7 iznenađujući i naučno dokazani načini da vam pomognu da budete kreativniji | BA.centerar.org

7 iznenađujući i naučno dokazani načini da vam pomognu da budete kreativniji

7 iznenađujući i naučno dokazani načini da vam pomognu da budete kreativniji

Dreaming pisanja naredne Iščezla? Ili pokušava da impresionira šefa s nekim kreativno rješavanje problema? Možda želiš dodati dodir mašte u svojim svakodnevnu rutinu? Dobiti oni kreativni sokovi teče sa jednom od iznenađujuće i istraživanja podržava ove savjete.

South_agency / Getty Images

Dim the Lights

U studiji objavljenoj u časopisu Journal of Psychology okoliša, grupa njemački istraživači su otkrili da odbijaju svjetla smanjuje inhibicije, time što je izazvalo još eksplorativnog i imaginarne način razmišljanja. (Kinda ima smisla, zar ne?) Dakle sljedeći put kada želite da povećate kreativno razmišljanje, pokušajte dimming svjetla. Sada je sjajna ideja.

Rawpixel / Getty Images

Imati Messy Desk

Uredan nakaze, uzeti u obzir. Studija objavljena u učesnika Psihološki Scienceput bilo u neredu ili uredno sobu, a onda ih je zamolio da dođe do roman ideja o ping-pong loptica. Iako su obje grupe su se sa sličnim broj ideja, onih u Messier sobi su smatrani od strane panel nezavisnih ocenjivači da imaju znatno više kreativnih ideja. Samo se pobrini da zadrži nereda u vaš dom ured (i ti to znaš, a ne u svom poslu).

Splendens / Getty Images

Pogledajte Something Blue

Da li mislite da svojim najkreativniji kada ste na plaži i gledao u more? U skladu sa University of British Columbia studija, plava boja poboljšava performanse na kreativne zadatke. Istraživači misle da je to zbog toga plave podsjeća ljude na nebo, okean i vode, što je povezano sa "otvorenost, mir i spokoj." To onda pretvara u osjećaj maštovitiji i istraživački. Zanimljivo je, otkrili su da je crvena boja poboljšane performanse na više detalja-orijentisane zadatke.

Portra / Getty Images

Imaju čašu vina

U jednoj studiji koju je University of Illinois u Chicagu, učesnici koji su stigli razinu alkohola na 0.075 krvi (samo ispod zakonskog praga vožnje) bili su bolji u kreativnom rješavanju problema nego trijezan učesnika. To bi moglo biti zbog toga što umjerenu količinu cuge opušta fokus pažnje osobe, čime se pomaže im pronaći veze između daleke veze ideje. Ćemo da navija za to.

Monkeybusinessimages / Getty Images

Otići u kafić

Nije ni čudo što vaše lokalne Starbucks je uvijek tako zauzet. Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Consumer Research otkrili da su ljudi bili najkreativniji kada je došlo do umjerenog nivo buke u pozadini (oko 70 decibela, kao u kafiću). To je zato što zvuci malo odvlači pažnju, što ohrabruje ljude da razmišljaju malo teže i van kaznenog prostora. A tiše okruženje (oko 50 decibela, kao u kancelariji) utvrđeno je da je bolje za projekte koje je trebalo ekstremne fokus (recimo, radite svoj poreza).

Foxys_forest_manufacture / Getty Images

Kretati Up Your doručak

Da li uvek sipati svoj pahuljice u posudu, a zatim mleko? Pokušajte to rade obrnuto. Ili se odlučiti za čaj umjesto uobičajenog šolju Joe. Kada Dutch researchersasked nekih učesnika da se napravi sendvič doručak na normalan način i drugi na neobičan način (postavljanjem punjenja na tanjuru, buttering hleb, a zatim stavljanje kruh maslac strani dole na tablici), te u drugoj grupi postigao najviše u kognitivna fleksibilnost. Ideja je bila da se prisiljava mozak od svakodnevnih navika i na drugačiji način razmišljanja može pomoći pokrenuti nove ideje.

Microgen / Getty Images

Meditirati

Dobiješ om na može ohrabriti divergentno razmišljanje (stil razmišljanja koji proizvodi nove ideje), navodi se u radu objavljenom u Frontiers in Psychology.Scientists predložio da je to zahvaljujući sposobnost meditacije za povećanje pozitivno raspoloženje (što opet povećava kreativnost). Druga studija objavljena u sposobnosti razmišljanja i Creativityfound da su aktivnosti kao što su meditacija i joga su posebno dobri za poticanje kreativnosti u introverti (jer to pomaže da se osjećaju opuštenije). Fascinantno.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

17 stvari koje treba učiniti kada imate najgore bol u grlu ikad

Post Zdravlje

13 mjesta za vežbanje joge besplatno u miami

Post Zdravlje

4 načina meditacije kada ne možete isključiti mozak

Post Zdravlje

Postoji 7 vrsta raspada (i evo kako se baviti svakom od njih)

Post Zdravlje

17 načina da se opustite kada vas grad udari u lice

Post Zdravlje

5 jednostavnih načina za bolje fokusiranje

Post Zdravlje

9 načina za vožnju biciklom oko Los Anđelesa. U stilu

Post Zdravlje

6 osnovnih stvari koje trebate raditi ovog leta

Post Zdravlje

7 načina za ponovno pokretanje vaše veze u novoj godini

Post Zdravlje

12 ludih stvari koje se dese vašem telu kad ste trudni

Post Zdravlje

6 naučno dokazanih načina da se osećaju bolje oko kraćih dana

Post Zdravlje

Zašto je trend prekidanja posta vjerovatno prilično loša ideja