6 dokazanih načina održavanja letnje energije kroz jesen i zimu | BA.centerar.org

6 dokazanih načina održavanja letnje energije kroz jesen i zimu

6 dokazanih načina održavanja letnje energije kroz jesen i zimu

Ljeto je najbolje (duh), a do kraja ljeta je najgore (duh). Ali to ne mora biti. Pogotovo ako pratite ovih šest dokazanih korake kako bi vaš ljetni energije iz potapanje kao temperatura radi.

Twenty20

Napolje

Ovaj nije izvodljivo u, kao, mećava. Ali, kada možete, idite napolje da poveća vaše raspoloženje. Istraživanja su pokazala da čak i na hladno i oblačnih dana, vanjska svjetlost se može boriti protiv sezonske depresije, posebno kada doživjela u roku od nekoliko sati probudio.

Twenty20

Planirajte vaš sljedeći odmor

Jedan od načina da bi se kroz zimu sa svojim nivo energije netaknuta je nešto da se radujemo-a svjetlo na kraju hladnog tunela, ako hoćete. Po studiji ljudi u Nizozemskoj 2010. Godine, oni koji su imali odmor planirali doživjela skok u pred putovanje sreće. Očekivanju zabavnog bijeg povećava vaše raspoloženje u danima, sedmicama i mjesecima vodi do toga, čak i kada je termometar čita -10 ° C.

Twenty20

Jedite pravu hranu

Kada je hladno i jadno van, mi često žele da se sklupča uz hranu koja je toplo, ugodan, a ne nužno zdrava. Ali prije nego što kopati u bačvu makarone sa sirom, smatraju da određene namirnice rade čuda za povećanje vaše raspoloženje. Kao vreme postaje hladnije, piju mlijeko za vitaminom D (koji se obično dobiti od izlaganja suncu), snack na sjemenke bundeve za cink (koji pomaže tijelu u borbi protiv off upala) i pospite cimet (koji pomaže u borbi protiv anksioznosti i depresije) u jutarnjoj kafu.

Twenty20

Napravite Killer Playlist

Kada imamo loš dan, jedna od prvih stvari koje radimo je pop u našim bubicama i ložiti naših omiljenih pesama. Ispostavilo se, bili smo na nešto. Studija Univerziteta Missouri otkrili da optimistični muzika može pozitivno utjecati na vaše raspoloženje. Studija je u odnosu na raspoloženje u dvije grupe slušanje veselije glazbe Copland i više tmurne glazbu Stravinskog, pa samo zamislite kako je novi Regina Spektor album mogao učiniti za vas.

Twenty20

Get Moving

Znamo da ste to čuli milion puta, ali vježba je stvarno čudo radnik kada je u pitanju stavljanje malo ohrabrenja u korak. Studija 2013 na Harvardu otkrili da učesnici koji su hodali žustro za oko 35 minuta dnevno pet puta tjedno poboljšati simptome blage do umjerene depresije. Ako ne možete dobiti van u sred zime, smatraju udaranje zabavan klase u teretani ili čak radi brzo YouTube treninga iz udobnosti doma.

Twenty20

Imajte na umu

Mindfulness meditacija-osnovi, fokusirajući se na pažnji i ne radi ništa-je pokazano da se smanji osjećaje depresije, anksioznosti i stresa. Takođe je stvarno lako napraviti: Jednom ili dva puta dnevno, sjesti u udoban položaj u tihoj prostoriji i samo diši dok postaje hyperaware vašeg tijela. To je opuštajuće, oslobađa stresa i može pomoći rastvoriti negativne osjećaje.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako prolaziti kroz praznike svojim zdravljem i vašim razumom netaknutim

Post Zdravlje

Ako detoksiranje znači putovanje na gore i dole obale, nas prebroji

Post Zdravlje

5 stvari koje treba da prestanete da govorite kada vam neko komplikuje

Post Zdravlje

8 stvari koje sve super spremne žene drže u torbama

Post Zdravlje

23 jednostavnih načina za popravljanje lošeg dana

Post Zdravlje

Hatha? Ashtanga? Evo svakog tipa joge, objašnjeno

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu desiti ako odete do hipnotizera

Post Zdravlje

6 toniranja Balet se pomera što možete učiniti iz kreveta

Post Zdravlje

6 modernih trendova u vezi sa kojim se sigurno trebate znati

Post Zdravlje

Najbolje besplatne aplikacije za vežbanje

Post Zdravlje

Kako postaviti granice sa toksičnim prijateljima

Post Zdravlje

5 treninga da biste pokušali da imate problema sa spavanjem