7 iznenađujućih načina sprečavanja infekcije kvasca | BA.centerar.org

7 iznenađujućih načina sprečavanja infekcije kvasca

7 iznenađujućih načina sprečavanja infekcije kvasca

To je sigurno reći da skoro svaka žena je patila od Gnarly kvasca zvijer barem jednom u životu. I dok ne postoji način da se osigura da više nikada nećete dobiti jedan, postoje možete učiniti nekoliko stvari da ih spriječi. Od doktora odobrio metode za bapske priče da su žene Kunem se, evo kako da se drže podalje od budućih infekcija.

Twenty20

Jesti manje šećera

Činjenica: Kvasac uspijeva off šećera. Glukoze u ovih namirnica ohrabruje kvasac da raste i držati se vaginalni ćelija. Tako ograničiti unos šećera, pa čak i pokušati Candida dijeta, što ograničava neko voće (kao što su banane), žitarice (kao što su pšenica) i zaslađivači koji su posebno visoke u šećer, ako ste skloni ove infekcije.

Twenty20

Probajte Više alkalna dijeta

Voće i povrće, organske soje i tofu, a neki orašasti plodovi, sjemenke i mahunarke su namirnice promovira alkalna koje vam mogu pomoći uravnotežiti vaše unutrašnje pH. Jogurt i ostali probiotik hrane kao što su kiseli kupus i kimchi također reguliraju dobre bakterije da brani protiv candida rastinje. Acupuncturist i alternativne medicine specijalista Alexis Keklakrecommends integraciji ove namirnice u ishrani kako bi kvasac u uvali. Svi oni sadrže žive kulture Lactobacillus acidophilus, prirodno "prijateljske" bakterije, koje mogu pomoći spriječiti gljivične infekcije.

Twenty20

Promijeniti iz svog Sweaty Vježba Odjeća ASAP

Bilo koji vlažnom okruženju je idealno mjesto za infekciju rasti. Što duže sedite u znojavim odjeće, veće su šanse da ste pružaju plodno tlo za ovu neželjene prijatelj. Tako se skine dole, tuš i osušite čim završite treninga.

Creative PA / Getty Images

WEAR PRAVO RUBLJE

Ne kažemo da morate da nosite baka gaćice, ali odabrati donje rublje obložen pamuka, koji upija vlagu bolje od sintetičke tkanine i pomoći će zadržati suvom. Izbjegavajte produženo habanje dnevni ulošci i dvaput razmisliti o japanke-oni mogu uzrokovati mikroskopske suze koje bi mogle postaviti pozornicu za infekcije, kaže Keklak.

Twenty20

Smanjite stres Level

Ovo nije prvi put da smo čuli da stres je korijen svih zla. Uzimajući time out za opuštanje pomaže vaš imuni sistem u tip-top formi i sprečava infekcije svih vrsta, uključujući i vaginalni kvasac infekcije.

Twenty20

Izbjegavajte Mirisne Tamponi

Ne, ni ne razmišljam o njima. Mirisna tamponi sadrže kemikalije i parfemi, koji remete prirodni balanceof dobre bakterije i drugi mikroorganizmi. Dakle, tražiti bez mirisa i organskih ženskog-njegu ako želite da ostanete kvasac-free.

Baona / Getty Images

Get More Sleep

Vaše tijelo treba miran san kako da radi svoj posao, napominje OBGYN Robert Goldfarb. Solidan osam sati zatvorena oka može pomoći zadržati nivo kiselosti u vagini stabilan i smanjiti stopu po kojoj kvasac raste, koji sprečavaju infekcije. Sada idi odrijemati-to je za tvoje zdravlje.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Najbolja oprema za hladno vreme ako radite izvan ove zime

Post Zdravlje

Plastična operacija pre nego što si čak 40? Evo šta je u Los Angelesu

Post Zdravlje

7 vežbanja pokreće lični trener misli da je gubljenje vremena

Post Zdravlje

8 jednostavnih načina da povećate svoje povjerenje odmah

Post Zdravlje

6 zdrave (i ukusne) namirnice koje su visoke u vitaminu d

Post Zdravlje

24 stvari koje razumete ako uvek morate pišati

Post Zdravlje

Prema nauci, najbolje vreme za trčanje

Post Zdravlje

6 vežbanja možete raditi u svakoj fazi trudnoće

Post Zdravlje

25 potpuno besplatnih načina da se bavite samopomoć

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu dogoditi ako počnete da razmišljate

Post Zdravlje

8 neočekivanih načina da ostanu zdrave ove zime

Post Zdravlje

Infracrvene saune bi mogle da se istopite svojim zimskim bluzom