5 načina da budete prisutniji u vašem životu | BA.centerar.org

5 načina da budete prisutniji u vašem životu

5 načina da budete prisutniji u vašem životu

Prednosti da je "prisutan" (znate, obraćajući pažnju na svijet oko vas) bezbroj: smanjenje stresa, povećanje produktivnosti, veća kvaliteta odnosa. Ali, nešto što bi trebalo biti tako jednostavno je zapravo prilično teško u praksi. Evo, pet od velike koristi Savjeti za život u trenutku.

Twenty20

Jednu stvar u jednom trenutku

U teoriji multitasking je super, ali u praksi to obično znači da si previše rastresen da se fokusira na bilo jednu stvar dovoljno dugo da zapravo ace. I ne samo da je multitasking te sprečava da žive u sadašnjosti, to je također vrlo neefikasno. Istraživači na Stanfordu Universitydetermined da ljudi koji rade više stvari odjednom "ne obraćaju pažnju, kontrolišu svoju memoriju ili prekidač s jednog posla na drugi, kao i one koji vole da završi jedan zadatak u isto vrijeme."

Twenty20

Koristite sve svoje čula

OK, ovo zvuči super novi Agey, ali ostati s nama. Sljedeći put kada jedete obrok, ne samo da probam, ali i pokušati primjetiti kako to izgleda i osjeća i miriše kao ide u stomak. To vam omogućava da se u potpunosti uključen u ono što radite u pravu ovo secondand je zapravo prilično lijep način pristupa hrani, periodu. (Samo ne dobiti sve What About Bobon svoj kukuruz, OK?)

Twenty20

Provedite pet minuta dnevno radi ništa

Najmanje pet minuta. Ako vaš dan pruža deset, pa čak i bolje. Prakticiranje mindfulnessis neverovatan način da ostanu prisutni. Ništa da se fokusira na već svoju disanje, potpuno si u ovom trenutku i nije zabrinut zbog toga čudno komentar vaš šef je juče ili 25 stvari koje morate učiniti za rođendansku zabavu sutra svog prijatelja. Verujte mi, to je veoma opuštajuće.

Twenty20

Uspostaviti pravi veze

Znate, one koje ne uključuju Snapchat ili LinkedIn. Na poslu, pogled od računara i napraviti kontakt očima sa svojim kolegom kako pričaš nešto preko. Kod kuće, napravite naviku odlaska oko stola i pita svakog člana porodice o svom danu. U prodavnici, pitati blagajnika odakle joj prekrasne čaše i stvarno sluša odgovor. To je lako i ugodno i jedva uzima bilo koje vrijeme na sve.

Twenty20

Držite korištenje tech pod kontrolom

Da, moderni svijet prilično zahtijeva provjeru vaš telefon nakon radnog vremena. Ali to ne mora biti dugotrajan. Postaviti određeni blok vremena kad provjerite svoj telefon svake noći nakon posla. I uzeti u obzir ostatak večeri biti tech-free. Ograničavanjem svojim noćnim digitalni korištenje, vi ćete postati mnogo efikasniji u ispunjavanju zadataka - i da će doći do cijeniti aktivnosti u-trenutak (kao što su kuhanje večere ili čitajući vaša djeca Bedtime Stories) a heckuva mnogo više.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 načina boljeg spavanja kada je vruće

Post Zdravlje

Evo kako da razumete vašu astrologiju za 5 minuta

Post Zdravlje

Probao sam 23andmeov genetski testni komplet i ovde su sve fascinantne stvari koje sam naučio

Post Zdravlje

17 stvari koje treba učiniti kada imate najgore bol u grlu ikad

Post Zdravlje

7 malo načina da se osećate zdravije, čak i kada samo želite da se hibernate

Post Zdravlje

Svaku klasu treninga ubice morate za ovog leta

Post Zdravlje

Stvari koje se mogu desiti vašem telu kada vodite maraton

Post Zdravlje

6 načina za oporavak od preterane količine

Post Zdravlje

7 pokreće se da bi se čudesnim ženskim oružjem do kraja avgusta

Post Zdravlje

5 načina na koji ste negativni, a da ne shvatite

Post Zdravlje

Da li kristalno lečenje zaista funkcioniše? Pokušao sam da saznam

Post Zdravlje

9 banjskih kuća u New York-u da vam odlutaju hladno