7 načina da se probudite u boljoj atmosferi | BA.centerar.org

7 načina da se probudite u boljoj atmosferi

7 načina da se probudite u boljoj atmosferi

Znaš kad filmovi imaju montaže žena (koji je na neki način imaju puno lica šminke u 6 ujutro) pevaju kroz jutarnju rutinu dok su obučeni ptice? Pa, to je prilično suprotno od onoga što izgleda kao kad se probudimo. Ali, dok mi nikad dosta do thatlevel (da li će nekoga?), Evo kako ćemo osigurati da se probudimo u najboljem raspoloženju moguće.

Twenty20

Planirajte Killer doručak

Morate se probuditi u 6 Da li bi radije da to pod pretpostavkom da ću samo zgrabite Bonžitu kao što glavu kroz vrata ili znajući da imate ukusan smoothie bowlor frittatawaiting za vas? Mi smo spremni da se kladim ste otišli s drugom, tako da planiraju da (ili, još bolje, početi da se pripremi) ukusan doručak noć prije. Upozorenje: Možda ćete završiti sanjao vafle, ali ima i gorih stvari na svijetu.

Twenty20

Spavati na leđima

A dobro jutro zaista počinje dobar san, a na svu sreću, postoje neke stvari koje možete učiniti kako bi se osiguralo vaš osam sati su miran moguće. Prvo, spavati na leđima. Spavanje u ležećem položaju (na leđima) je najbolje za vašu kičmu i vrat, što znači da ćete imati manje bolova sutradan. (Spavanje na leđima je najbolji za sprečavanje bora, tako da je to.)

Twenty20

Pick Your Outfit

Ne znamo za vas, ali zadnja stvar koju želimo da uradimo prva stvar ujutro je kopati kroz naš ormar za ono što želimo da nose. Izbor odjeće ujutro je više stresno nego radi tako da je noć prije-a znači da možete ili spavati u malo duže ili koristite dodatno vrijeme ujutro za nešto više zabave i produktivniji. (Kao i jedu kolače. Vidi gore.)

Twenty20

Isključite svoj telefon Ranije

Lakše reći nego učiniti, ali gasi sve elektronike najmanje jedan sat prije nego što zaspi učinit će vaš noćni način više miran (i sljedećeg jutra mnogo sretniji). Nacionalna Sleep Foundation recommendsturning popusta na sve elektronike jedan sat prije udara listove.

Twenty20

Probudite se u isto vrijeme

Da, čak i vikendom. Ulazak u rutinu buđenja u isto vrijeme svaki dan stabilizira svoj cirkadijalni sat, što poboljšava kvalitetu vašeg sna i kako produktivni ste u budnom stanju. I dok smo na temu alarma, razmotriti prebacivanje svoj ton alarma iz nemilosrdnom Apple zadani ton nešto malo više umirujuće, kao što su zvončići ili cvrkut ptica.

Twenty20

Uredan Your Room at Night

Buđenje na super-neuredna soba je nekako bezveze, tako potrajati nekoliko dodatnih sekundi svake noći da počisti malo. A manje važno, ali ipak lijep trik je da bi vaš noćni ormarić lijepa. Imajući u vidu da je verovatno gde držiš telefon, to je najvjerojatnije prva stvar koju vidite kada otvorite oči. Mi ne ukazuje na velike dizajn renoviranja, ali ti bi zapanjeni šta jednostavan vaza sa cvijećem ili prilično svijeća može učiniti.

Twenty20

Nemojte se odmah

... A pod "ustani", mislimo fizički. Probudi se kada alarm, ali ne ustati iz kreveta redu onda. Provedite nekoliko minuta istezanja, koji prolazi kroz vaše mentalno listu obaveza, pa čak i razmišlja o nekoliko stvari koje smo zahvalni za vas. Ovo je jednostavan, ali je izvrstan način da se stavi na produktivan i miran način razmišljanja za ostatak dana.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 odličnih (i besplatnih) strimskih treninga koje možete učiniti u vašoj dnevnoj sobi

Post Zdravlje

9 navika koje prilično garantuju dobro raspoloženje

Post Zdravlje

5 savjeta za vežbanje kada je stvarno, stvarno vruće

Post Zdravlje

6 stvari koje nikada ne bi trebalo učiniti neposredno prije kreveta

Post Zdravlje

6 stvari koje će vam pomoći da prođete dan kada imate nulti san

Post Zdravlje

Najbolji joga studio u Los Anđelesu po komšiluku

Post Zdravlje

Tajno značenje iza tvog rođenja

Post Zdravlje

Jutro, podne ili noć: 6 najboljih treninga za svako doba dana

Post Zdravlje

6 toksičnih ljudi da napuste energiju

Post Zdravlje

6 razloga zbog kojih stalno morate pišati

Post Zdravlje

Šta je ovo dijetalno zasnovano na biljci (i ako pokušate)?

Post Zdravlje

25 načina pomoći u podršci žrtvama požara u sjevernom zalivu