5 jednostavna joga u kući kod trudnica | BA.centerar.org

5 jednostavna joga u kući kod trudnica

5 jednostavna joga u kući kod trudnica

Da li ste samo o da ovladaju jednom rukom stablo poza ili samo kao nošenje joga pantalone, prenatalna joga poza može biti nevjerojatno korisno kada je u pitanju upravljanje bol i rada prep. Ali s obzirom uzimajući sebe u studiju sedam mjeseci preggers može osjećati kao velika putovanja, imamo cheat list iz Čikaga Karen Alexander, registrovani učiteljica joge (i mama-to-biti) sa certifikatom u prenatalnom i restorativne joge. (Samo budite sigurni da razgovarate sa svojim lekarom pre nego što ih pokušava.)

Aluxum / Getty Images

Cat / Krava Poses

Odlično za: donji dio leđa bolovi i ukočenost u kičmi.

Podesite: Get na sve četiri, stog ramena preko zglobove i poravnajte kukovima preko koljena.

Kako to učiniti: Da bi u krave predstavljaju, udah kao što bacite stomak ka mat, podignite bradu i prsa i zuri do plafona. Proširiti vaše lopatice i nacrtati ramena dalje od ušiju. Dok izdišete, potez u mačka poze u tranziciji svoj pogled prema stomak i lagano krive leđa u lučni položaj. Kretanje kroz ove dvije poze svojim tempom, povezivanje dah na pokret. (Možete se vratiti na ovo rano rada.)

Korekcije: Proširite svoje noge kako bi ostvarili svoj Bump ili koristite deku za pad kolena.

Fizkes / Getty Images

Čučanje Pose

Odlično za: Bolovi u donjem delu leđa i stezanje u karlici. Takođe jača noge i izdužuje kičme (korisno tijekom rada kako bi se "otvori" zdjelične regije i pomaže pripremiti za guranje fazu).

Postaviti: Stand sa stopalima malo šire od kukova-ili, ako vam je potrebno više podrške, sa blokovima ispod stražnjice ili deke ispod pete.

Kako se to radi: Udahni. Zatim, kao što izdahnite, savijte koljena i spustite se tako da vaše stražnjice su samo centimetar ili dva od tla. Držite koljena širok i pete na terenu. Donesite ruke zajedno u molitvi poziciju, odmor laktove na unutrašnjoj strani koljena. Drži ovo pozu za do nekoliko minuta.

* Nepodržan čučnjevi nisu savjetuje ako imate bilo kakve znakove prijevremenog poroda ili ako je beba u zadak položaju.

Aluxum / Getty Images

Sjedeći Side Bends

Odlično za: Izrada dužine i otvorom na strani struka, zdjelice i kukova.

Set up: Koristite deku da pojačate svoj trtičnu kost; sjesti u prekrštenih nogu poziciju na podu i poravnajte kičme iznad sjedi kosti.

Kako se to radi: Produžite svoju desnu ruku na svoju stranu. Neka podrška tlo vas kao i vi dostići i preko lijevom rukom, dlanom okrenutim nadole. Opustite ramena dalje od ušiju. Lagano naginjati na desnu i saznajte dužina na obje strane. Uzmite nekoliko glatko udahne i Exhales i vratiti u centar. Ponovite na drugoj strani.

Aluxum / Getty Images

Poprečna abdomena (PDV) Jačanje

Odlično za: jačanje trbušne regije sigurno tokom trudnoće. Ovaj potez stvara mišićnu memoriju koja vam može pomoći da gurnuti svoju bebu tokom rada. To se može koristiti da se vrati u trbuhu snagu nakon poroda.

Postaviti: Sit prekrštenih nogu i pronaći visok sjedište. (To možete učiniti na zid za više vratiti podršku ili ćebetom postavlja ispod vas za dodatnu visinu.) Odmori ruke na koljena ili ih stavite na stomak. Da biste pronašli TVA, stavite ruke na trbuh i kašalj.

Kako se to radi: Udahni, puštajući stomak float naprijed. Zatim izdahnite, povlačeći stomak nazad u kičmi. To može biti korisno da se napravi mali zvuk na "haa" izdisaju nalik ili "sss" -to prirodno ugovoriti trbušnih mišića i fokusirati se na mišiće. Nastaviti ciklus polako, disanje i izlazak, s ciljem za 100 ponavljanja.

Wavebreakmedia / Getty Images

Stajao Hip Circles

Odlično za: olakšavanje donji dio leđa i hip neugodnost. Ovaj potez se može koristiti i na početku rada da ohrabri bebu za pomicanje dolje u zdjelice za rođenje, donoseći protok krvi i energije u tom području.

Postaviti: Stand sa stopalima najmanje hip-širini ramena (ili kao širok kao što je udoban za vas). Stavite ruke na bokove. Obratite pažnju na blagi zavoj u koljenima.

Kako to učiniti: tip kukove na desnoj strani, a onda nazad, lijevo i prednji. Napraviti ih kao veliki ili mali kao osjeća ugodno za vas. Promjenu smjera nakon deset ponavljanja. Zabavite se s ovim: uključite muziku i dobiti utor ide. Možete čak napraviti osmice oblika sa bokovima, ako se osećate divlje.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

11 stvari koje treba uraditi nakon lošeg noćnog sna

Post Zdravlje

10 savjeta za preživljavanje praznika ako ste introvremeni

Post Zdravlje

7 najneugodnijih ljudi u klasi joge

Post Zdravlje

17 proizvoda za podsticanje raspoloženja koji dokazuju da stvarno možete kupiti sreću

Post Zdravlje

Na 5 načina, Julianne pokušava da se brine o sebi tokom svog perioda

Post Zdravlje

6 načina za oporavak od preterane količine

Post Zdravlje

7 načina da povećate energiju kada je hladno i mračno

Post Zdravlje

9 razloga zbog kojih vaša dijeta ne radi

Post Zdravlje

Evo kako brzo okončati borbu u 5 koraka

Post Zdravlje

4 vežbanja kada treba da se rešite loše energije

Post Zdravlje

15 stvari koje treba uraditi kada imate najveću glavobolju ikada

Post Zdravlje

Probao sam haloterapiju i bio je prilično lijep