5 dobrih početnih razgovora koji uvek rade u neugodnoj situaciji | BA.centerar.org

5 dobrih početnih razgovora koji uvek rade u neugodnoj situaciji

5 dobrih početnih razgovora koji uvek rade u neugodnoj situaciji

Naravno, znaš svoj put oko neprijatna tišina ili dva, ali kad ti nekako čudno kolegu Rhonda uglove ste na poslu happy hour (opet), ti si na gubitku. Evo, pet dobrih razgovor starteri koristiti sljedeći put stvari počnu da se čudno.

"WOW, kakva ZANIMLJIVOSTI [INSERT komad odjeće]. GDJE je? "

Mislim da ove linije kao neugodno razgovor 101. Najbolji način da se nekome ste razgovor s da se otvori je da ih pitate o sebi. Odjeća je savršen ulazna točka: Ako je osoba koju govorite sa nosi nešto jedinstveno, donesi ga. Naći ćete da je to jedan od najlakših razgovora polazišta.

"Gledaš [INSERT NETFLIX show here]?"

U ovom trenutku, Netflix - ili HBO GO ili Amazon Prime - je univerzalni razgovor tačku. (Ako neko ne lično pretplatite, oni vjerojatno zaduživanja za prijavu, zar ne?) To znači da je velika šansa da ćete biti u mogućnosti da pronađu zajednički jezik spominjanjem najnoviji hit. Na primjer, "OMG, jeste li uhvatiti sezone dva Unbreakable Kimmy Schmidt?" Ako je odgovor potvrdan, možete razgovarati. A ako to nije, upravo si sebi kupila nekoliko non-neugodno minuta prodaje ih o tome zašto bi trebalo početi.

"Šta ti za vikend?"

Ili ovisno o vremenu: "Šta si radio prošlog vikenda" Ovo pitanje je otvoreno i to prisiljava nekoga da volontiraju detalj o svom privatnom životu, koje zatim možete reagirati na / ask sondiranje pitanja kao reakcija na. ( "O, ti voliš plesti! Kako si ti u to?" Ili "Oooh, ste proveli vikend u Maine? Šta vam se najviše volim putovanja?")

"Koja je tvoja omiljena vrsta sira?"

OK, ovo zvuči čudno, ali čuje nas: To je zapravo neverovatan (i logično) za razgovor, pogotovo ako ste u okruženju gdje se služe predjelo. Dokle god razgovor partner nije vegan / podnosi laktozu, ima puno da razgovaraju. ( "Volim Gouda. Ili burrata, ali samo uz paradajz, itd") Plus, ko zna? Možda je najbolji sir je ikada jeo je na put u Provansi. Cue razgovor zlata.

"NASTAVLJA SE"

U redu, tako da ona nije imala epska priča o avanturi uzorkovanja sir u Provansi. Umjesto faking potrebu da se crtica do toaleta ", pokušajte:" Ti ćeš morati da mi oprostite na sekundu. Da se nastavi! "To je pozitivno i ohrabrujuće, ali i nejasne, što znači da si kroz prste ako drugi (stimulativnije) razgovora sprečili kruži nazad.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 najboljih načina da se komarci održe u životu

Post Zdravlje

5 načina da budete bolji

Post Zdravlje

5 načina ljevičara mogu utjecati na vaše zdravlje

Post Zdravlje

O čemu govori vaš trening o tebi

Post Zdravlje

7 boljih načina za vežbanje izvan ovog leta

Post Zdravlje

8 lakih zdravstvenih haka možete započeti odmah

Post Zdravlje

6 novih treninga koji su nežni na vašem umornom jaza

Post Zdravlje

7 saveta za trudnice

Post Zdravlje

6 hrana koja mogu ojačati i izbegavati zube

Post Zdravlje

7 hrane koja balansira hormone svakodnevno

Post Zdravlje

3 nevažni razlozi koje je vaš muž izgledao daleko u poslednje vreme

Post Zdravlje

7 stvari koje se mogu desiti ako se probudite 2 sata ranije svaki dan