5 stvari koje treba reći prijatelju koji je samo pretrpeo pobačaj | BA.centerar.org

5 stvari koje treba reći prijatelju koji je samo pretrpeo pobačaj

5 stvari koje treba reći prijatelju koji je samo pretrpeo pobačaj

Pobačaj: To je tema koja je tako strogo čuvana i često vodi "Tiho, tiho." Dakle, kada se to dogodi nekome te volim, velike su šanse da niste sasvim sigurni šta da kažem. U nadi da će otvaranjem razgovora, stigli smo se na dragog prijatelja koji je bio spreman da podeli ono što joj je lično pomogao kroz vreme pokušavajući. Evo, nekoliko velike stvari za reći kad si nemoćan da pomogne.

'Žao mi je zbog vašeg gubitka. "Jedan moj prijatelj mi je dobio simpatije kartice i čudno je to značilo puno za mene jer je to značilo da je moj bol je stvarna i potvrđena. Racionalno, znam da sam izgubio nešto što je samo jedna grupa ćelija, ali to je snove i planove imate za to malo dijete da tugujem nad. Znajući da je i vidjela da me čini manje iracionalan ", kaže naš prijatelj.

'Ti nisi alone.'Many puta, žene nisu ni imali priliku da kaže svojim prijateljima da su trudne prije nego što su pobaciti, tako da prolazi kroz proces može osjećati izuzetno zaporni. "Sluh priče od drugih žena koje su prošle kroz isti proces pomaže mnogo." Kao što ne približava temi u više casual način. Naša pal pamti jednu ženu govoreći joj da je ona-i svi njeni prijatelji-imala pobačaja, da svi oni sada imaju djecu i da je to tako uobičajena pojava. "To me se kao da to nije to neugodno stvar da ne treba da se govori o", objašnjava ona.

'To nije tvoja fault.'Pregnancy dolazi sa liste dos za i protiv, i doktori da naglasim odgovornost imamo za naš organizam. Dakle, kada ste pobaciti, teško je ne da se osjećaju kao ti nešto nije u redu. "Vaše dijete je nešto što mi treba da štite u svakom pogledu i zato što nije na to je izuzetno teško", kaže naš prijatelj. Opet i opet da je to samo nešto što se događa-a nije rezultat ništa ona-pomogla sa krivicom sluha.

'Ajde, ja sam tu da listen.'Still ne znam šta da kažem? Dobra vijest je ona možda morati da slušati više od ionako pričati. Pitaj je da li želi da razgovara o tome. Ako ona kaže "ne" sjediti s njom na kauč i binge-sat Stranger Things.If ona kaže "da", pratiti s pitanjima kao što su "Kako se danas osjećaš?" I "Što ti je na umu?"

"To sucks.'Because to radi. Ono što je najvažnije, ne joj reći "Sve će raditi out" ili "Možete pokušati ponovo sljedećeg mjeseca." Ona ne trebate pogledati na vedrije strane. Ona treba da potvrdi njen bol i biti njen saveznik. Drugim riječima: Treba joj prijatelj, a ne navijačica.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ono što vaš horoskopski znak znači za vaš seksualni život

Post Zdravlje

5 namera koje svaka žena treba postaviti ovog leta

Post Zdravlje

7 načina brze treninga (čak i ako je samo 20 minuta)

Post Zdravlje

6 naučno dokazanih načina da se osećaju bolje oko kraćih dana

Post Zdravlje

7 mitova o spavanju koji su totalni b.s

Post Zdravlje

6 znakova znakova koje će vaše novo prijateljstvo trajati

Post Zdravlje

5 Divne staze za 5 vrsta planinarenja: Koji ste vi?

Post Zdravlje

6 stvari koje nikada ne biste trebali reći vašem partneru

Post Zdravlje

Dakle, tvoj prijatelj ima rak? Pokušajte da ne kažete ove stvari

Post Zdravlje

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove

Post Zdravlje

5 tajnih podataka da postanu najpouzdanija žena u sobi

Post Zdravlje

24 stvari koje svaka žena treba da uradi pre nego što se udaje