5 razloga da uvek zakasnjate (i kako ih popraviti) | BA.centerar.org

5 razloga da uvek zakasnjate (i kako ih popraviti)

5 razloga da uvek zakasnjate (i kako ih popraviti)

Postoji mnogo stvari svojim prijateljima cijenimo o vama: Vaš humor, vaš savjet, vaš ukus u TV emisijama. Ali, ako niste u mogućnosti da biste dobili bilo gdje na vrijeme? Ne toliko. Do sada, oni su vjerojatno razvili složene strategije preživljavanja (kao dajući vam lažna, početi ranije vrijeme), ali znate u svom srcu možeš ti i bolje. Ipak, nisu svi sporost se stvoreni jednaki. Evo pet mogućih razloga zašto se može kronološki izazov-i kako da ispravi svaku od njih.

Universal Pictures

Vam se ne sviđa Letting Go

OK, morate doći do kino uskoro... Ali želiš da nokautirati još nekoliko e-mailova prije nego što napusti ured. Ova vrsta kašnjenja ne proizlazi iz nepažnje-ako ništa drugo, ti toocommitted na visini zadatka pri ruci za prelazak na sljedeći. (Ako je potrebno vječnost za izlazak iz stranke, znaš šta govorimo.)

Popravaka: Mislite tranzicije kao potkrada flaster: Što pre prolazim kroz to, manje bolno će biti u ukupnom poretku. A ako vam je potrebna pojačanja, nekoga da dođe po vas u lice i fizički vas izvući van odatle.

Ti si optimista

Google kaže da će trajati 18 minuta do večeru rezervaciju tako vam rado izaći na vrata točno 18 minuta prije nego što je potrebno da bude tamo. Ne bi trebalo da bude saobraćaj u utorak a osim toga, znaš prečicu! Uvijek planiranje za najboljem slučaju neminovno će vas dovesti u nevolju, jer će uvijek faktori izvan vaše kontrole.

Popravaka: Dajte svoj dodatnih 40 posto više nego što mislite da ćete trebati, svaki put. Da, čini se kao drag, ali ćete biti iznenađeni koliko često da tampon opada u samo nekoliko minuta. (A ako nađete s dodatnom vremenu, nagradite sebe loveći se na podcaste ili konačno čitam articleyour sestra poslala.)

Tačnost Zar nije velika stvar za Vas

Naravno, za letove i razgovor za posao, znate stići rano, ali kad je to samo grabi brunch, što je deset minuta? Iako je moguće vaših prijatelja su navikli na svoj sporost, nikada ne čine pretpostavke o tome šta drugi ljudi su u redu s. Ne mogu ti reći u lice, ali oni koji su kruti timekeepers može uzeti kao znak da ih ne poštuju.

Popravaka: Uvijek tretira svaki get-zajedno kao službeni sastanak, osim ako ne znate za činjenicu da je situacija drop-in-kad god. Inače, sljedeći put restoran odbije da primi nepotpune strankama, možda izgubiti svoje mjesto za stolom.

Paramount Pictures

Ste se zabunili Time.All vremena

Nazovite to efekat glava-u-oblacima. Često samo, dobro, zaboravite provjeriti sat (i ti si doduše loš u procjeni protoka vremena). Na neki način, divimo vašu sposobnost da biste prekinuli vezu u ovim hiper-zakazano vrijeme. Ali imate i da, znate, funkcija u društvu.

Popravaka: Čak i ako mislite da ne postoji način svoj Netflix pijanka / Sesh čišćenje / head-kliringa šetnja će trajati tri sata, postavite alarm za sebe u svakom slučaju. U stvari, postaviti backup alarm, previše.

Vi zapravo ne želi da ide

Prije mjesec dana, vi oduševljeno složili da idemo na rođendan pića vašeg kolegu, ali sada radije provesti večer uz Datelineand cipelicu čarape. Možete biti previše kriv za pokloniti se potpuno, ali to vas ne sprečava da prevlačenjem stopala... I prije nego što ti to znaš, ti si dva sata kasni.

Popravaka: Ako je obaveza je nešto što obavezno (kao što je tvoj posao), shvatiti šta ističući vas i pokušaj da se obrati ga. Ako je to nešto što se osjećate društveni pritisak da prisustvuju, razmislite o ko je zapravo briga da li ljubazno otkazana. Ako je odgovor "niko", prepustite izvukao-a sebi dozvolu da se više uviđavan u RSVPs u budućnosti.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Stvari koje se mogu desiti vašem telu kada vodite maraton

Post Zdravlje

8 mitova o zajedničkoj koncepciji

Post Zdravlje

5 najboljih lica koja možete dobiti u Dalasu za sjajnu kožu 2018

Post Zdravlje

9 stvari koje se menjaju u igri kako biste imali bolji noćni san

Post Zdravlje

6 načina da se opustite u Dalasu

Post Zdravlje

5 pomiriti YouTube video snimke kako biste ih direktno spavali

Post Zdravlje

7 stvari koje treba da znate o odlasku u teretanu

Post Zdravlje

5 odličnih (i besplatnih) strimskih treninga koje možete učiniti u vašoj dnevnoj sobi

Post Zdravlje

6 načina da zadržite hladnoću tokom praznika (i dalje)

Post Zdravlje

5 proizvoda za samoodbranu u tim vremenima kada se osećate kao da se šetate kući sami

Post Zdravlje

10 najboljih poklona za vašu fitnes-opsednutu BFF, u skladu sa ovim strastvenim blogerom

Post Zdravlje

9 Najvažniji potreba za svakog New Yorker-a, kada ona napusti ceo dan