5 pomoćnih sredstava za spavanje koje će vas opustiti brže od NPR emitovanja | BA.centerar.org

5 pomoćnih sredstava za spavanje koje će vas opustiti brže od NPR emitovanja

5 pomoćnih sredstava za spavanje koje će vas opustiti brže od NPR emitovanja

Više od 95 posto nas koriste elektronskih uređaja u jedan sat pokušava zatvoriti oči, slučajno prevariti naša tela da misli da nije noću. Tako ćemo svi dobiti junk sna. Ali jednom kada prognan vaš iPhone u dnevnu sobu, kako možete resetirati vaše tijelo na dublje, brže režim spavanja? Isprobajte ove biohacks da spava bolje.

Mix Up prahu opuštanje

Isprobajte ovaj novi prahu drink mix sa vodom ili u smoothie koji vas neće dobiti mamuran: u prahu kesice Dream Watercontain melatonina, popularni sna izaziva hormon koji smo svi pokušali ranije. Dodajte tome GABA, mozak kemijske da opušta, i 5-HTP, nutrijent koji se pretvara u anti-anksioznost mozak kemijske serotonina, a imate bobica ukusom piće koje nas podsjeća na Crystal Light. Kliknite ispod za besplatan uzorak.

Probaj

Hammacher Schlemmer

Poslušajte Tiny White Noise Machine

Yup, vi volite svoje bijele buka mašina za whooshing koji vas vodi direktno u Dreamland (i daleko od nesretnih blues gitare navika vašeg komšije). Ali ko želi da vuku oko tog ogromnog cigla uređaja kada putuju? Isprobajte ovaj novi veličine dlana mašina bijeli šum; to je samo kao centriranje kao veći modeli.

Probaj

Urban Outfitters

Set Tvoj Difuzor na Timer

Svi smo čuli o uspavljujući efekat lavande, ali ako niste ljubitelj taj miris ili da se zapravo ne da se opustite, pokušajte citrusnih eteričnih ulja kao što su yuzu ili bergamota. Nekoliko kapi u elegantnom pare difuzor set za 60 minuta bi trebalo biti dovoljno da se mirnom svoj um, i ne moraju da napuste uređaj na cijelu noć i rizik buđenje u stalak za limunadu.

Probaj

Twenty20

Držite Inverted Pose

U principu, inverzije nam pomoći da se opustite izazivajući krvi žure na naše glave, pružajući kisika i glukoze u mozak i stvaranje miran izaziva neurotransmitere poput serotonina. Pokušajte jednostavan noge-up-the-zid predstavljaju (s potpuno kičmu na podu) ili više naporne ramena postolja (u kojem vaše tijelo je uravnotežen na vratu i podlaktice, sa svojim nogama drži uspravno) za brojanje deset ili više prije spavanja.

Jedite pravu Midnight Snack

Ako naredi sira, a zatim roll kući da spavam, ti si vjerojatno da će izazvati šećera u krvi šiljak, zatim pad (dijetetičara nazvati reaktivna hipoglikemija). Šanse su vaše tijelo će vas probuditi po ispumpavanju adrenalin i glukagon u pokušaju da stabilizuje nivo šećera u krvi. Umjesto toga, da zaspim i da tako i ostane po tome što ima snack sa složenim ugljenih hidrata i proteina, kao što su puter od badema tost sa breskvama.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Sva najbolja trening oprema koja će vam pomoći da počnete 2018. godine na zdravoj stopalici

Post Zdravlje

5 stvari koje izazivaju vaše čudne snove

Post Zdravlje

Kako piti više vode tokom dana (kada mislite da je voda najodlučnija)

Post Zdravlje

10 stvari koje treba uraditi prije kraja godine (što će vas učiniti odličnim)

Post Zdravlje

6 hrana (i 1 piće) koja su povezana sa upalom

Post Zdravlje

6 prijava za zdravlje i fitnes kako bi vam pomogli da se držite rezolucija vaše nove godine

Post Zdravlje

24 stvari koje svaka žena treba da uradi pre nego što se udaje

Post Zdravlje

30 razloga je jedno u vaših 30-ih godina je odlično

Post Zdravlje

Sve stvari koje su sve majke pripremljene u svakom trenutku

Post Zdravlje

7 stvari koje se dešavaju vašem umu i tijelu kad čistite

Post Zdravlje

Ova Los Anđeleska žena potrošila je 4.500 evra na spajdera i željela nam je reći da li je vredelo

Post Zdravlje

Najbolji trening u 13 Los Angeles četvrti