5 stvari koje nikad ne smete reći prijateljici sa depresijom | BA.centerar.org

5 stvari koje nikad ne smete reći prijateljici sa depresijom

5 stvari koje nikad ne smete reći prijateljici sa depresijom

Vaš najbolji prijatelj nije bilo njeno uobičajeno energičan samo u posljednjih nekoliko tjedana. Kada si je pitati da li je sve u redu, ona povjerava da je ona dijagnosticirana depresija. Ne znam šta da kažem sljedeće? Evo pet česte zamke za izbjegavanje, tako da možete joj pomoći da bude voljen i podržati.

"Čujem te. Također sam imao neke prilično grub dana. "Možda misle commiserating sa svojim prijateljem će joj pokazati da ona nije sama, ali ako niste klinički depresivni, možda pretpostaviti da si trivijalizacije njena osećanja. Razmislite o tome na ovaj način: Ako je rekla da je bila u bolnici sa apendicitis, ne bi odgovorila: "Uh, najgore! Imao sam bolove u stomaku juče previše. "Umjesto poređenja, reci joj koliko ti je žao da je ona oseća na ovaj način, i daju joj je uho. Neka joj je reći koliko-ili malo-kao ona želi o tome što ona prolazi.

"Šta god da se desi, uvek se trudim da se setim kako dobro imati." Naravno, ovo tetošenje može osjećati uzdižući na zdravu osobu koja je imao loš dan. Ali za osobu s kliničke depresije, razmišljajući o svima u svijetu koji je patnje mogu osjetiti cripplingly ogromna. Depresija je poremećaj raspoloženja koji mogu utjecati na bilo koga, bez obzira na to koliko je šarmirao čini njihov život bude. Najbolje da napusti ovu temu na miru.

"Jeste li pokušali vježbanje / mijenja svoju ishranu / sve više sna?" Dobre instinkte, ali tvoj prijatelj ne Wantto biti depresivna, a velike su šanse da je ona već pokušala sve što ne pada na pamet da pokuša da ga unazad. (To jest, ako ona ima energiju da uradi ništa.) Umjesto dajući joj spisku za kupovinu stvari koje treba probati, napraviti jedan jednostavan prijedlog: "Jesi li doći do tvojih doktora?" To je najbrži način da joj se pomoć joj treba-ako već nije. Ako ona vidi nekoga, čekaj ga dok nije privilegija dovoljno za prijateljsku šetnju jednog popodneva, potrebno ni skrivene motive.

"Hajde. Ćete trgnuti iz toga. "Poticanje tvoj prijatelj da joj s ** t zajedno možda izgleda kao da će biti samo poziv na buđenje joj je potrebno ali na žalost, depresija ne radi na taj način. To bi moglo potrajati mjesecima ili čak godina pokušavanja različite mogućnosti liječenja s njom doktora, uključujući i razgovor terapije i lijekove, dok se ona ponovo oseća poput nje. Radije nego u nadi depresiju svojim prijateljem će nestati kao loše raspoloženje, mislim da je to bolest koja zahtijeva odmor i medicinsku pomoć.

"Jesi li siguran da to nije samo u tvojoj glavi?" Izlazak iz funk upravo smeta nad materijom, zar ne? Nije uvijek. Ova izjava može zapravo dovesti do osećanja krivice i neadekvatnosti. A bolja opcija: Budite strpljivi i razumijevanje kao tvoj prijatelj nosi sa ovom bolešću. Samo što tu-i pružaju miran, suosjećajan podrška-je najbolji način da se pomogne.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 stvari koje smo naučili iz jebenih najboljih knjiga za samopomoć koji smo pročitali zauvek

Post Zdravlje

5 jednostavna joga u kući kod trudnica

Post Zdravlje

10 najboljih poklona za vašu fitnes-opsednutu BFF, u skladu sa ovim strastvenim blogerom

Post Zdravlje

Vaš sledeći dan djevojčica trebao bi biti u jednoj od ovih 6 banja

Post Zdravlje

Zajedničke snove i ono što oni navodno znače

Post Zdravlje

15 brzih stvari koje možete učiniti kada imate ikada najgore sunčanje

Post Zdravlje

5 pomiriti YouTube video snimke kako biste ih direktno spavali

Post Zdravlje

Lude stvari koje se dese vašem telu kad dojite

Post Zdravlje

6 životnih saveta koje smo očajno ukrali od knjiga za samopomoć

Post Zdravlje

Tajno značenje iza rođenog cveta

Post Zdravlje

Stvari koje nikad ne bi trebalo da radite u teretani

Post Zdravlje

Najbolja oprema za hladno vreme ako radite izvan ove zime