili predmet prodan na naporima.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 najboljih pješačkih staza u Los Anđelesu

Post Zdravlje

Vrhunski vodič za kostiju

Post Zdravlje

7 iznenađujućih načina sprečavanja infekcije kvasca

Post Zdravlje

5 stvari koje izazivaju vaše čudne snove

Post Zdravlje

5 malih načina da budete fleksibilniji svaki dan

Post Zdravlje

10 online priče iz stvarnih žena koje će učiniti da želite ostati samski za večnost

Post Zdravlje

Koja je ishrana (i treba li da probate)?

Post Zdravlje

9 naučno dokazanih načina da bude sretnija osoba

Post Zdravlje

7 pokreće se da bi se čudesnim ženskim oružjem do kraja avgusta

Post Zdravlje

8 savjeta za ko-spavanje

Post Zdravlje

6 dokazanih načina održavanja letnje energije kroz jesen i zimu

Post Zdravlje

Sve stvari koje su sve majke pripremljene u svakom trenutku