7 iznenađujuće stvari koje nikada ne bi trebalo da radite pre noći | BA.centerar.org

7 iznenađujuće stvari koje nikada ne bi trebalo da radite pre noći

7 iznenađujuće stvari koje nikada ne bi trebalo da radite pre noći

Promijenite u svoj coziest PJs, isključite Igra Thronesand Snuggle ispod pokrivača. I onda leže u krevetu, bacajući i okretanje, za naredna dva sata. U čemu je stvar? Ovdje su sedam stvari koje bi mogle biti Zadržavam sna najbolje noći.

Twenty20

Ne: Uzmite toplu kupku

Namakanje u kadi možda zvuči kao savršen kraj dugog dana, ali mislim dvaput prije nego što miješati se mjehurići. Naši prijatelji u Narodnom spavanja Foundationtell nas da je naša unutrašnja temperatura tijela obično spušta za nekoliko stepeni prije spavanja, pomažući da se osjećamo mirno i pospano. Podizanjem temperature tijela (kao što su, sjedeći u sparno vode) je vjerojatno da se osjećate budan. Tako preskočiti sapunice ili uživajte u njima ranije u večernjim satima.

Twenty20

Nemojte: jedete čokoladu

Nema ništa loše sa satiating svoje slatko zub sa kvadratnom (ili tri) tamne čokolade nakon večere, ali pobrinite se da prostor ga barem nekoliko sati prije spavanja. Kofein i šećer u čokoladi će uzrokovati šećera u krvi na spike, a buzz neće ti nikakvu uslugu ako pokušavate zaspati.

Twenty20

Ne: igrati sa svojim psom

OK, treba da budemo precizniji. Mazi sa Sarah Jessica Barkeris sasvim u redu i zapravo postoje zdravlje benefitsto dopustiti da štene spava u tvom krevetu. Ali, ako ste u punoj igrati i ona je naljutio se, ni od vas će biti u mogućnosti da u skorije vrijeme odložili. Umjesto toga, vodi je na dugu šetnju odmah nakon večere, pa do vremena spavanja pecivo okolo, oboje ste spremni za krpe.

Twenty20

Ne: Have čašu vina

Ne brinite, mi ne pokušavam da vas obeshrabriti pio veče vino (posebno sa svim prednostima i mršavljenja, zdravo). Ali, ako imate probleme sa spavanjem, to je najbolje da završi svoj konzumacija alkohola najmanje dva sata prije spavanja. Prvo, alkohol zeza sa ciklusa spavanja, pa čak i ako ste Zonk odmah, ti si više vjerojatno da se ponovo probudi u sred noći, ljudi iz WebMDtell nas. Ali alkohol je diuretik, što znači da ćete tada pronaći sebe ustajanja nekoliko sati kasnije da piškim.

Twenty20

Ne: Work Out

A pod "razraditi", mislimo trčanje, vrti i drugih kardio. A lijepo, meditativno sveće yoga sjednice? Go for it. Ali, ako vam srce pumpanje preblizu spavanja, vi ćete dobiti poticaj adrenalina koji će vas bacanje i okreće. Ako idete u krevet u 10 sati, imaju za cilj da se kući iz vašeg boks klase 20:00

Twenty20

Ne: Drink Tea

Kofeinom čaj je ne-brainer. Kao što su kava, ispijajući šolju Engleski doručak prije spavanja će vjerojatno vas nervozan. Ali čak i biljni čaj je loša ideja u listovima, pogotovo ako već moram da ustanem u toalet tokom noći. Ako si to ti, prekinuti tečnosti (yep, čak i voda) jedan sat prije spavanja. Sačuvajte hidrataciju napore za sutra ujutro.

Twenty20

Ne: text prijatelju

To je dobar osjećaj da svaki slobodan kraj vezao prije nego što zaspite, ali ako šaljete juuuustone tekst o happy hour u petak sa svojim najbolji prijatelj, znaš šta će se dogoditi? Ona će tekst natrag gomilu ples-girl emoji, a onda ćeš poslati vino emoji, a prije nego što vi to znate, to je 2 sam To može čekati do sutra. Obećavamo.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

21 zabavne načine da se vežbate ako mrzite teretanu

Post Zdravlje

Pomoći, ja sam ekstrovertan i zezam se sa introvertom

Post Zdravlje

5 neverovatnih masaža možete dobiti na pauzu za ručak

Post Zdravlje

Infracrvene saune bi mogle da se istopite svojim zimskim bluzom

Post Zdravlje

7 stvari koje treba učiniti u nedjelju kako bi srušili sedmicu u budućnosti

Post Zdravlje

3 iznenađujuće koristi od zdravlja da budu introvertni

Post Zdravlje

Hatha? Ashtanga? Evo svakog tipa joge, objašnjeno

Post Zdravlje

Dihanje je trending (i može vam promijeniti ceo život)

Post Zdravlje

Evo kako da razumete vašu astrologiju za 5 minuta

Post Zdravlje

Stvari koje nikad ne bi trebalo da radite u teretani

Post Zdravlje

Najbolji studio za joge u 8 naselja u Njujorku

Post Zdravlje

Hey, sleepyhead: Evo 5 najboljih proizvoda za pomoć u spavanju