5 načina da budete bolji | BA.centerar.org

5 načina da budete bolji

5 načina da budete bolji

Znamo da je zabrinjavajuće vam može pomoći da živite duže, ali kada anksioznost udari (OMG, zašto imate tri propuštenih poziva od sestre?), To može biti teško na šutnju. (Ona je samo da ti kažem da si unapreren, sheesh.) Ove jednostavne strategije mogu vam pomoći da se stvari u perspektivu-i brinuti produktivnije, previše.

Twenty20

Zakazati vrijeme za brigu

Oni propuštenih poziva od sestre? Zabrinutost može biti sakaćenje ako, kad se nazvati leđima, ona ne pokupi. Ali da ritam i pogledati na sat. Recimo, to je 14:00 Recite sebi: Ako se ne čuje se iz nje za 5 sati, možete nastaviti brige onda. Uostalom, vas dvoje razgovarate svih vremena, a ona verovatno samo imala slučajni pitanje-nema potrebe da još zvučati alarm za uzbunu. Zakazivanjem vrijeme za brigu, dajete sebe dozvolu notto brinuti u međuvremenu i dalje sa svojim dan. (Sans povišen krvni pritisak.)

Twenty20

Pišu (ili tip) vaše brige Out

Evo u čemu je stvar: mozak borac je uvijek deset koraka ispred kada je u pitanju sve ono što bi moglo poći po zlu. Da smiri živce, uteknemo olovku i papir (ili aplikaciju Napomene o pametnom telefonu) i zapišite bilo strah da bi moglo biti ti opterećuje. Da ih vidim na papiru će vam pomoći da ih u perspektivi, ali je najvažnije da ih zaustaviti iz vrtim se oko u glavi.

Twenty20

Razgovarajte Kroz dokaza protiv hipotetičke

Imaš veliku prezentaciju rada dolazi da ste sigurni da ćeš loše je izvela. Pozovite prijatelja, dodirnite vaš supružnik ili naglas govoriti situaciju do sebe: Koje dokaze imate da će prezentacija biti ukupno poprsje? (Da li ste pripremili? Da li je neko nešto da ti kažem?) Koliko anksioznost vas pustiti mozak divljanje? (Uh, šta ako PowerPoint datoteka je oštećena?) S obzirom na svoje brige-u rasponu od racionalno iracionalne-omogućava vam da razmotre rješenja, previše. (Na primjer, jednostavna fix za potencijal za pogreške PowerPoint datoteka spasiti duplikat. Zabrinutost izbjegnuta.)

Peopleimages / Getty Images

Vježbajte katarze disanje Tehnika

Plitko disanje je jedan od najlakših načina da se pogoršati briga i stresa. Pick tehniku ​​dubokog disanja (mi smo veliki fanovi kišobran disanja) kada se osjećate živce i anksioznost dolazi na i fokusira svoju pažnju na dah. Duboko i mjeriti udahni imaju meditativne i umirujuće, super korisno kada brige su u porastu.

Twenty20

Izaberite Worthy distrakcija

Knjiga ne možete spustiti. A Netflix serija koju ste čekali na pijanka. U osnovi, samo trebate nešto što će ti skrenuti šta god da je davanje trema. Čak sat vremena pauze od puštajući svoj um Obsess preko svoje strahove može biti dovoljno za offset brige. Samo budite sigurni da je distrakcija je nešto što će vas stvarno omesti. (To ne pomaže ako je knjiga koju odaberete ostavlja čitaš iste riječi na istoj strani preko... I iznova.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

10 online priče iz stvarnih žena koje će učiniti da želite ostati samski za večnost

Post Zdravlje

Najbolji trening u 10 čikaga naselja

Post Zdravlje

6 Greške u trčnoj glavi koje možete napraviti

Post Zdravlje

9 tajni žena koje praktikuju svaki dan

Post Zdravlje

Samo 14 stvari koje su vam potrebne u bolničkoj torbi kada imate bebu

Post Zdravlje

8 stvari koje želim da znam, pre nego što pokrenem svoj prvi maraton

Post Zdravlje

17 stvari koje treba učiniti kada imate najgore bol u grlu ikad

Post Zdravlje

8 mitova o zajedničkoj koncepciji

Post Zdravlje

6 Čikago članstva u Čikagu, objasnio je

Post Zdravlje

Stvari koje nikad ne bi trebalo da radite u teretani

Post Zdravlje

7 hranu koja može smiriti anksioznost

Post Zdravlje

Šta bi trebala biti nova godina, na osnovu vašeg horoskopskog znaka