5 najboljih vežbi ako ste preko 40 godina | BA.centerar.org

5 najboljih vežbi ako ste preko 40 godina

5 najboljih vežbi ako ste preko 40 godina

Kako starimo, ponekad smo stavili vježba u drugom planu, iz bilo kojeg razloga. (Znate, posao, djecu, sustižu na Goli i uplašeni.) Ali, to je zapravo super važno ostati aktivan si stariji. Redovno vježbanje sprečava gubitak koštane mase, poboljšava koordinaciju, povećava vaše raspoloženje i pamćenje, i olakšava simptome mnogih hroničnih stanja. To je mnogo dobro. Evo pet vježbe idealne za set preko-40.

Twenty20

Biciklizam

A sjajno opcija za one sklone bol u zglobovima, biciklizam je strašan oblik niskog utjecaja kardio da ima sličan srce svijesti učinak kao radi bez konstanta udaranje na koljena i stopala. Osim toga, to je samo zabava.

Twenty20

Plivanje

Hit bazena za sjajan full-body workout koji ide lako na leđima i kukovima, ali ipak lampe kalorija i tonove na sve strane. Sata umjerenog plivanja može izgorjeti do 500 kalorija i skok-počinje vaš metabolizam, što znači da ćemo nastaviti da se spali CALs čak i nakon što ste osušio.

Twenty20

Joga i Pilates

Ne morate biti u mogućnosti da održi handstand za pet minuta da uberu mnoge zdravstvene prednosti joge i pilatesa. Pored jačanja vaše kičme i jezgra, te prakse (čak i na njihove najosnovnije) učiniti čuda za fleksibilnost i poboljšati pokretljivost. Pored fizičke efekte, jogu i pilates pružaju brojne mentalne prednosti, od smanjenja stresa do povećanja energije.

Urbancow / Getty Images

Veslanje

Mi smo dugo heraldedrowing kao jedan od najefikasnijih i ugodan oblika vježbanja, i to je dvostruko istinito za rekreativaca iznad određene dobi. Veslanje je niska-utjecaj i, suprotno uvriježenom mišljenju, je pretežno treninga nogu, slično čučnjeve. I, prema studiji Kings koledža u Londonu, ljudi sa snažnijim nogama imaju oštrije umove kao dobro.

Alessandro Di Noia / Getty Images

CrossFit

OK, ostati s nama. Kada li zamisliti prosjeka CrossFit atletičar, vjerojatno zamisliti 25-godišnjak sa šest-paket kao što je malo. Uzevši naš sajam udio od CrossFit nastave, iako, smatramo potpuno sigurni rekavši da je trening je zaista za svakoga, bez obzira na dob ili fitness razini. WODS (treninga dana) ne samo da prate trenera, ali oni su i skalabilan, značenje, rekao je trenera ponuditi izmjene ovisno o tome što možete i ne mogu.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

21 zabavne načine da se vežbate ako mrzite teretanu

Post Zdravlje

Tajno značenje iza tvog rođenja

Post Zdravlje

27 načina da se ne smanji mega-depresivan, jer se dani skraćuju

Post Zdravlje

6 stvari koje treba uraditi ako uvek imate hladne ruke i stopala

Post Zdravlje

6 načina da se prevaziđe pad i postane motivisan

Post Zdravlje

5 razloga da uvek zakasnjate (i kako ih popraviti)

Post Zdravlje

5 načina za sigurno (ali lijepo) držati se za sebe

Post Zdravlje

Prema 7 najboljih hranilaca za upale, prema nutricionistu

Post Zdravlje

Najbolje ponude u ovogodišnjem mesecu banje u Majamiju

Post Zdravlje

9 grešaka u spavanju koje mogu izazvati vaše tamne krugove

Post Zdravlje

6 toniranja Balet se pomera što možete učiniti iz kreveta

Post Zdravlje

Koji kamp za kampovanje je ispravan za vas?