6 jednostavnih načina izbjegavanja kasnih noći | BA.centerar.org

6 jednostavnih načina izbjegavanja kasnih noći

6 jednostavnih načina izbjegavanja kasnih noći

To je naša noćna rutina: trenerku, čudnije stvari na Netflix i veliku zdjelu bilo koje hrane mi žudi prije spavanja. Ali studije pokazuju da konzumiranje kasno u noć može dovesti do debljanja, jer je češće držati te kalorije kao masti umjesto da ih gori za energiju kao svoj drugi obrok vaše tijelo. Evo šest načina da se izbjegne hankerings nakon radnog vremena jednom i za sve.

Twenty20

Know Your Cravings

Umjesto da bezumno posegnu za sladoled kriglu svake noći, budite svjesni onoga vremena svoj štrajk glađu nakon večere i koja hrana obično žude. Što više svjesni ste naviku, to je lakše predvidjeti-i na kraju, pauzu.

Twenty20

Jedite više proteina

Noćne grickanje može biti način vašeg tela da kaže ne jedeš dovoljno. Konzumiranje dodatnih proteina sa svojim posljednji obrok može pomoći suzbijanju prazan osjećaj u stomaku kasnije. Pokušajte dodajući hrane bogate proteinima, poput garbanzo pasulj ili edamame, na večeru repertoar.

Twenty20

Piti Herbal Tea

Ako obično jede užinu nakon večere, zamijenite ga sa solju biljnog čaja. Je utješan ritual drži na toplom kup i pijuckajući čaj je odličan način da se opustite prije spavanja i držati svoj um od lutanja nazad na hranu.

Twenty20

Ići u šetnju

Kada te večeri glad počinje da se udari u, ići van (aka daleko od iskušenja). Svjež zrak i svjetlo vježbe će pomoći varenje, očistiti glavu i pomoći vam da zaspite brže kada ste spremni za spavanje.

Twenty20

Get More Sleep

Kada ste? Re san lišen, vaše tijelo moglo odgovoriti što je izazvalo glad. Ako si do kasno, "gladne hormon" (aka grelin) povećava, dok leptin, hormon koji signalizira da si pun, smanjuje. Pokušajte sve više zatvorenih očiju kako bi ovih hormona nivou. Studije također showthat ljudi koji dobiju manje sna češće donose loše odluke u ishrani, tako da win-win.

Twenty20

.ali Ako morate Snack, Make It zdrava

Ako apsolutno morati da grickaju na nešto poslije radnog vremena (hej, to se dešava), pobrinite se da ste navalili s puno zdravih opcija da zadovolji žudnju. Treba nešto slano? Posegnuti za kesu kokica. Svrbi za malo šećera? Idi za šaku bobica. Dokle god ti naprave dobar izbor, nekoliko zalogaja neće škoditi.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako da se spavate kada se probudite u 2 a.m

Post Zdravlje

Zašto J.Lo-ova zadnjica izgleda tako neverovatna (i više tajni vežbanja slave)

Post Zdravlje

6 časova da biste otišli ako niste radili neko vrijeme (ili ikada)

Post Zdravlje

6 najboljih pešačkih staza u Čikagu

Post Zdravlje

6 stvari koje će vam pomoći da prođete dan kada imate nulti san

Post Zdravlje

Kako zadržati imunološki sistem u borbenom stanju kada je hladna sezona u punom sili

Post Zdravlje

7 hranu koja može smiriti anksioznost

Post Zdravlje

5 jednostavna joga u kući kod trudnica

Post Zdravlje

7 midafternoon pick-up-a, koji nisu vaš 100. šolja kafe

Post Zdravlje

12 načina za vežbanje samopombe ovog vikenda

Post Zdravlje

30 razloga je jedno u vaših 30-ih godina je odlično

Post Zdravlje

9 razloga zbog kojih vaša dijeta ne radi