7 načina za poboljšanje varenja kada se osećate brzo i nadahnuto | BA.centerar.org

7 načina za poboljšanje varenja kada se osećate brzo i nadahnuto

7 načina za poboljšanje varenja kada se osećate brzo i nadahnuto

Znate one dane kada se osjećate naduto i bruto i samo općenito najgori? Da, oni sisati, ali oni se dogoditi svima. Trik je u tome da se pred problemom i pokrenu stvari prije nego nadimanje zalazi. Ovdje su sedam naših go-to trikove pokušati.

Photosiber / Getty Images

Započnite dan Desno... Uz čašu tople vode s limunom, naravno. Prije nego što zaronite u svoju prvu šalicu kave, za piće toplo limuna voda stimuliše gastrointestinalnog trakta, čineći vaše tijelo bolje u stanju apsorbirati hranjive tvari i proći hrane kroz vaš sistem sa lakoćom.

Stay Hidratisani (pravi način) Do sada znate da pitke vode tokom dana je od suštinske važnosti za vaše sveukupno zdravlje, uključujući funkcioniranje probavnog. Ali, da li ste znali da postoji pravi način da ostanu hidrirana? Umjesto da guta velike količine vode odjednom (što bi moglo šokirati sistem i izazvati još više nadutost), pijuckati stabilan količinu vode tokom dana.

Travnikovstudio / Getty Images

Jedite ispunjen vodom Hrana Kao što smo rekli, hidratacija je ključ za pravilno varenje, ali pitke vode cijeli dan nije jedini način. Žvaću hranu kao što su lubenica, krastavac i ananasa-sve koji imaju visok sadržaj vode-proizvodi isti efekat kao i pijuckajući H2O.

... I Banane su bogate vitaminom B6, magnezij i kalij, a sve to može smanjiti zadržavanje vode i nadutost, a takođe čuvanje, hm, redovna.

Shironosov / Getty Images

Jedite sabran Kada šal dole pun obrok u tri minuta, progutati tonu zraka, što može uzrokovati nadutost. Žvakati sporije i sabran, stavljanje viljušku između svakog zalogaj. I kad smo već kod njega, preskočite desni nakon ručka, koji ima sličan efekt.

Fizkes / Getty Images

Da malo YogaA brzo joge sekvenca može povećati protok krvi u probavni trakt i osloboditi vaše unutrašnje organe od toksina zatvor izazivaju. (Volimo ovaj super-jednostavan pet predstavljaju rutinu.)

... Onda sam sebi želuca MassageA studyconducted po Umea Univerzitetu u Švedskoj otkrili da trbušne masaža povećava protok krvi, smiruje mišiće, smanjuje nadutost andworks čuda na period grčeve. Evo kako se to pravilno radi.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Tajno značenje iza rođenog cveta

Post Zdravlje

7 stvari koje treba obaviti tokom dana da vam pomognu da spavate noću

Post Zdravlje

5 jednostavnih načina za jesti manje šećera

Post Zdravlje

Naš omiljeni trening u Njujorku, ikada

Post Zdravlje

Kako se osećati zdravije za tačno 30 dana

Post Zdravlje

5 IVF mitova koji jednostavno nisu istiniti

Post Zdravlje

Tačno koji ukus LaCroix pije, prema vašem horoskopskom znaku

Post Zdravlje

9 stvari koje se tajno učitavaju sa šećerom

Post Zdravlje

7 načina za stvaranje 8 sati spavanja

Post Zdravlje

Kako izgledati dobro kada je u milionskim stepenima u Njujorku

Post Zdravlje

15 stvari koje treba uraditi kada imate najgore grčke ikada

Post Zdravlje

7 načina da se obrišete nekoliko minuta od vaše jutarnje rutine