7 mitova kontrole rađanja nikada ne biste trebali vjerovati | BA.centerar.org

7 mitova kontrole rađanja nikada ne biste trebali vjerovati

7 mitova kontrole rađanja nikada ne biste trebali vjerovati

Bebe su slatke i lijepim (i miris ukusna), ali i masovni obavezu i odgovornost život mijenja, tako da ako ne pokušavate da uskoro imati jednu svakom trenutku, trebalo bi da čine vaše poslovanje reallyunderstand kontroli rađanja. Prema tome, mi predstavljamo sedam zajedničkih zabluda o sprečavanju trudnoće.

Twenty20

Mit: Ako dojite, ne morate biti na kontrolu rađanja Da, dojenje može potisnuti hormona iz hipofize koji vas ovulacije, što često uzrokuje pad plodnosti, ali definitivno ne znači da možeš ' t opet trudna. Pogotovo ako ste dopuni dojenja s formulom, to nipošto nije efikasan oblik kontracepcije. Za sada, koristite backup zaštitu.

Mit: Ne bi trebalo da se IUD osim ako ste već imali bebu Ideja je da kada ste imali dijete, to je lakše dobiti IUD (mali, u obliku slova T kontracepcijske uređaj koji je umetnut u maternicu i zaustavlja sperme dođu i umjetno jaja) u materici. Prema American Academy of Pediatrics, iako, IUS bi trebao biti "prve linije izbor kontracepcije za adolescente" jer koliko je efikasan su.

Twenty20

Mit: Morate uzeti tabletu u točno vrijeme svaki dan za to da radi Ne. Većina žena na pilulama uzimaju kombinaciju estrogena i progestina, ali mali dio žena uzeti ono što se zove mini-pilule (progestin samo kontrola rađanja koji ti uzeti u isto vrijeme). Za one koji su na redovnom pilule, međutim, nema nikakve razlike u kada se uzme to svaki dan.

Mit: To je velika stvar za preskakanje dan nestalih jedan dan nije razlog za veliku zabrinutost, ali ako i kada radite prostor izvan, uzeti dan pilulu čim shvatite. To bi moglo značiti uzimanje dva u jednom danu, ali to je potpuno u redu. Ako propustite više od jednog dana, obratite se lekaru o tome kako da se vratim na rasporedu. A možda koristiti druga metoda kontrole tog mjeseca samo da bi bili sigurni.

Mit: Biti na kontrolu rađanja dugo će to teško dobiti pregnantThere a ne istraživanje koje podupire ideju da dugoročno utiče upotrebe kontracepcije budućnost plodnost. To je rekao, a neke žene počnu ovulaciju gotovo odmah nakon prolaska sa pilula, u druge žene može potrajati i do devet mjeseci za sve hormone da napusti tijelo. (Iako je definitivno još uvijek moguće dobiti trudna u to vrijeme.)

Twenty20

Mit: Biti na pilule će vam dobiti na težini nije slučaj - nužno. Svako tijelo je drugačije i kao takva različito odgovara kontroli rađanja. Međutim, 2014 studija Cochrane Librarydidn't naći dovoljno dokaza da je kontrola rađanja uzrokuje debljanje. To ne znači da nećeš, ali se ne može garantirati.

Mit: Pilula stupa na snagu odmah nakon što počnete da se Nije u svakom slučaju, što je važno znati. Neke žene moraju proći kroz kompletan menstrualnog ciklusa za hormona pilule da rade za sprečavanje ovulacije. Uvijek koristite drugi način zaštite dok ste udario drugog mjeseca.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

11 motivacijski citati za ljude koji mrze motivacijske citate

Post Zdravlje

Vaš sledeći dan djevojčica trebao bi biti u jednoj od ovih 6 banja

Post Zdravlje

Kako prolaziti kroz praznike svojim zdravljem i vašim razumom netaknutim

Post Zdravlje

Super šik fitnes trackeri koji ne izgledaju kao monitor za alkohol

Post Zdravlje

Stvari koje se mogu dogoditi ako odustanete od kafe

Post Zdravlje

5 iznenađujuće koristi za zdravlje jabukovog sirćeta

Post Zdravlje

Kontrolni znakovi znaju da ste spaljeni

Post Zdravlje

10 pravila za davanje svakog introverta treba da zna

Post Zdravlje

7 stvari koje mogu da se dogode ako pijete jedan litar vode dnevno

Post Zdravlje

6 Čikago članstva u Čikagu, objasnio je

Post Zdravlje

Probao sam haloterapiju i bio je prilično lijep

Post Zdravlje

8 letnjih grickalica koje vam mogu pomoći da smršate