5 Divne staze za 5 vrsta planinarenja: Koji ste vi? | BA.centerar.org

5 Divne staze za 5 vrsta planinarenja: Koji ste vi?

5 Divne staze za 5 vrsta planinarenja: Koji ste vi?

Bilo da ste hard-core trag udaraca, ne-ležeran tip u potrazi za prilično šetnju ili samo u potrazi za mirno mjesto za opuštanje, tu je trag u ili SF oko za vas. Vreme je da se hoda.

Scott Kranz / Outbound Collective

Ako idete za Pogled: Hike Muir plaži

Samo kratki izlet preko Golden Gate Bridge, ovo brzo povećanje u Muir plaži Overlook nudi slikovit panoramski pogled na Marin obale. Na jasan dan, možda čak i spot u San Francisku Sutro Tower, Mount Tam i Farallon ostrva. Tu je parking pravo na previd, ali možete proširiti svoje putovanje po stashing svoj automobil na Muir plaži i hodanje milje uz plažu se do tačke umjesto toga.

Christian Arballo / Outbound Collective

Ako želite da Sweat Out stresom: Hike Mount Diablo

Duga i strma je ime igra za vas. Pokušajte ovaj 13-milja povratno putovanje stazom do vrha i dobiti 3.323 metara visine usput. Mount Diablois jedan od najviših vrhova oko i poznat je po ekspanzivnu pogledom na cijeli Bay Area. Jesmo li spomenuti hvalisanje prava za što je do vrha? A nakon samita autoportret je definitivno u redu.

Pascual Dutton / Outbound Collective

Ako si više od Window Shopper: Hike Tennessee Valley

Nisu svi u San Francisku je ležeran tip. Za one koji vole vikend brunch i pretraživanje Fillmore Street butici, tu je Tennessee Valley. Vi ćete proći kroz valjanje zelenih brežuljaka ispunjen divlje cveće na ovom casual šetnju da satovi u nešto više od 3,4 milja za povratno putovanje. Tvoja nagrada za što je do kraja? Zapanjujući osamljene beachthat je savršen za pijuckanje čašu ruže iz boce ste mudro sakrio u svoj ruksak.

David Iliff

Ako si uzbuđenja: Hike Half Dome

Ako hazarder ti je srednje ime, Half Dome bi mogao biti tvoja igra. Ali ćete morati ići dalje šire za ovo srce pumpanje avanturu. Glave do Yosemite okušati u ovom 14- do 16-mile 12-satni hike - preporučuje se za samo napredne planinare. Mukotrpnom trek daje način da se adrenalina počinje da raste popeti set dva kabla za posljednjih 400 metara uspon. (Napomena: Potrebno je dozvola, a kablovi su samo do između Dan sjećanja i Kolumbov dan.) Sačuvajte poziv mami i tati za vrh. Priča se da ima odličan servis ćelija skroz gore.

Jim Goldstein

Ako si Yogi: Hike Lands End Labyrinth

Preskočite yoga studio i dobiti svoju dozu zen u prirodi. Idu u LandsEnd i uzeti Coastal Trail istoku do Mile Rock Beach izdanak. Veliki kameni labirint, stvorio Eduardo Aguilera 2004. Godine, bio je uništen vandali prošle godine, ali je grupa dobro Samarjana pomogla okupiti ga za posjetitelje na sve iznova uživati. Čine jedan kilometar-i-nazad trek u sumrak za istinski kontemplativni planinarenje.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako svesno jedenje može da promeni ceo prokleti život

Post Zdravlje

7 saveta za trudnice

Post Zdravlje

8 letnjih grickalica koje vam mogu pomoći da smršate

Post Zdravlje

6 stvari koje nikada ne biste trebali reći vašem partneru

Post Zdravlje

Kako prolaziti kroz praznike svojim zdravljem i vašim razumom netaknutim

Post Zdravlje

Kako raditi prijatelje (na pravi način)

Post Zdravlje

8 stvari koje treba da uradite ako sjednete na računaru cijeli dan

Post Zdravlje

Najbolji studio za joge u svakom Dallas komšiluku

Post Zdravlje

Kako da znate da li vaše dete ima grip ili je samo prehlada

Post Zdravlje

5 načina da ponedjeljke sisate manje

Post Zdravlje

6 pitanja svakih 30 godina - trebalo bi jednom svog lekara pitati jednom godišnje

Post Zdravlje

19 stvari koje će vam uštedjeti ovu sezonu gripa