7 načina da budete bolji slušalac | BA.centerar.org

7 načina da budete bolji slušalac

7 načina da budete bolji slušalac

Ste upravo upoznali savršeno lijep stranac. Ona kaže zdravo, vi pozdravi, a sledeće što znate, ona je podijelila svoje ime i životna priča i ne možete sjetiti ni jednu jedinu reč. Evo, sedam načina da se glavu u igri i slušajte.

Prestati misliti o tome što će reći NEXT

Svi mi to radimo: Ponekad, kada neko drugi govori, naš mozak već preskočili naprijed i počeo planira naš odgovor. Umjesto toga, okrenite fokus pokušavaju da on shvati priču ili ona dijeli. (Koristan trik? Prije nego što vagati sa odgovoru, uzmi dvije sekunde brzo parafraziram ono što druga osoba upravo rekao.)

PRAKSA Baby Talk

Misle o načinu na koji slušaju tri-godišnjak: Koristite oči, uši, lice i tijelo jezik da izrazi da ste aktivno slušanje i bavi. Očito je da ne treba ići u istom ekstrema sa odraslima, ali pokušaj da se slične korake: Uspostavite kontakt očima klimni glave ili da sluša zvukove kao mmmhmmm ili da.

Skloni TELEFON

Misliš da multitasking, ali nisi. U stvari, studiesshow da samo se vaš pametni telefon u ruci ili na stolu može stvoriti stanje "odsutna prisutnost" - stanje u kojem si fizički tu, ali pažnju je na drugom mjestu.

Make a Point postavljati pitanja

Mislim da je to domaći zadatak za svoj mozak: Raspitajte se otvoreno pitanje čim osoba završava govori. Ne znam šta da pitam? Pokušajte tuning u ključne fraze. Na primjer, Lucy se dijele priča o ludi budalaštine njoj mačke. Ključni phraseis činjenicu da ona ima mačka, tako da koristimo da bi formulirati pitanje: "Oh, kako dugo ste imali Miss Puffins"

Oduprite se porivu da rečenice završavati

Dakle, znate gdje se ide na razgovor. (Miss Puffins imao dlaka.) Borba nagon. To nije samo znak lošeg slušalac; to je potpuno nepristojno.

Kontrolirati svoj BODY POKRETA

Bubnjanje prstima, pucanje tvoj zglobovima, igranje sa kosom - sve znaci da se ne obraća pažnju. Procijenite vaše slabosti i misli na način da se bore protiv njega. (Na primjer, pokušajte stavljanje ruke u džepu)

A ako ZONE OUT, tražite pojašnjenje

U redu, tako da ste počeli razmišljati o pečenje-govedina sendvič za drugi ili dvanaest. Postoji promišljen način da se oporavim - samo postaviti kratko pitanje u vezi stvari koje ste propustili ( "čekaj, žao mi je, šta se desilo sa Miss Puffin je mačija?"). Verujte nam: To je bolji plan nego jednostavno lažiranje svoj put kroz ostatak convo.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 časova da biste otišli ako niste radili neko vrijeme (ili ikada)

Post Zdravlje

4 stvari koje možete učiniti kako biste ojačali svoj brak u novembru

Post Zdravlje

5 najboljih stvari koje možete učiniti za sebe u vašem vremenu

Post Zdravlje

Pobedite popodne pada sa ovim 6 pick-me-ups

Post Zdravlje

Kontrolni znakovi znaju da ste spaljeni

Post Zdravlje

7 januara fitnes ponude koje trebate znati

Post Zdravlje

6 zdrave (i ukusne) namirnice koje su visoke u vitaminu d

Post Zdravlje

7 najboljih pića za dobar noćni san

Post Zdravlje

7 načina da povećate energiju kada je hladno i mračno

Post Zdravlje

Pozdrav iz sezone, iz moje cele dijete

Post Zdravlje

5 načina da ostanete povezani sa prijateljima dok dodate brak, decu i naporne rasporede u miks

Post Zdravlje

Kanabis dolazi u losion, Balzam za usne i pomoć oko spavanja blizu vas