7 najboljih pića za dobar noćni san | BA.centerar.org

7 najboljih pića za dobar noćni san

7 najboljih pića za dobar noćni san

Svako ima spavanje rutinu. Neki ljudi uzeti toplu kupku. Drugi čitati knjigu. (I većina nas se kretali kroz Instagram.) Ali postoji jedna stvar koju treba sve učiniti kako bi pripremio teren za bolje ostatak: Knock vratiti jedan od ovih prirodno sedativni pića. Samo se pobrini da na vreme unos za sat vremena prije nego što zapravo žele da spava.

Twenty20

Čaj od kamilice

Kamilica se koristi kao biljni lijek san za stoljećima za dobar razlog. Studieshave pokazala da ima blago sedativno dejstvo kada konzumira. Dakle, ići naprijed i ispustili sebi lonac, ali budite sigurni da vam neka strma za preporučenu količinu vremena kako biste dobili punu korist.

Twenty20

Korijena valerijane Tea

Još jedna stoljetne lijek, ovaj moćni Plantis obično se koristi za smanjenje simptoma nesanice. Iako je malo moćan da uživaju na vlastitu, to je mnogo ukusnija kada se miješati s drugim biljem poput matičnjaka i kamilice.

Twenty20

Soka od višanja

Potražite sok sa višnje, jer imaju visok nivo melatonina, hormona spavanja okidanje koji također pomaže u regulaciji svoj unutrašnji sat. (Potonji diktira kada ćete zaspati-a kada će se probuditi.)

Twenty20

Mlijeko

Ispostavilo se da je čaša mlijeka nema, u stvari, pomoći da se opustite. Osim triptofan, aminokiselinu koja signalizira mozgu da oslobodi serotonina (koji čini pospanim), to je također puna kalcija, koji pomaže da se smanji stres.

Twenty20

Bademovo mlijeko

Podnosi laktozu? (Ili samo ne volim mlijeko?) Pour sebe čašu badema sorte umjesto. Zdrav matica ima kalcija i magnezija, što je, kako pronašao Journal of Ortomolekularna Medicine, ključno je ostati spava duže.

Twenty20

Banana Smoothie

Dodajte banana sa svojim nakon treninga smoothie. Oni su natovareni triptofan, magnezij i kalij (koji pomaže u sprečavanju te noćne Charley konja). Još bolje, spajaju ga sa bademovo mleko i gomilajući kašiku putera od kikirikija (koji dodaje još više triptofan).

Twenty20

Ništa s medom

Iako ovo nije piće, ona se dade dodao da većina od gore navedenih pića kako bi se povećala njihova sedativni efekat. Prirodni šećeri u medu podići nivo inzulina vaše tijelo je samo dovoljno da ohrabri triptofanom da se lakše ući u mozak. Pa, to slatku dogovor, zar ne?

Povezane vijesti


Post Zdravlje

9 sitne stvari koje će vaš odnos učiniti mnogo bolje

Post Zdravlje

Kako spavati kada živite u najglasnijoj ulici ikada

Post Zdravlje

6 saveta kako bi vaša koža bila mekana i sjaja sve do zime u Chicagu

Post Zdravlje

Evo 5 ciljeva fitnessa za trening za 2018. godinu koje možete ozbiljno učiniti

Post Zdravlje

8 načina da vaše jutarnje rutine učinite opuštenijim

Post Zdravlje

10 stvari koje svaka žena treba više da jede

Post Zdravlje

7 hrana koja bi mogla povećati vaš metabolizam

Post Zdravlje

9 naučno dokazanih načina da bude sretnija osoba

Post Zdravlje

7 saveta za trudnice

Post Zdravlje

5 najboljih lica koja možete dobiti u Dalasu za sjajnu kožu 2018

Post Zdravlje

11 znaci da je tvoje dete možda genije

Post Zdravlje

42 stvari koje nikada ne bi trebalo da bude Google tokom trudnoće