5 IVF mitova koji jednostavno nisu istiniti | BA.centerar.org

5 IVF mitova koji jednostavno nisu istiniti

5 IVF mitova koji jednostavno nisu istiniti

Ako se bori da zatrudne, IVF je vjerojatno palo na pamet. Ali da li je vjerojatno da se radi? Da li isprazniti svoj bankovni račun? I da li ćete završiti sa petorke? Evo, pet zajedničkih mitova prestati vjerovati odmah.

Twenty20

Mit: Postoji uspjeh 40 posto rateWhen je u pitanju IVF, postoji tona siva zona, što je u osnovi nemoguće predvidjeti njen uspjeh, što ovisi o tonu faktora, u dobi od majke na broj i kvalitetu jaja prenose. Američki Trudnoća Associationnotes da je stopa uspjeha smanjuje sa godinama. Žene mlađe od 35 godina imaju od 41 do 43 posto šanse da beba nakon IVF ciklusa, dok žene iznad 40 imaju 13 do 18 posto šanse ali kao i bilo koji medicinski postupak, šanse imaju veze sa svoje tijelo i situacija.

Mit: Košta 30,000We're $ neće ulepšavaš to: To je skupo. Ali prolazi kroz IVF ne mora da vas bankrot. Po Društva za Assisted Reproductive Technology, prosječna cijena IVF ciklusa je između $ 10,000 i $ 15,000 i ovisi o osiguranju, karakteristike pacijenta i gdje ti prima terapiju. Petnaest zemalja trenutno imaju zakone koji zahtijevaju osiguravatelja da pokrije neke oblike neplodnosti dijagnostike i liječenja. Imajte na umu da ćete završiti plaćati više ako ste zamrzavanje jaja unaprijed-obično oko $ 10,000 po smrzavanja i odmrzavanja ciklusa.

Twenty20

Mit: Verovatno ćete imati twinsWhile ti veće šanse da imaju višestruke ako zamišljen sa IVF (oko 40 posto IVF isporuke su višestruke, po Američkog društva za reproduktivnu medicinu), to sigurno nije dao. Prema društva za Assisted Reproductive Technology, "više trudnoća je češća kod žena koje koriste plodnost lijekove da se podvrgne indukcije ovulacije ili superovulacija." Columbia Plodnost Associatesnotes da je to zato što je većina žena (zajedno sa svojim doktorima) odabrati da imaju više od jedne embrija prebačen u cilju povećanja njihove šanse implantacije.

Mit: Svi hormoni da si na će vas crazyContrary uvriježenom mišljenju, nisu svi hormoni će vas pretvoriti u nepredvidiv, emocionalni nered. Na primjer, IVF hormoni su teški u estrogen, a ne bi trebalo baciti vaše raspoloženje od ludo. Dr. Lisa Hasty, reproduktivni endokrinolog i neplodnosti specijalista, rekao je Yahoo, "Estrogen je 'hormon sreće', a IVF droge podići svoje prisustvo u organizmu."

Mit: IVF je nama super commonThis jedan iznenadilo, jer čini se da znamo da mnogi parovi koji prolaze kroz iskustvo. U stvarnosti, in vitro oplodnja čini manje od 3 posto neplodnosti usluga, kaže da je Američko društvo za reproduktivnu medicinu. Daleko češći su stvari kao što je intrauterina inseminacija (IUI), zigota intrafallopian transfer (ZIFT) i Ubrizgavanje spermija (ICSI). Ukratko, razgovarajte sa svojim doc prije preuzimanja morate ići niz put na IVF.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Koja je ishrana (i treba li da probate)?

Post Zdravlje

7 stvari koje treba da znate o odlasku u teretanu

Post Zdravlje

4 stvari koje trener fitnesa nikada ne bi jeo za ručak

Post Zdravlje

Najbolji trening u 10 čikaga naselja

Post Zdravlje

Kako ostati zdrav, kada se svi koji znate bolesni

Post Zdravlje

12 potpuno slobodnih načina da se bavite samopomoć

Post Zdravlje

9 stvari koje nikada ne bi trebalo uraditi nakon c-sekcije

Post Zdravlje

Evo kako proći kroz radni dan na No sleep

Post Zdravlje

6 Luxe New York spa iskustva koja će vas odvesti van grada

Post Zdravlje

Da li biste pojedeli traku da izgubite težinu?

Post Zdravlje

6 prijava za zdravlje i fitnes kako bi vam pomogli da se držite rezolucija vaše nove godine

Post Zdravlje

8 stvari sretni ljudi rade svaki dan