7 mitova o spavanju koji su totalni b.s | BA.centerar.org

7 mitova o spavanju koji su totalni b.s

7 mitova o spavanju koji su totalni b.s

Ste umorni. Kao i sve vreme. I imamo osjećaj da priča neke stare žene 'su krivi za to. Evo, sve mitove san da prestati vjerovati i malo pametniji zatvaranje očiju.

Mit: Treba 8 sati sna Night

Istina: potrebe spavanja variraju od osobe do osobe. (Madonna slavno rekao joj je potrebno samo četiri sata.) Za vrijeme kada znate da neće dobiti punu osam, koristite san calculatorto odrediti točno vrijeme sati između REM obrazaca. Uvek treba da imaju za cilj da se probudim između dva ciklusa - ne u središtu jednog.

Zabluda: ste stariji, to je manje Sleep You Need

Istina: Naravno, sna promijeniti kako starimo, ali količina sna nam je potrebno ne. Ovaj praktični guidefrom Nacionalne fondacije za san objašnjava: Sedam do devet sati je slatko mjesto, bilo da ste u vašem 30s ili 60s.

Mit: Udaranje Snooze je u redu

Istina: To je zapravo samo još jedan znak da si neispavan. U stvari, ako te je udario odložili više puta, one "bonus" intervalima može zbuniti đavola iz vašeg tijela i izbaciti iz unutrašnjeg sata. Kao strašno kao ovo zvuči, to je zapravo bolje da podesite alarm za put kada zapravo treba da ustane i - ovo je težak dio - zapravo se gubi gore.

Mit: Ne mogu nadoknaditi spavanja preko vikenda

Istina: Studieshave pokazala da je jedna duga noć dodatnih ZZZS će vam pomoći da se probuditi osjećaj osvježenja... Ali samo za prvih šest sati dnevno. Nakon toga, primjetit ćete da je vaš put reakcija je deset puta sporije nego inače, što može dovesti do grešaka i grešaka. To je rekao, ako ne možete podesiti količinu sna ti tokom sedmice, fokusirajte se na kvalitetu. Male stvari - kao ulaganje u masku sna - može pomoći.

Mit: Dan Naps li gubljenje vremena

Istina: Ukratko koracima (recimo 20 do 30 minuta), oni su zapravo super za resetovanje sistem i što vam više produktivni kasnije u toku dana. I za tvoju informaciju, poznati nappers uključuju Albert Einstein, Thomas Edison, Eleanor Roosevelt i John F. Kennedy. Ti matematiku.

Mit: Waking Up At Night znači da ćete biti Umorni All Day

Istina: To zapravo može samo da bude svoj prirodni ciklus. Dakle, ako se probudite i ne može se vratiti na spavanje u roku od 15 minuta, zar ne - ponavljamo, ne - gledajte na sat. Umjesto toga, podesite na svoje ritmove i ustane iz kreveta i čitati knjigu ili slušati muziku (jednostavno nema TV-u!). Zatim, kada počnete da se osjećaju pospano, vrati se u krevet.

Mit: Nikad Wake mesečar

Istina: Stvarno treba. Suprotno popularnom vjerovanju da radim ovo može biti pogubno, buđenje mesečar zapravo mogao spasiti svoj život. Naravno, mogu se uplašio ili malo dezorijentisan na početku, ali rizik od noćnih roaminga (kao što je penjanje kroz prozore ili vožnje automobila) su daleko veći od bilo čega drugog.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

4 luda izazov nova treninga za pokušaj, jer to neće biti zima zauvek

Post Zdravlje

10 načina da se ove zime ne razbolite

Post Zdravlje

6 načina da spavate kao beba čak i kada je milion stepeni napolju

Post Zdravlje

5 stvari koje nikad ne biste trebali reći prijatelju koji pokušava da zatrudni

Post Zdravlje

Probao sam 23andmeov genetski testni komplet i ovde su sve fascinantne stvari koje sam naučio

Post Zdravlje

Najbolji kristal za vas, prema vašem horoskopskom znaku

Post Zdravlje

5 dobrih početnih razgovora koji uvek rade u neugodnoj situaciji

Post Zdravlje

Najbolji trening u 10 čikaga naselja

Post Zdravlje

9 Najvažniji potreba za svakog New Yorker-a, kada ona napusti ceo dan

Post Zdravlje

6 dva-sekundna načina da poboljšate svoj položaj svakog dana

Post Zdravlje

8 načina da budete bolji supružnik

Post Zdravlje

8 neočekivanih načina da ostanu zdrave ove zime