7 načina da se probudite bez kafe | BA.centerar.org

7 načina da se probudite bez kafe

7 načina da se probudite bez kafe

Nemojte nas pogrešno shvatiti: Mi volimo kafu. Ali ponekad mi smo ili nisu raspoloženi za to ili (uh) su, kao što je, pokušavajući da bude zdraviji. Za to vrijeme morate energetski napitak, ali ne žele da se natovariti na kofein, ovdje su sedam naših go-tos.

Twenty20

Get Natural Sunlight

Ako ste upravo probudio, otvori roletne i duboko udahnite. Prirodne suncu pomaže organizmu proizvodi vitamin D i podiže nivo serotonina, što može poboljšati vaše raspoloženje (i onda vam pomoći spavati narednih noći). Ako se nađete u podne pada, uzeti brzo pauzu od posla i otići vani malo da žeti iste pogodnosti.

Twenty20

Uzmite Djelomično hladan tuš

Hladan tuš može biti prilično neskladu (posebno u ranim jutarnjim satima). Srećom ne morate da pate pod zamrzavanje slavina je wholetime da se probudi. Uzmite tuš kao normalni ali blast hladne vode na samom kraju. Ovaj nalet hladnoća će uzdrmati li budan bez previše nepodnošljivo dugo.

Twenty20

Boravak Hidratisani

Kada ne piju dovoljno vode, možete dobiti dehidriran, a kada se dehidriran, se umorite (uticaji jer dehidracija dotok kisika do mozga). Gutaju H2O (posebno stakla ledene) osigurava da ćete ostati upozoriti duže.

Twenty20

Jedite Smart Snack

Šećerni, ugljenih hidrata natovaren poslastica može vam pružiti navalu (plus, oni su ukusne), ali će i vas srušiti. Umjesto toga, odlučite se za namirnice koje pružaju održivu energiju kao jabuka sa bademom maslacem.

Twenty20

Chew žvaku

Zvuči čudno, ali kad žvaču vaše srce raste stopa, kao što to čini protok krvi do mozga. Ne samo da žvakaća guma učiniti više na oprezu, to je takođe dokazano da se poboljša mentalne sposobnosti. (Privremeno, ali i dalje.)

Twenty20

Move Your Body

Čak i ako je to samo brzo podne hoda, studije su foundthat redovno vežbanje deluje na centralni nervni sistem za povećanje energije i smanjuju umor.

Twenty20

Stimulirati Your Brain

Bilo da je The New York Timescrossword, Sudoku ili uzbuđivanje igra riječi s prijateljima, fokusirajući se na neki težak mentalni zadatak za nekoliko minuta može pomoći povećati energiju. Za kratko vrijeme, mentalne aktivnosti kao što su ovi stimulirati ste bez nošenja te. Osim toga, možda naučiti nekoliko novih riječi inkorporirati u svoj vokabular.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako početi da se baviš ako nisi bio u teretani zauvek

Post Zdravlje

Sve stvari koje su sve majke pripremljene u svakom trenutku

Post Zdravlje

5 dijeta za nesreće koju nikada ne biste trebali pokušati

Post Zdravlje

Brojanje kalorija je van, plan makro ishrane je u

Post Zdravlje

10 stvari koje svaka žena treba više da jede

Post Zdravlje

#tbt Hula hooping, Jazzercise i više Kooky fitness fads iz poslednjih 7 decenija

Post Zdravlje

6 načina da se motivišete kada jednostavno ne možete, prema nauci

Post Zdravlje

Yay, jedenje pre kreveta možda nije toliko loše kao što mislite

Post Zdravlje

Tajno značenje iza tvog rođenja

Post Zdravlje

Kako dobiti više hladnjaka: 5 aplikacija za trenutačno de-stres

Post Zdravlje

Woo-hoo! Power Napping je nova meditacija i evo kako to učiniti

Post Zdravlje

15 stvari koje treba uraditi kada imate najveću glavobolju ikada