5 stvari koje izazivaju vaše čudne snove | BA.centerar.org

5 stvari koje izazivaju vaše čudne snove

5 stvari koje izazivaju vaše čudne snove

Nakon dugog dana, to je konačno vrijeme da skoči u krevet. Jedna ovca, dvije ovce... Prije nego što to znaš, ti juri tvoja majka-in-zakon niz bez kraja spiralne stepenice, i držite na to nije Pam, to je zombi pirat sa kopita za noge. Ne boj se: Znamo šta bi moglo biti uzrok vašeg čudak snove.

Twenty20

Jesti sir

Možda bi trebalo da smanje te noći sir, Liz Lemon. Studija britanskog Sir Boardsuggests svoj omiljeni obrok može biti kriv za to čudan san ste imali sinoć. Čak i čudnije, tip sira jedeš može uzrokovati različite vrste snova. Jesti cheddar, a ti si češće sanjaju o poznatim ličnostima. Jesti plavi sir i možda ćete morati snove sa puno čudnih vizuale. (Hm, jedna studija predmet sanjao vegetarijanac krokodila koji je bio ljut jer nije mogao da jede djecu. Tako da je to.)

Twenty20

Uzimajući Melatonin

To je popularan pomoć san, ali ovaj dodatak povećava broj REM ciklusa imate u noći, što može dovesti do vrlo živopisne snove, University of Maryland Medical Center BiH. Pokušajte uzimajući manje doze da li je čudno ljubičaste pingvini zaustaviti klizanje na plafon.

Twenty20

Grickanja pred spavanje

To nije priča stara žena ': Eating preblizu spavanja povećava tjelesnu temperaturu i počinje vaš metabolizam u petu brzinu, što ups vaše aktivnosti mozga tijekom REM faze sna. A ljudi na Univerzitetu u Montrealsay postoji direktna korelacija između kako kasno jedeš i imaju noćne more. Tako postavio 21:00 hrane policijski sat.

Twenty20

Zaspao s TV On

To je ne samo da je takmičara TheBachelorwill infiltriraju svoj um dok spavate-snovi mogu također biti izazvan zvukove, tako da bilo koji dijalog iz emisije si zaspao da bi mogao biti uzrok snove, previše. Isključite TV (i računara i telefona, dok si u tome) najmanje jedan sat prije spavanja.

Twenty20

Stres

Kada je vaš um zaglibio sa radom i porodične nevolje, vaš mozak je mnogo veće šanse da ostanu aktivni dok spavate-to znači povećanu snove i noćne more, Mayo Clinicsays. Uzmite sporo, duboko pred spavanje i postaviti svoje brige na stranu do jutra. U suprotnom ćete provesti cijelu noć pokušavam da se setim ormariću kombinacije srednjoj školi.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 tajni žena koje žive neobično

Post Zdravlje

7 januara fitnes ponude koje trebate znati

Post Zdravlje

Kako se bolje osećati u ovom trenutku koristeći eterična ulja

Post Zdravlje

6 načina da zadržite hladnoću tokom praznika (i dalje)

Post Zdravlje

Najbolje vežbe koje treba uraditi ako nemate oblik

Post Zdravlje

Ono što vaš horoskopski znak znači za vaš seksualni život

Post Zdravlje

7 načina da se osećate ispunjeno u ovom trenutku

Post Zdravlje

#tbt Hula hooping, Jazzercise i više Kooky fitness fads iz poslednjih 7 decenija

Post Zdravlje

20 dnevnih navika za početak usvajanja

Post Zdravlje

9 grešaka u spavanju koje mogu izazvati vaše tamne krugove

Post Zdravlje

8 malo načina da budu svakodnevniji

Post Zdravlje

12 načina za vežbanje samopombe ovog vikenda