5 potpuno praktičnih meditativnih saveta za početnike | BA.centerar.org

5 potpuno praktičnih meditativnih saveta za početnike

5 potpuno praktičnih meditativnih saveta za početnike

Čini se kao i svi od Kristen Bellto tetka Jean se reklamira prednosti sabranosti ovih dana. A nije da ih ne vjeruju, to je samo, dobro kako dovraga da počnete? Ovdje smo da pomognemo je Alexis Novak, LA-based instruktor joge poznata za približavanje njoj praksi vigoranda smisao za humor. Spremite se da ozbiljno chill out.

Pick pravo vreme

Dok je Alexis voli da meditira u večernjim satima, kao način da se opustite prije spavanja, drugima jutarnja meditacija sjednica biti više energizirajući od espreso. Na kraju krajeva, to je o pronalaženju doba dana da radi za vas. "Za početnike, izabrati put koji znate da ćete imati deset do 15 nesmetan minuta biti sama", predlaže Alexis. Postavite timer za početak, pa čak i ako niste u mogućnosti da se u potpuno jasno headspace, izazov sebe da sjedi za to cijelom dužinom vremena. (Hard, znamo.)

Podesite Meditacija Station

Čak i najiskusniji meditacije prednosti teško da smiri svoj um usred nereda i haosa. (Gledajući vas, stolicu koji služi kao odjeću stalak.) "To ne mora biti fancy, ali nekoliko mirisne svijeće ili neki Palo Santo (aromatično drvo tamjana), sa gemor udoban jastuk, može pomoći da području udoban i rezervirana za mir i tišinu ", kaže Alexis.

Ne bojte se koristiti Aural Aids

Potreban ruku pomoći? Prvi koraci sa online Vođena meditacija (u Headspace appis veliki) koji će navigacije do blaženog zen stanje (ili barem vam dati neke ideje o tome šta da radim). Glazba se može koristiti i za vrijeme meditacije, ali se odlučiti za nešto bez stihova i riječi će vam pomoći da se fokusira.

Ne sekiraj se uključuje kada vaš um počinje Wander

Jer će lutati. "Koristi samom trenutku distrakcije kao priliku da prepoznaju i prebaciti fokus na dah", kaže Alexis. Da, čak i ako to znači reći sebi "diše u i izdišete," svakih 30 sekundi. "Ja usvojiti mantru" Evo ga opet ", svaki put kad sam meditirao i početi da se intenzivne misli kovitla oko. Umjesto da kažnjavam i biti tako grub, samo posmatraju i rekao: "Evo ga opet", sa smislom za humor i prebaciti moju pažnju na jednostavan udah i izdahnite. "Ponekad meditacija znači bore za pažnju, i to je u redu.

Početak Mali

Evo jednostavna vježba će vam pomoći da započnete: Pronađite mirnom dijelu udobno sjesti (koristi zavrnuo peškir ili jastuk na prop ispod repa) i bez prekida za pet minuta. Podesite timer i zatvorite oči. Ne brinite previše o pravilnom položaju, a umjesto toga se fokusirati na tome ugodno i opušteno. Sada, skenirati vaše tijelo od glave do pete sa dah, uzimajući popis kako se osjećate bez presude. "Igrajte se sa vizuale dah, stvarajući sliku mekih bijele svjetlosti ili fluffy supstanca koja raste sa udisaju i tiho izduvati na izdisaju", kaže Alexis. I ako je um, samo ne zaboravite ponijeti svoje misli nazad na dah. Ponovite nekoliko puta tjedno i vidjeti ako možete raditi svoj put do deset minuta, a onda 15.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

13 mjesta za vežbanje joge besplatno u miami

Post Zdravlje

Ovi 4 treninga u kući će vas učiniti jačim (i sigurnijim)

Post Zdravlje

9 sneaky vježbanja koje vas prevaravaju zaboraviti koliko su teške

Post Zdravlje

5 načina da budete prisutniji u vašem životu

Post Zdravlje

Ono što vaš horoskopski znak znači za vaš seksualni život

Post Zdravlje

Najbolja oprema za hladno vreme ako radite izvan ove zime

Post Zdravlje

Kako izaći iz lošeg raspoloženja za 3 minute stan

Post Zdravlje

7 hranu koja može smiriti anksioznost

Post Zdravlje

6 stvari koje treba uraditi ako uvek imate hladne ruke i stopala

Post Zdravlje

6 razloga zbog kojih stalno morate pišati

Post Zdravlje

Rashladni jastuci i jastučnice pomažu vam da spavate kao beba, Bez obzira koliko je to vruće

Post Zdravlje

6 genijalnih trikova za bolje spavanje