7 mita o tjelesnoj masti da odmah postavite | BA.centerar.org

7 mita o tjelesnoj masti da odmah postavite

7 mita o tjelesnoj masti da odmah postavite

Ima toliko zablude kada je u pitanju masti. Možeš li riješi to? I to vratiti? Da li je biti vitkiji uvijek bolje? Ili je malo više padding dobro za vas? Pitali smo dr Jennifer Levine, njujorški plastični kirurg, da se odvoji masti od fikcije.

Twenty20

Mit: Eating Fat Makes You FatNope. U stvari, svi rođeni sa određeni broj masnih ćelija koje proširuju ili smanjiti jer oni dobiti ili izgubiti na težini. I u stvari, jesti masti posebno mononezasićenih i polinezasićenih vrste-pomaže vam osjetiti punu brže i duže. Tako jede u moderiranje zapravo može pomoći da izgubite težinu.

Mit: Muscle teži više od Fata funte je funtu. Razlika između masti i mišića je da jedan funta masnoće zauzima više volumena od pola kilograma mišića, što objašnjava zašto možete pogledati manji (i vaša odjeća može stati bolje), čak i ako je broj na skali je ostao isti ili porasle.

Twenty20

Mit: Uz pravilno Vježba možete uključiti Fat u MuscleFat i mišići su dvije odvojene stvari. Da bi opreme, želite da kombinujete kardiovaskularne vježbe (kao što su trčanje ili biciklizam) uz dizanje utega da se spali masti i izgradnju mišića, respektivno.

Mit: Muscle pretvara u FatThe Dobra vijest je da je vaš teško zarađen mišića neće samo okrenuti Flab ako uzmete pauzu od treninga. Umjesto toga, ako idete predugo bez upotrebe mišiće, oni će početi da atrofije, koji također usporava metabolizam. Imaju za cilj učiniti najmanje 30 minuta treninga snage dva puta tjedno (ili pomoću težine ili vlastite tjelesne težine sa dasaka i sklekova) zadržati mišiće jaka i zdrava.

Mit: You Can not Be Fit i Fata osoba može dobro jesti, vježbe i imaju normalan krvni pritisak, holesterol i šećer u krvi i dalje nositi višak masnog tkiva. A ta osoba je zapravo bolje nego neko ko čini se da je tanka, ali stvarno nosi visok postotak masnog tkiva za njihovu veličinu (aka "mršav masti"). Znaš šta kažu o tome da ne sudeći knjigu po koricama.

Christopher Futcher / Getty Images

Mit: možete ciljati specifična područja FatThe jedini način da se smanji tijela Fatin bilo koji dio vašeg tijela je da se smanji svuda throughweight gubitak. Izgubiti višak kilograma, potrebno je da koristite više kalorija nego što vas odvesti u-a jedini dobar način za to je kroz kombinaciju ishrane i vježbanja. Revolucionarna, znamo.

Mit: A Donja Body Fat procenat BetterNot nužno. Naša tijela trebaju određenu količinu masti ispravno funkcionisao (od 20 do 25 posto za žene; 10 do 15 posto za muškarce). Bilo koji mršaviji nego da i vi rizikujete ometanja kardiovaskularni, endokrini i centralnog nervnog sistema-što je još jedan razlog zbog kojeg ne bi trebalo da se toliko fiksirana na brojeve.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 mitova o spavanju koji su totalni b.s

Post Zdravlje

11 stvari koje ćete uraditi sa svojim najboljim prijateljem ove godine

Post Zdravlje

6 načina da se bave teškim ljudima

Post Zdravlje

8 savjeta za ko-spavanje

Post Zdravlje

Kako početi da se baviš ako nisi bio u teretani zauvek

Post Zdravlje

6 modernih trendova u vezi sa kojim se sigurno trebate znati

Post Zdravlje

11 stvari koje treba uraditi nakon lošeg noćnog sna

Post Zdravlje

7 malo načina da se osećate zdravije, čak i kada samo želite da se hibernate

Post Zdravlje

6 načina da spavate kao beba čak i kada je milion stepeni napolju

Post Zdravlje

11 znakova možete biti empat

Post Zdravlje

5 tajnih podataka da postanu najpouzdanija žena u sobi

Post Zdravlje

Kako postaviti granice sa toksičnim prijateljima