7 navika koje sabotiraju tvoj san | BA.centerar.org

7 navika koje sabotiraju tvoj san

7 navika koje sabotiraju tvoj san

Pa, duh, naravno da se probudio kao potpuni zombi-ste ostali u tom poslu happy hour waaaayafter za spavanje. Ali, ako se nađete zimskog sna kao i tvoj život ovisi o tome, čak i kada ste uskočili u krevet u 9:30 sati, možda je vrijeme da se probije ovih sedam navika u ime dobar noćni odmor.

Twenty20

Kretanje kroz Facebook prije spavanja

Verovatno ste čuli o štetnosti "plave svjetlosti" iz elektronike. (U osnovi, to oponaša dnevne svjetlosti, što je razumljivo zbunjujuće za svoje tijelo kad padne mrak.) Jedno od rješenja je, naravno, je da isključite nekoliko sati prije spavanja, ali sljedeći najbolja stvar je proširenje kao f.lux, koji automatski prilagođava svoj ekran kada sunce zalazi.

Twenty20

Ne troše put izvan

Baš kao što bi trebalo izbjeći lažni dnevnog svjetla noću, trebalo bi da tačku provesti neko vrijeme u actualdaylight pomoći regulirati svoj unutrašnji sat. Sjedi pored prozora pomoći, ali u podne hoda je još bolje. (Samo pazite da nose SPF, ali ti si to znala.)

Twenty20

Imati Drink

Srceparajuće, znamo. Ali dok čašu vina može osjećati kao da će Vam pomoći da zadremate, zapravo dovodi do slabijeg kvaliteta sna jer remeti vaše REM ciklusa. Nije sve izgubljeno, iako: Samo se pobrini da završite svoje poslednje piće četiri sata prije spavanja, dati svoje tijelo dovoljno vremena da ga obradi.

Twenty20

Preskakanje Workout

Nekoliko dana ležerno doručak je mnogo primamljivije od jednog vrućeg spin klase, ali evo još jedan motiv za vas: Studije pokazuju da ljudi koji se redovno vežbanje (2,5 sata tjedno) dobiti bolji san i osjećaju manje umorno u ukupnom poretku.

Twenty20

Imati do kasno u noć Snack

To može biti primamljivo da pase na kokice dok ste nadoknadili Get Down, ali previše desno hrane prije spavanja može dovesti do loše probave noću. Dati svoj sat za varenje, a imaju za cilj jesti namirnice bogate hranjive tvari u snu promociji tokom cijelog dana: triptofan (mliječne, sjemenke, jaja), magnezij (zeleniš, riba, avokado) i vitamina B6 (orasi, lan, banane).

Twenty20

Keeping Your Room topao i ugodan

OK, možda to nije bio prioritet u ljetnim mjesecima, ali kao kap godina, biti oprezni lomljenja vrućine previše. Vaše telo treba da održi idealnu temperaturu za spavanje, i hrskav sobu baca da od ludo. Cilj za 60 do 70 stupnjeva, i izbjeći teške pidžame. (Da, tu je korist za spavanje go.)

Twenty20

Ne Slušanje Your Body

Ako znate da pijete kafu nakon što 16:00 drži se, ne napraviti izuzetak samo zato hodate Toby imanju. (FYI, potrebno je šest sati ili duže za kofeina u jednom kup nositi off.) Ćete zahvaliti vama kasnije.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 jednostavnih načina da upravljate svojim unutrašnjim kritičarima

Post Zdravlje

Kako ne pokvariti svoju decu ove praznične sezone

Post Zdravlje

Kako dobiti više hladnjaka: 5 aplikacija za trenutačno de-stres

Post Zdravlje

7 običnih alergijskih mita, uništenih

Post Zdravlje

10 mitologa o alkoholu, možda ćete želeti da stignete pravo

Post Zdravlje

Vaš put za najočuvenije moguće nedjelje

Post Zdravlje

5 dijeta koje zapravo rade (i 3 to definitivno nisu), prema nutricionistima

Post Zdravlje

7 stvari koje možete potpuno pustiti da slajd ove nedelje

Post Zdravlje

12 rad i dostava su u skladu sa stvarnim mama

Post Zdravlje

6 načina boljeg spavanja kada je vruće

Post Zdravlje

Naš omiljeni trening u Njujorku, ikada

Post Zdravlje

5 uobičajenih jogijskih grešaka koje svi novinari naprave i kako ih popraviti