7 pravila borbe sa supružnikom | BA.centerar.org

7 pravila borbe sa supružnikom

7 pravila borbe sa supružnikom

Prepirke dogoditi. I dok je veličina i proporcija argument može varirati (iz "napustio je jela u sudoperu posljednji put!" Do "čekaj, rekao si whatto tvoja majka?"), Postoji konzistentan skup pravila koja još uvijek primjenjuju ako želite da se bori fer.

Twenty20

Sve je u vremenu

To se ponavlja borba oko jela? Iako je mogao osjetiti logično da podnese žalbu u trenutku primijetite prekršitelja akciju, da ritam i zapitajte se slijedeća pitanja prvi: Šta se dešava? (Na primjer, da li ste na posao oroff u krevet?) Šta je vaš partner radi? (Bubanje za veliku prezentaciju u kancelariji? Stavljanje decu u krevet?) I na kraju, ali ne i najmanje važno-je sve pojeo? (Ozbiljno, vješalica je tako, tako stvarno.) U krajnjoj liniji: Morate biti na pravom mjestu ili okvir uma kako bi razgovarali i problema riješiti problem. Ako ne, to je gubljenje vremena i, iskreno, dah.

Twenty20

Koristite "I Feel" Izjave protiv "You Are" Izjave

Kada ste sredinom spor sa svojim suprugom, krivica nije način na koji želite ići. Ali više te izbaciti "Ti si" izjave, više vaš partner je vjerojatno da se u odbrani i idu u napad. "Osećam" drži pažnju na vas i drži na otvorenom i još mnogo toga pozitivnog-dijaloga.

Twenty20

Držite jezičke na jačinu zvuka

Najbrži način da eskalira argument je da priča glasnije... I glasnije. Što više, čak-jezici svoj glas, više čak-jezici argumenta. (To je također mnogo manje pražnjenje.)

Twenty20

Za Every Minute You Speak, Provedite dva minuta Listening

Flash natrag na svoj srednju školu rasprava razred: Ako niste aktivno slušati do tačke druge osobe gledišta, šanse su tanki da ćeš biti u stanju da svoje. Osim toga, propust da se često slušati znači neuspjeh na kompromis. Kada zaista potruditi da čuju druge osobe izvan osoba koja, ding, ding, ding, također je na tim-brže ćete biti u mogućnosti da riješi ono što se bore oko.

Twenty20

Se nikad ne svađam u pred decom

Ovaj je ne može pregovarati. I također se vraća u vremena. Heširanjem se veliki spor, a vaša djeca su u tow ne samo znači da imate galerija kikiriki malo slušalaca žele da vagati, ali se isto tako staviti nepotrebnog stresa i pritisak na njih. (Ne daj Bože osećaju potrebu da biraju strane.)

Twenty20

Napravite Joke

Dakle, morat ćete podesiti u osjetljivosti vašeg partnera da se povuče ovaj off, ali difuzijski raspravu sa humor može olakšati raspoloženje i razbiti napetost u trenutku kada ste oboje je to najpotrebnije.

Twenty20

Reći da ti je žao

Tempiran vam razgovor u pravu, izrazili svoje osjećaje, a vi slušali. Sada, kako se ispostavilo, bio si onaj u pravu. Ups. To dovoljno govori kada ste u stanju da stavi svoj ponos na stranu i prizna da vaša uloga u problemu. I nijedan od tih lažnih izvinjenja, gospođa Žao mi je što se tako osjećaju. A iskreno izvinjenje ( "Jako mi je žao što sam vikao i napustio kuhinju u neredu") može raditi čuda.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 načina ljevičara mogu utjecati na vaše zdravlje

Post Zdravlje

Kako brzo zaspati kada ste na odmoru

Post Zdravlje

6 prijava za zdravlje i fitnes kako bi vam pomogli da se držite rezolucija vaše nove godine

Post Zdravlje

Vaš sledeći dan djevojčica trebao bi biti u jednoj od ovih 6 banja

Post Zdravlje

6 jednostavnih pokreta joge možete učiniti u avionu

Post Zdravlje

8. januara fitnes banci i programi koji bi nas mogli zaustaviti u našim rezolucijama

Post Zdravlje

4 stvari koje trener fitnesa nikada ne bi jeo za ručak

Post Zdravlje

Kako se osećati zdravije za tačno 30 dana

Post Zdravlje

6 toniranja Balet se pomera što možete učiniti iz kreveta

Post Zdravlje

Od seksa do zabrinutosti, evo 4 iznenađujuće stvari koje bi trebalo zapravo zakazati

Post Zdravlje

7 mita o tjelesnoj masti da odmah postavite

Post Zdravlje

3 vrste prijatelja koje svaka žena treba (i 3 je u redu da se jave)