7 mita za dojenje potpuno su uništene | BA.centerar.org

7 mita za dojenje potpuno su uništene

7 mita za dojenje potpuno su uništene

Sise. Nekada su se, u najboljem slučaju, zabavan pribor i, u najgorem slučaju, smetnja kada trčanje. Ali sada da imate bebu, oni su tako, tako mnogo više.

Jer svako od sestre-u-zakonu supermodeli čini spreman da zvuči off na temu dojenja, mi smo tu da položi znanja medicinskih sestara - tako da možete podesiti sve buke.

Mit: Vaša mlijeko će doći za 3 dana nakon porođaja

Istina: ne toliko. Svim mamama koje su plakala, držeći vrište beba dok im sise baš sedeo kao beskorisno Koosh loptice, čuješ ovo: Za čak 25 posto majki, primjetno proizvodnja mlijeka traje duže od tri dana. Kolostrum - rano, nutrijentima bogatih, stvari bolesti osujeti - prisutna je u svojim grudima od pola puta do trudnoće. Ali, budući da vjerojatno ne može vidjeti i to nije lako izraziti, može osjećati kao tvoja beba postaje pored ne ishrani. Chill. U prvih nekoliko dana, te sitne kapi će vjerovatno sve njihove sitne stomak može nositi - i sve što im je potrebno.

Mit: Dojenje pomaže mršavljenju

Istina: Da. Ali isto tako ne. Iako svaki celeb sa Slammin ' "tijelu nakon baby" izgleda joj dugujem smanjivani struk na dojenje, dojenje zapravo može zahtijevati da se zadrži na dodatnih deset funti ili tako nešto. Da, vi spali 300 do 500 kalorija dnevno rade, ali nemojte se iznenaditi ako vam je potrebno da jedu više da nadoknadi.

Mit: Ako ne dojiti, vaša beba će biti bolesniji i gluplji

Istina: Dok je dojenje je dokazano da koristi kognitivni razvoj, studije su pokazale da ima nula utjecaja na IQ. Tako je: Zero. I dok to može zaštititi bebe od bolesti dok su na grudima, bilo bi potrebno 5.400 sati sestrinske da spriječi jednu upalu uha. Donja granica? Nursing može samo pomoći; ali formula hranjenja sigurno neće škoditi.

Mit: Ako bocu feed, nećete obveznica

Istina: Glupost. Postoji mnogo načina - od kontakt očima za kožu na kožu snuggling - da se veže uz svoju bebu držeći bocu, bilo da je puna formula ili pumpa mlijeko.

Mit: Vaša sise će postati gigantski

Istina: Bez obzira šta Kim Kardashian kaže, možete ići samo do veličine kup. I ideja da su veće grudi jednak više mlijeka? Bogus. Veličina grudi nema nikakvog uticaja na proizvodnju mlijeka (A čaše raduju!).

Mit: Trebalo bi da boli

Istina: Za prvih 10 do 15 sekundi, OK, možda. Ali ako bijelo-knuckling kroz svaki feed, nešto nije u redu. Tražiti na dojenje consultantfor pomoć sa bilo koji broj mogućih, popraviti probleme.

Mit: Nezakonito je medicinska sestra u javnosti

Istina: To je legalno, dušo. Pa, svuda ali Idaho. (Hej, Idaho. Šta je s tim?)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

13 mjesta za vežbanje joge besplatno u miami

Post Zdravlje

8 načina da se povežete sa svojim partnerom ako ste bili zajedno milijardu godina

Post Zdravlje

5 potpuno praktičnih meditativnih saveta za početnike

Post Zdravlje

Kako se osećati srećnije za 30 dana

Post Zdravlje

5 suštinski saveti vezani za parove energije

Post Zdravlje

7 hranu koja može smiriti anksioznost

Post Zdravlje

5 stvari koje izazivaju vaše čudne snove

Post Zdravlje

Sve što se desilo vašim sisama u životu

Post Zdravlje

Probao sam futurističku narukvicu za mjesec dana

Post Zdravlje

Najbolji joga studio u Los Anđelesu po komšiluku

Post Zdravlje

8 tajni žena koje se nikad ne umoravaju

Post Zdravlje

Kako izgledati dobro kada je u milionskim stepenima u Njujorku