5 hranljivih materija koje možda nemate dovoljno (i kako ih popraviti, prema zdravstvenom treneru) | BA.centerar.org

5 hranljivih materija koje možda nemate dovoljno (i kako ih popraviti, prema zdravstvenom treneru)

5 hranljivih materija koje možda nemate dovoljno (i kako ih popraviti, prema zdravstvenom treneru)

Između naše astronomske unos kofeina i restoran-teških dijeta, mi nismo uvijek najviše u skladu s našim tijela, što je vjerojatno zbog toga baš ne djeluju na nivou superheroj. Pitali smo holistički trener zdravlja i ishrane Katrine van Wykto bacaju svjetlo na nekoliko vitamina, minerala i drugih jedinjenja koja Njujorčani su obično kratki na plus koji će hranu pomoći da se vratimo u borbu oblik.

Twenty20

Prebiotici

Znaš da probiotici su odlični za stomaka, ali ako ste obaranje jogurt i kimchi na reg i dalje osjećati kao probavu ne pevušite glatko, kaže Van Wyk, "Možda nedostaje jedan vitalni dio hranjenja one dobre bakterije sa 'prebiotika, "ne-probavljive vlakana koja pomaže dobre bakterije u vašem tijelu napredovati." Ona preporučuje od gore na jicama, artičoka, maslačak zelje i luk.

Zoryanchik / Getty Images

Vitamin A

Suočavanje onih dosadnih crvena ispupčenja na nadlaktice? Možda ćete morati da se unos pravi vitamina A. "Iako mislimo na beta-karotena u mnogim biljkama (mrkva, paprika, slatki krumpir i sl) kao odličan izvor vitamina A, to je zapravo samo prethodnica da je tijelo tada mora da se pretvori u vitamin A, nešto što nije dobar u ", objašnjava van Wyk. Ako je moguće, jesti žumanca, jetre (možda u obliku ukusan paštete) i mliječnih proizvoda. Vegani bi trebao biti sigurni da jedu dosta navedenih povrće, zajedno sa nekim masti pomoći apsorpciju.

Twenty20

Vitamin D

Čini se da ovaj vitamin dolazi do svake zime, ali van Wyk kaže da stvarno ne mogu prenaglasiti njegovu važnost. "Lista simptome niskog vitamina D je jako dugo i uključuje umor i pad imuniteta." Možete saznati ako vaš nivo zaista niske tražeći test krvi iz vašeg doc, ali ako živite u New Yorku u zimskim andwork unutra , postoji dobra šansa da bi ti pojačanje. Osim odgovoran izlaganja suncu smatraju dodavanjem supplementduring zime i slaganje tanjir sa D-namirnice bogate.

Twenty20

Magnezij

"Ja volim da zovem to chill-out hranljivih materija", kaže Van Wyk. Tko ne bi želio, zar ne? Iznenađujuće je, međutim, većina ljudi su niski: Achy mišića, anksioznost i probleme sa spavanjem su samo neki od simptoma koji se odnose na nedostatak magnezijuma. To bi moglo objasniti da je čokolada žudnja-samo jedan kvadrat tamne čokolade sadrži 41 miligrama minerala. ( "Čuo si me-to je u osnovi medicine!") Drugi veliki izvori su tamne, zeleniš (predmet Van Wyk je stručnjak za) i ostrige.

Bohemia8 / Getty Images

Omega-3

Da, vi ste slušali o tim godinama, ali to je zato što njihova davanja su naizgled beskrajni. "Suhu, dosadni kožu? Achy zglobovima? Osjetite upale i malo dole? Možda će biti potrebno još dobrih masti u svom životu ", kaže Van Wyk. Naći ćete prestižnu masnih kiselina u divlje ribe kao što su sardine ili lososa (da, to lox đevrek računa kao superhrana) i hrani travom mesa (iako van Wyk upozorava da to nije slučaj sa žitaricama Fed). "Ako samo ne jesti onu hranu na redovnoj osnovi, razmislite o uzimanju dodatak, bilo je riblje ulje ili jedan algi na biljnoj bazi."

Povezane vijesti


Post Zdravlje

10 mitologa o alkoholu, možda ćete želeti da stignete pravo

Post Zdravlje

18 znakova da ste totalno pomeranje

Post Zdravlje

Najbolje i najgore stvari koje jedete dok dojite

Post Zdravlje

Pods: Najnoviji wellness trend u Los Angelesu koji ne mrzimo

Post Zdravlje

9 načina za vožnju biciklom oko Los Anđelesa. U stilu

Post Zdravlje

#tbt Hula hooping, Jazzercise i više Kooky fitness fads iz poslednjih 7 decenija

Post Zdravlje

13 mjesta za vežbanje joge besplatno u miami

Post Zdravlje

Iznenađujuće stvari koje vas staraju

Post Zdravlje

5 mitulja celulita treba da izađete iz glave

Post Zdravlje

Evo šta treba učiniti kada trebate otkazati planove

Post Zdravlje

10 načina da se ove zime ne razbolite

Post Zdravlje

6 naučnih razloga treba da dobiješ psa