5 super-laka vežbanja za ublažavanje kompjuterskog zamora | BA.centerar.org

5 super-laka vežbanja za ublažavanje kompjuterskog zamora

5 super-laka vežbanja za ublažavanje kompjuterskog zamora

Imate li posao ili ne stolom, velike su šanse da provedete pretjeran količinu vremena nagnut nad svoj laptop / desktop / pametni telefon. Zato smo odlučili da se povuče zajedno pet brzo vježbe pomoći ublažiti simptome uzrokovane kompjuter naprezanja.

Twenty20

Za ublažavanje SORE texting THUMBS: TAP prste

Ikada čuo za "smartphone kandža"? To je ono što će se dogoditi ako ne uzimaju tri sekunde pauze od šalje poruke da se protežu palčeve. Lek: Spusti telefon, a zatim dodirnite svaki prst na svoj palac pet puta zaredom. Tri seta bi trebalo biti dovoljno da ublaži grčeve.

Twenty20

TO CURE SELFIE KOLJENO: rotirajte zglobove

Zvuči glupo, ali doktori su potvrdili: Selfie lakat (a conditioncaused tako što ćete načiniti previše Slika svog lijepo lice) je stvaran. Da biste ga osloboditi, jednostavno proširiti ruku, napravite labavu šaku i blago savijte zglob gore i dolje. Ponovite jednom dnevno, ovisno o broju selfija vas, naravno.

Twenty20

Otpustiti čvrsto "TECH VRAT": Da li neki DESK YOGA

Sjedeće krava predstavljaju nam je go-to. Ako je vaš vrat čvrsto osjećaj nedostatka kretanja, donijeti lijevu ruku iza leđa vaš struk i desnu ruku i iza glave. Kopča prste - samo koliko možete stići - i držite. Uzmite nekoliko puta duboko udahnuo i ponovite na suprotnoj strani. (Bonus poeni ako ne možete vizualizirati predivan otok u isto vrijeme.)

Twenty20

Za ublažavanje SHOULDER napon: Shrug NJIH

Razmisli o tome: Svaki put niz stresnih e-pošte dolazi u, vaša ramena instinktivno početi kriva napred i zategnite kao što pucaju iz vatrenog prikazuje nakon odgovor. Za ponovno uskladiti ih, udisati duboko i slegnuti ramenima, podizanje ramena se koliko god možete prema svojim ušima. Držati za nekoliko sekundi, a zatim otpustite ih. (I zapamtite: Ne morate pisati nazad rightaway!)

Twenty20

Da se odmori umorne oči: BLINK (ili praćenje 20-20-20 PRAVILO)

Momci, Computer Vision Syndromeis pravi. (. To je u osnovi zajednički termin za sve probleme oko uzrokovane zurio u ekran za duži vremenski period) u borbi protiv nje, popravak je jednostavan: Blink. Moglo bi se kao morate napraviti zajednički napor na prvi, ali na kraju otvaranje i zatvaranje oči će se osjećati više prirodno. A back-up plan: Postavite kalendar podsjetnik za 20-20-20 pravilo. (Svakih 20 minuta, pauzirajte šta radite i zuri u jednom trenutku to je 20 metara od tebe za 20 sekundi.) Vaše oči će ti se zahvalim, obećanje.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 vanjskih treninga da iskoriste ovog leta

Post Zdravlje

7 sneaky načina da biste možda slučajno dobili težinu

Post Zdravlje

Najbolja hrana za hranu kada budete spremljeni

Post Zdravlje

12 potpuno slobodnih načina da se bavite samopomoć

Post Zdravlje

Evo šta jedan joga instruktor jede za jedan dan kako bi izgledao (i osećao se) neverovatno

Post Zdravlje

Šta bi trebala biti nova godina, na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Post Zdravlje

11 načina da se osjećate srećnije u ovom trenutku

Post Zdravlje

5 načina da ponedjeljke sisate manje

Post Zdravlje

7 mita o tjelesnoj masti da odmah postavite

Post Zdravlje

11 znakova možete biti empat

Post Zdravlje

4 vežbanja kada treba da se rešite loše energije

Post Zdravlje

6 načina da zadržite hladnoću tokom praznika (i dalje)