6 najgora vežbi za leđa | BA.centerar.org

6 najgora vežbi za leđa

6 najgora vežbi za leđa

Ako ćemo napraviti napor da se ostvari, najmanje naš organizam mogao se ne mogu povrijediti. Zar ne? Pa nažalost, bol u leđima i dalje događa - dosta. Da bi se izbjegla ga je izdao svoj kralješka, podalje od ovih šest pokreta.

Universal Pictures

Trbušnjake Oni mogu biti originalni ab vježba, ali istina je trbušnjake učiniti više štete nego koristi. Pored rada samo oko 20 posto vaših trbušnih mišića, trbušnjake i staviti nepotreban pritisak na diskove u kičmu, što bi moglo dovesti do bolova u bilo koga, bez obzira da li ili ne oni imaju loš nazad. Umjesto toga, držite se glupane varijacije, koji će vas ranije u svakom slučaju osjećaj udoban na rod vrhu način.

SquatsSquats su i ogroman vježbe za jačanje noge i gluteus, ali oni su također teško uraditi sa savršenom obliku (naročito ako radite nešto na svoju ruku). Ako ste pravilno obučeni, čučnjevi ne bi trebao biti problem za leđa, ali do tada, držite se sigurnije, slično toniranje vježbe poput zida sjedi.

Twenty20

BoxingListen, volimo uzimanje spin u ringu koliko i bilo ko drugi, ali boks, sa svim svojim oštrim torzo rotacije (znate, kad probijanje), nije idealno za čuvanje leđa sigurnom. Ako morate udario torbu za jedan sat, pobrinite se da se uključe svoj core cijelo vrijeme. Snažna jezgra je neka vrsta podrške steznik kada je u pitanju leđa, što ste manje skloni ozljede.

Radi Žao mi je, brzina trkača: Trčanje, sa svojim ponovio stresa i jakim udarcima, je čest krivac kada je u pitanju bol u leđima. Ponovljeni lupanja stopala i noge na zemlji je zajednički stresor za one koji već imaju slab leđa, a ponekad i okidač za one koji to ne čine. Za manji utjecaj kardio treninga, držite se stvari kao što su predenje i plivanje, koji se fokusiraju na izdržljivosti bez gotovo kao teško na zglobove.

RyanJLane / Getty Images

Jumping ropeLike čučnjevi, skakanje užeta je izuzetno efikasan način da se zategnuti dok pale kalorija. Na žalost, to također znači tonu lupa na zglobove, pa ako ste skloni bol u leđima (ili bol koljena, što se toga tiče), to je najbolje da preskočite - ne dosjetka namijenjen - konopce u korist druge vježbe koji kombinira snagu i izdržljivost, kao i veslanje.

Pjena valjanje (ponekad) Stvarno smo u penu rollingin je "boli tako dobro" nekako način. To je odličan način da se oslobodi napetosti i stezanje u mišićima nakon što sam prezauzeti. Ali, prije nego što izbaci, proverite da li ste ispravno rade, što znači da borave daleko od donjeg dijela leđa (štap u područjima kao što su vaše četvorki, vanjski bedra i gornjem dijelu leđa). To je zato što nema dovoljno kosti (samo veliki mišići) za zaštitu donjeg dijela leđa i organa od pritiska pjene valjka.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 stvari koje se dešavaju vašem umu i tijelu kad čistite

Post Zdravlje

5 mesta za pohod u Los Anđelesu Na osnovu vaše ličnosti

Post Zdravlje

10 razloga zbog kojih nikada ne želite seksati

Post Zdravlje

7 midafternoon pick-up-a, koji nisu vaš 100. šolja kafe

Post Zdravlje

6 načina za povratak nakon praznika

Post Zdravlje

Najbolje besplatne aplikacije za vežbanje

Post Zdravlje

Šta se može desiti ako dobijete samo 6 sati spavanja noć

Post Zdravlje

Vau, u stvari je moguće kontrolisati svoje snove

Post Zdravlje

5 odličnih (i besplatnih) strimskih treninga koje možete učiniti u vašoj dnevnoj sobi

Post Zdravlje

8 priča o uspjehu na mreži koje će vam vjerovati u (Tinder) ljubav

Post Zdravlje

Sva najbolja trening oprema koja će vam pomoći da počnete 2018. godine na zdravoj stopalici

Post Zdravlje

5 jednostavnih načina za jesti manje šećera