4 stvari koje ne treba nikad reći prijateljici koji je izgubila posao | BA.centerar.org

4 stvari koje ne treba nikad reći prijateljici koji je izgubila posao

4 stvari koje ne treba nikad reći prijateljici koji je izgubila posao

To je lako pasti u zamku nudi idioma kao što su: "Ako život da limun, napravi limunadu", kada prijatelj suočava prepreka. Ali, kada je rekao prepreka je poražavajuća otpuštanje, sve što je stvarno da želim je votku za to lemonade.and neki savjet od vas da nije sranje. Šta god mudrost se odlučite za davanje u ovom scenariju, izbjegavajte ove četiri najčešće koriste (još beskorisna) utjeha fraze po svaku cijenu.

"Imate li ikakvih tragova još?" To može osjećati kao da pomaže, ali ovo je komentar na sve oko stresnih. Dajte klinac drugi da diše, da li? Šanse su da je ili A) i dalje obrade preokret, ili lov B) posao doslovno 24/7. Zaključak: Ako ima nešto u radovima, ona će vam sama vremena. Do tada, nema potrebe za bušenjem tačke kući kada je pritisak je već.

"Znam [ubaci u trendu kompanije] zapošljava. Da li biste bili zainteresirani za intervju? "Naravno da je tvoje srce na pravom mjestu ovdje, ali ako je dojava nije korak naprijed, ili u skladu sa svojim profesionalnim ciljevima, to je u osnovi ističe njen nezgodna situacija. (Ne, tvoj advokat BFF ne želi posao u digitalnoj prodaji oglasa.) Umjesto toga, ponuditi češljaj Rolodex za pomoći, relevantconnections i napraviti vezu u njeno ime.

"To će biti super da se malo slobodnog vremena!" To može biti primamljivo da slikam svoju novostečenu slobodu u pozitivnom svjetlu, ali budimo jasni o nečemu: Biti nezaposlenih (kad vam puno treba plata) nije ležerno staycation. Njen narednih nekoliko nedelja će uključivati ​​beskrajne LinkedIn odmašćivanje, poklopac puštajući pisanje, referentni traži i super pražnjenje umrežavanje-ne čita blogove i rewatching Big Little Lies. Ako tvoj prijatelj ima račune da plati, ovo je kriza vremenu situaciji.

"Sve se događa s razlogom." Bez obzira na to koliko ozbiljno namjeravate naići, ovo umorni kliše je vjerojatno zadnja stvar koju tvoj prijatelj želi odmah da čuje. Možda je dobila otkaz zbog Subpar učinka (i lupa samu sebe o tome). Ili možda njen menadžer je samo psihopata (i odlazak je super nepravedan). Koji god da je razlog za otpuštanje, mi obećavamo ona ne želi zadržavati na tome.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 mitova kontrole rađanja nikada ne biste trebali vjerovati

Post Zdravlje

Tajno značenje iza rođenog cveta

Post Zdravlje

4 stvari koje su uvodnici žele da ekstrovertima prestane da rade

Post Zdravlje

5 CVS Perks koje ste imali

Post Zdravlje

6 toniranja Balet se pomera što možete učiniti iz kreveta

Post Zdravlje

Šta se može desiti ako dobijete samo 6 sati spavanja noć

Post Zdravlje

6 vježbi da biste dobili najbolje odjednom bez opreme

Post Zdravlje

6 hrana (i 1 piće) koja su povezana sa upalom

Post Zdravlje

8 načina da se nosi sa strašnom jutarnom bolesti

Post Zdravlje

Svi vaši prijatelji meditiraju - evo šta trebate znati

Post Zdravlje

Na 5 načina, Julianne pokušava da se brine o sebi tokom svog perioda

Post Zdravlje

Kako se osećati srećnije za 30 dana