6 naučnih razloga treba da dobiješ psa | BA.centerar.org

6 naučnih razloga treba da dobiješ psa

6 naučnih razloga treba da dobiješ psa

Psi su najbolji prijatelj žene. Vi ste to čuo, a razlozi mogu izgledati očigledno (oni su umiljati i odani i ne sudim svoj Bachelorette BINGES), ali da li ste znali da može pomoći da izgubite težinu? To, i još pet istraživačkih podržava razloga za dodavanje fluffy prijatelja porodici ispod.

Twenty20

Oni pružaju socijalne pomoći

Nazovi ga Buddy razlogom. Studieshave pokazali da imaju kućnog ljubimca može pomoći povećati vaše samopouzdanje i njeguju osjećaj pripadnosti, posebno nakon doživljava neku vrstu odbijanja. Upravo vratio iz loše datuma? Imao loš dan na poslu? Neki QT sa svojim štene treba da ga okolo.

Twenty20

Oni Ease Stres

Peting a doghas je pokazano da se smanji osjećaje anksioznosti i povećati osjećaje mira. U stvari, Harvard Medical School donio registrirani terapija doginto svoje kancelarije da pomognu stvoriti sretnije okruženje za svoje zaposlene. (Nešto što možda želite da bi se kada lobiraju za kućni ljubimci na radnom mjestu.)

Twenty20

Oni Make Your Kids odgovorniji

Ima smisla, zar ne? Da se pobrine za kućnog ljubimca znači razmišljanje o nečemu (ili, hm, neko) osim vas. Istraživanje je također indicatesthat klinci koji smatraju snažnu vezanost za svoje ljubimce osjećao više povezani sa svojim zajednicama i odnosa. Dakle, sljedeći put vaš sin ili kći vam moli za psa, možda to uzeti u obzir.

Twenty20

Oni ublažiti Alergije kod djece

Ovaj zvuči pomalo nelogično obzirom na sve od krzna i dlake, ali prema National Academy of Sciences, djeca koja odrastaju s kućnim ljubimcima (i na taj način izloženi uobičajene alergene) imaju manji rizik od razvoja astme i alergije na prašinu, ambrozije i, naravno, na druge životinje.

Twenty20

Oni preporučujemo vam da budu aktivniji

Vi ste to čuo, ali to je istina: Ljudi koji imaju kućne ljubimce dobiti u više dnevnih aktivnosti od onih koji to ne čine. Pored dnevnih šetnje, studije su foundthat ljubimac vlasnici imaju tendenciju da koriste češće u cjelini.

Twenty20

Oni vam pomoći da Godine Bolje

Studije su shownthat sve od druženja pasa da dostavi stalnu brigu koja im je potrebna pomaže da se smanji bilo osjećaje usamljenosti i povećati osjećaj svrhe za ljude nakon penzionisanja. Pomenuti povećanje fizičke aktivnosti pomaže. Dakle, ići naprijed i napraviti sklonište run-it'll učiniti vaše tijelo dobro.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

4 vežbanja kada treba da se rešite loše energije

Post Zdravlje

6 načina da budete bolji prijatelj

Post Zdravlje

Kako dobiti više hladnjaka: 5 aplikacija za trenutačno de-stres

Post Zdravlje

5 CVS Perks koje ste imali

Post Zdravlje

Od seksa do zabrinutosti, evo 4 iznenađujuće stvari koje bi trebalo zapravo zakazati

Post Zdravlje

9 načina da izgledate manje napeto večeras

Post Zdravlje

Sve što se desilo vašim sisama u životu

Post Zdravlje

7 odličnih skokova u roku od 2 sata od SF-a (nije potreban automobil)

Post Zdravlje

6 načina za povratak nakon praznika

Post Zdravlje

Koja je ishrana (i treba li da probate)?

Post Zdravlje

17 načina da se uklopi u 2018

Post Zdravlje

25 jednostavna nasumična djela ljubaznosti koja će osvetliti nečiji dan