4 mitova mitova koji nisu istiniti | BA.centerar.org

4 mitova mitova koji nisu istiniti

4 mitova mitova koji nisu istiniti

Kada razmišljamo o menopauzi, mi uglavnom razmišljamo o valunge (boooo) i nemaju više kupiti tampone (yesss). Tu je zapravo mnogo više na njega, i to je vrijedno sređivanje stvari od fikcije. Evo, četiri zabluda ispraviti.

Twenty20

Mit: Menopauza počinje odmah Oko Godine 50

Prema Healthline, prosječna starost žena počne menopauze je 51, ali to nije istina za svakoga. Menopauza može početi prirodno bilo gdje između kasnih 30-ih i svojim ranim 60-ih godina. Ti si službeno u menopauzi kada niste imali period za punu godinu dana. Ako odete 10 ili 11 mjeseci bez menstruacije, a zatim ga, ti si stillnot u menopauzi (i treba da ispočetka brojanja). Budite svjesni da čak i ako ste simptome, možda ne u potpunosti počinje tek za nekoliko godina.

Adrian825 / Getty Images

Mit: valunge Da li su prvi znak menopauze

Ne, ne nužno. Dok su valunzi i menopauze su prilično sinonimi, postoji mnogo drugih simptoma vas da prvo doživjeti. Po Prevencija, drugi simptomi uključuju umor, debljanje, razdražljivost i odraslih akni. (Dakle, u osnovi, ne čekajte dok ne počnete da valunge da razgovara sa svojim lekarom-izvještaj bilo koji drugi mogući simptomi imaš, previše.)

Twenty20

Mit: Ako imate menstruaciju Late, počet ćete Menopauza Late

Nažalost, za one koji su kasno dobili perioda, suprotno je često istina. Ako ste počeli menstruaciju kasnije od prosjeka, možda zapravo početi menopauzu ranije. Predviđanje dobi počet ćete menopauze je nezgodno, ali prema Mreže za žensko zdravlje, postoje indicije da vam pomoći da predvidjeti kada ćete početi: Kada ti je majka počela menopauza je najbolji pokazatelj kada će početi, previše. Pušenje može značiti ranije menopauze dok pijete alkohol i više trudnoća ukazuju kasnije menopauze.

Twenty20

Mit: Menopauza Ruins Your Sex Life

Pakao, ne. Žene mogu uživati ​​zdrav i aktivan seksualni život za vrijeme i nakon menopauze. Studija u Journal of Sexual Medicinefound da menopauza ne igra kao veliku ulogu u seksualnim problemima kao nekad mislio. A još važan faktor u određivanju kako će vaš seksualni život odigra je da li ste imali ove izazove pred menopauze. Ako jeste, oni su veće šanse da se nastavi. U osnovi, vaš seksualni život neće uzeti hitnu pikiranje kada počnete menopauze. (Fuj.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Isprobajte ova 7 pića da biste dobili bolji noćni san

Post Zdravlje

Jutro, podne ili noć: 6 najboljih treninga za svako doba dana

Post Zdravlje

Kontrolni znakovi znaju da ste spaljeni

Post Zdravlje

3 načina da ojačate svoj brak u decembru

Post Zdravlje

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove

Post Zdravlje

5 iznenađujuće koristi za zdravlje jabukovog sirćeta

Post Zdravlje

6 stvari koje nikada ne bi trebalo učiniti neposredno prije kreveta

Post Zdravlje

Stvari koje se mogu desiti ako odustanete od šećera

Post Zdravlje

7 sigurni načini da pobedite zavisnost od kofeina

Post Zdravlje

5 načina da ne dobijete Grannya

Post Zdravlje

Od seksa do zabrinutosti, evo 4 iznenađujuće stvari koje bi trebalo zapravo zakazati

Post Zdravlje

5 odličnih (i besplatnih) strimskih treninga koje možete učiniti u vašoj dnevnoj sobi