5 pomiriti YouTube video snimke kako biste ih direktno spavali | BA.centerar.org

5 pomiriti YouTube video snimke kako biste ih direktno spavali

5 pomiriti YouTube video snimke kako biste ih direktno spavali

Li probali pije kolač višnje sok. Ti si izbrojao više ovaca nego što je ikada mogao biti na planeti. A ipak, ovdje se, ležao budan u krevetu, odbrojava dragocjene sate dok ne moram da ustanem za taj dan. Prije nego što podnese ostavku sebe na neprospavane noći, pokušajte gledao jednu od ovih YouTube video. Mi smo spremni da se kladim da ćemo drema prije kredita roll.

Asmr

Prvi skovao u 2010., termin Asmr (Autonomna Senzorska Meridian Response) je teško opisati riječima, ali je lakše shvatiti nakon što doživljavate. U osnovi, to je audio i vizualne izazvane senzacija koja je nalik na jeza ti kada čujete zaista prekrasan glas. Žanr je prilično širok, sa video u rasponu od pijeska vrtova poput one iznad ovog granici jezivo šminker simulationthat nam je dao noćne more, ali očigledno stavlja druge ljude da spavaju.

Napflix

Ne određeni video po sebi, ali najdosadniji video Napflixcurates YouTube za pred-spavanja zadovoljstvo gledanja. Samo idi na sajt, kliknite na nešto što mislite da će te uspavati (mislim: "World Chess Final 2013"; "Matthew McConaughey Gledanje Rain" ili "The Wonderful World of Tupperware") i osjetiti oči počnu da se teško.

Vođene meditacije

Redovna meditacija je vezana za poboljšanje kvalitete sna, ali ako nisi redovno meditant, vođena verzija na YouTube-u i dalje može raditi čuda. Mnogi od njih su samo oko sat vremena, ali ćete biti u snu pre toga. Razmišljajte o tome kao najviše opušta Savasana svog života-to vrijeme kad ste definitivno počeli hrkanja u sredini prepunoj joge.

Binaural Beats

Binauralne zvukove su auditorne iluzije da se to dogodi kada se različiti tonovi igrao u oba uha istovremeno. Ideja je da će vaše podsvesti popuniti praznine između njih. Nema znanstvenih dokaza da se dokaže, kao što neki lojalisti tvrde, da binauralne zvukove može poboljšati funkcije mozga ili odvesti u izmenjenim stanjima svesti, ali možemo da nenaučno potvrditi da su ovi video su super opuštajući i pogoduju zaspao.

Priroda Zvukovi

Ne kao fancy ili naučne (ili pseudo-naučnih) kao projektirana otkucaja ili polu-jezivo Asmr, ali prašuma, cvrkut ptica i rolo grmljavinom su neki od naših go-to soundtrack za zaspao. Nemojte nas vjeruju? Gornji video ima više od 18 miliona pregleda na YouTube-u, tako da mora biti nešto o umirujućim zvucima oceana koji se smije u lice nesanice.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako spavati kada živite u najglasnijoj ulici ikada

Post Zdravlje

6 najgora vežbi za leđa

Post Zdravlje

Najbolje besplatne aplikacije za vežbanje

Post Zdravlje

Isprobajte ova 7 pića da biste dobili bolji noćni san

Post Zdravlje

12 sneakih razloga da si uvek umoran

Post Zdravlje

27 umirujuće stvari koje treba uraditi kada jednostavno ne možete zaspati

Post Zdravlje

10 razloga zbog kojih nikada ne želite seksati

Post Zdravlje

Kako izbjeći borbu sa svojom porodicom o izborima na zahvalnicu

Post Zdravlje

30 razloga je jedno u vaših 30-ih godina je odlično

Post Zdravlje

7 mreže za umrežavanje u Chicagu koje će vam pomoći

Post Zdravlje

6 usporene prakse lepote koju želite odmah da počnete

Post Zdravlje

Zajedničke snove i ono što oni navodno znače