6 vežbanja možete raditi u svakoj fazi trudnoće | BA.centerar.org

6 vežbanja možete raditi u svakoj fazi trudnoće

6 vežbanja možete raditi u svakoj fazi trudnoće

Ako vam je potrebna motivacija da se kreće u trudnoći, možda je ovo: Prema studiji objavljenoj u časopisu American Journal of Obstetrics and Gynecology, vježbanje za vrijeme trudnoće može pomoći vašem tijelu pripremiti za rad i brže oporaviti nakon poroda. Evo, šest treninga možete učiniti tokom trudnoće. (Kao i uvijek, samo pazite da razgovara sa svojim ginekologa unaprijed.)

Vgajic / Getty Images

Prenatal Yoga

Ako nikad ranije pokušao yoga (ili su još uvijek relativno novi u to), naći trener koji može da vas voditi kroz poteze i paziti na svoj oblik. To je posebno važno kao trudnoća napreduje. Do drugog trimestra, trebalo bi izbjeći sve pozicije koja vam je potrebna da leži ravno na leđima (to može staviti previše pritisak na šuplju venu, glavni vene koja nosi krv svoju bebu) i izbjeći bilo kakve poteze koji stvarno izazov ravnotežu.

Fat Camera / Getty Images

Barre Nastava

Niskog utjecaja, pod kontrolom prirode Barre klase (mislim mala, ponavljaju pokrete, a ne veliki izlivi ili poskakuju) čine ih savršenim za očekuju mame. Trebao bi biti OK za nastavak svoje redovne režim kroz prvom tromjesečju, a zatim pitajte instruktora za modifikacije za bilo kakve korake koji su vam potrebne da legne na leđa, twist od struka prema gore ili balansiraju nesigurno na samom barre.

Technotr / Getty Images

Predenje

Veliki plus: To je jedini trening koji je ugrađen u sjedište čeka da vam pomogne kada je to potrebno. Ručke motocikla također može pomoći stabilizirati vas kao stomak raste. Samo se pobrinite da ostane hidrirana cijelom razredu, pripazi na disanje (ne bi trebalo biti teško dišući ili dahtanje) i izbjeći poskakivanje i sit-štand rutine u trećem trimestru. Konačno-a ne možemo naglasiti ovo dovoljno-go svojim tempom. Možete zaustaviti kad god je potrebno.

Becon / Getty Images

Plivanje

Vježbanje u vodi vam daje puni opseg pokreta bez stavljanja bilo kakav pritisak na zglobove. (Osim toga, to je rijedak trenutak tokom trudnoće kojem ćete se osjećati svjetlost i praktično bestežinskom.) Polako Uvijek ući na bazen i držite se moždani udar koji osjeća najudobniji za vas. Prsno je popularan pick jer ne iziskuju da rotirate torzo ili stomak da se to uradi.

Piranka / Getty Images

Running

Da, to može dobiti sve teže kao što raste, ali je i dalje moguće pokrenuti kroz većinu trudnoće. Samo paziti na brzinu i daljinu, čak i ako ste iskusni trkač. Nosite mnogo dodatnu težinu, tako da je deset minuta milje koje su bile u trenu može osjetiti suvise izazov. Slušajte svoje tijelo i nastaniti u svjetlo jog (ili brzo hodanje) ako je potrebno. (Još jedna napomena: Planirajte svoj radi tako da uvijek imaju kupaonicu u neposrednoj blizini Tiskanje trčanja može gurnuti dolje na mjehur.).

Fertnig / Getty Images

Weight Training

Pomoću teške težine-posebno u trećem trimestru-je vjerojatno loša ideja, ali treninga tjelesne težine (kao što su čučnjevi ili zid sklekove) može pomoći da održite snagu tokom trudnoće. Možda predlažemo neke niske težine, visoke ponavljanja ruka vježbe (kao što je biceps kovrče pomoću pet funti bučice) će vam pomoći da se izgradi snagu za nošenje Tot?

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 načina da se bave teškim ljudima

Post Zdravlje

8 neverovatnih stvari koje vam može reći lice Vaše bebe

Post Zdravlje

4 mitova o PCOS-u koji su potpuno neistiniti

Post Zdravlje

6 naučnih razloga treba da dobiješ psa

Post Zdravlje

7 hrane koja balansira hormone svakodnevno

Post Zdravlje

6 zdravstvenih pravila za koje ne morate poštovati

Post Zdravlje

5 vanjskih treninga da iskoriste ovog leta

Post Zdravlje

7 mitova veze koji moraju proći kroz prozor

Post Zdravlje

Mesto sa najdužim ljudima

Post Zdravlje

5 neočekivanih načina za sprečavanje uti

Post Zdravlje

6 hrana (i 1 piće) koja su povezana sa upalom

Post Zdravlje

14 jednostavnih načina da izgubite prazničnu težinu ove nedelje