6 zdravstvenih pravila za koje ne morate poštovati | BA.centerar.org

6 zdravstvenih pravila za koje ne morate poštovati

6 zdravstvenih pravila za koje ne morate poštovati

Baš kao i kada smo saznali da sladoled može biti dobro za vas, bili smo i uzbuđen kada sam otkrio da je dosta ograničavanja zdravlja "pravila" smo ranije vjerovali da je istina zapravo nisu postavljeni u kamenu. Evo, šest zajedničkih smjernica ne stvarno moramo slijediti.

Twenty20

Ne morate da se zaustavi da jedete u 19:00

Evo trik jesti kasno u noć: Neće vas dobiti na težini dok napravite dobar izbor hrane. Nutricionista Jamie Mast rekao žensko zdravlje, "kalorija je kalorija... Ako je vaš ukupan unos kalorija za taj dan je veći od onoga što su gori, to može dovesti do debljanja, bez obzira koliko je sati." U osnovi, to ne obzira whenyou jesti, ali je još važnije, ono što jedete, koliko jesti i koliko vježba.

Betty Organics

Ne morate jesti šest malih obroka tijekom dana

Slično kao i kod prethodnog: Sve dok jedeš prave stvari i pravu količinu tih stvari u ukupnom, nije bitno koliko često obroka. U stvari, ljudi koji jedu šest manjih obroka češće prejedaju, kalorija-mudar. Ovo ne znači da smo anti-snack, ali to je 100 posto u redu da se drže tri obroka - vaš metabolizam se neće ugasiti.

Twenty20

Ne morate jesti doručak svaki dan

Dobra vijest za sve one koji bi radije spavali u prošlih vremena smoothie odluka: Eating doručak direktno ne dovodi do gubitka težine. Nedavno Uiio časopisu American Journal of Clinical Nutritionfound nikakve promjene u težini u dvije grupe - od kojih doručkovao vjerski i drugi da nije. Dakle, ići naprijed i udario odlaganja ako stvarno želiš.

Twenty20

Ne morate jesti sve organske

Organska hrana je super u teoriji, ali to je često koštalo zabrane. Srećom, neke namirnice su potpuno u redu da jedu neorganskog. (Mnogo zavisi od vanjskog sloja.) Pogledajte Dirty Dozenand Očistite Fifteento Radne grupe za životnu sredinu naučiti gdje da je u redu da kupi konvencionalne.

Twenty20

Ne morate da prestanem da jedem UH

Ljubitelji kruh, radujte se. Ne samo da ne moraju u potpunosti izrezati ugljenih hidrata, vi zapravo treba da sadrži neke dobre ugljenih hidrata u ishrani (kao što su smeđa riža, voće i povrće) da bi uravnoteženu ishranu i održavanje težine. U stvari, prema nedavnoj studiji, Japanci, koji prate tipična dijeta visoke žitarica u zemlji, imaju drugi najduži očekivani životni vijek u svijetu. (Za referencu, SAD je 43.).

Twenty20

Ne morate ići na sok čišćenja za detoksifikaciju vašeg sistema

Nismo ovdje da komentariše tečnost dijetama. (Da li ono što čini da se osećate najbolje.) Samo ne mislim da imate na vlast preko čišćenja za "detoksikacije" razloga. Naša tela su pametniji nego što smo im dati kredit za te su u stalnom stanju samo-čišćenja, tako da zaista nema potrebe da se to dati dodatni pritisak. Jedite dobro, a vi ćete biti u redu.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 načina da budete bolji slušalac

Post Zdravlje

42 stvari koje nikada ne bi trebalo da bude Google tokom trudnoće

Post Zdravlje

4 načina meditacije kada ne možete isključiti mozak

Post Zdravlje

5 razloga je u potpunosti u redu ako ne možete (ili odlučiti da ne) dojite

Post Zdravlje

7 jednostavnih načina da budu zdraviji na poslu

Post Zdravlje

Pods: Najnoviji wellness trend u Los Angelesu koji ne mrzimo

Post Zdravlje

5 iznenađujuće koristi za zdravlje jabukovog sirćeta

Post Zdravlje

10 savjeta za preživljavanje praznika ako ste introvremeni

Post Zdravlje

5 stvari koje svaka žena treba jednom učiniti sama

Post Zdravlje

San Francisko 6 najboljih staza za vožnju uz pse

Post Zdravlje

5 razloga da se pridruže teretani

Post Zdravlje

Ove grickalice su vaše nove fitspiration