6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dođe do ovuda | BA.centerar.org

6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dođe do ovuda

6 stvari koje bi mogle da se dogode ako dođe do ovuda

Kada je u pitanju kontrola rađanja, opcije su naizgled beskrajne. IUS (intrauterini uređaji) su još od ranih 1900-ih, ali oni su više popularan nego ikad. FYI, postoje dva različita tipa: hormonski vrsta koje se mogu implantirani za tri do pet godina i bakra, ili nonhormonal, one koje traju do deset godina. Evo, šest stvari koje bi se moglo dogoditi ako se odlučite za IUD rutu.

1. Zatrudnjivanja Will Be Praktično ImpossibleRemember, rekli smo praktično. Sa svim vrstama kontracepcije, uvijek postoji šansa. Ali hormonski IUD zapravo kontrolira otpuštanje levonorgestrel, koja zgušnjava vaša cervikalna sluz tako da sperma u osnovi imaju nula šanse prodora. Što se tiče bakra (nonhormonal) tip? Bakar je toksičan za sperme, tako da su odmah ubili.

2. Možete imati grčevi i SpottingOnce IUD je ubačena od strane stručno medicinsko osoblje, može doći do tog zajedničkog nuspojava za nekoliko dana. U slučaju bakra IUD je mrlja mogla trajati nekoliko mjeseci, dok se tijelo prilagođava na uređaj. Također važno je napomenuti: Ne možete imati seks za prva 24 sata nakon što je implantiran. Takođe možda željeti iskoristiti slobodan dan s posla, samo u slučaju da imate teške grčeve.

3. Možda ste upaljač PeriodAfter prvih nekoliko mjeseci korištenja, žene su prijavili smanjenje teških menstrualnog krvarenja do čak 90 posto. Neke žene su imale svoje periode zaustaviti u potpunosti (ne nužno loša stvar, ali to je uvijek vrijedno spomena bilo kakve promjene u vašem ciklusu sa svojim doc).

4. You Will vrlo rijetko Doživite Težina GainUnlike pilule za kontrolu rađanja, što može dovesti do težine fluktuirati, IUS-hormonalne i ne-nemoj obično dolaze sa ove strane efekat. Huzzah!

5. Ali, hej, mogao bi ti AcneThe prisustvo novih hormona, poput androgena, mogu baciti svoju naftu žlijezde sve od ludo. Biramo bubuljice. Ako je ovo nešto što ste tiče, pokušajte bakra IUD, koji ne sadrži hormone.

6. Takođe možete imati veći Mood SwingsThis je u velikoj mjeri povezana sa hormonalnim IUD. Efekti su slične onima iskusni sa oralnih kontraceptiva, tako da ćete možda imati grudi nježnost, glavobolje i, naravno, ozbiljne iritacije kada SO tekstova "Yo, šta ima za večeru?" (A podsjetnik: Za bilo out-of-the- običnih simptoma, trebali biste uvijek-uvijek-obratite ginekologa.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 načina za ponovno pokretanje vaše veze u novoj godini

Post Zdravlje

6 buzzy novih spa tretmana pokušati prije nego što vaši prijatelji rade

Post Zdravlje

7 najboljih pića za dobar noćni san

Post Zdravlje

9 sitne stvari koje će vaš odnos učiniti mnogo bolje

Post Zdravlje

Stvari koje nikad ne bi trebalo da radite u teretani

Post Zdravlje

8 saveta za upravljanje vremenom za ljude koji se uvek odlažu

Post Zdravlje

7 stvari koje su stvarno bolje kada ste trudni

Post Zdravlje

6 naučnih razloga treba da dobiješ psa

Post Zdravlje

10 slavnih treninga za citanje da inspirišu vaše sledeće potječe

Post Zdravlje

10 načina da preduzmete akciju u borbi protiv raka dojke

Post Zdravlje

10 jednostavnih načina sagorevanja 100 kalorija u ovom trenutku

Post Zdravlje

8 načina da izgledaju mlađe bez botoka