7 prirodnih načina zaustavljanja hrkanja | BA.centerar.org

7 prirodnih načina zaustavljanja hrkanja

7 prirodnih načina zaustavljanja hrkanja

Hrkanje je najgore - ne nužno za vas, ali definitivno za siromašne, nesretnih duša koji dijele vaše spavaće sobe. Evo, sedam prirodnih lijekova da zaustavi to odmah... Ili u najmanju ruku minimizira zvuk motornom pilom nalik.

PROMENITE SLEEP POZICIJA

Pažnju na pragovi: To je zapravo najgori položaj za svakoga skloni hrkanje. Umjesto toga, prebacite na spavanje na svojoj strani - to stavlja manji pritisak na grlo i jezik, a trenje trenutku koji može uzrokovati da vibrirajući zvuk.

Uključite ovlaživač

Sezonske alergije - vodeći uzrok hrkanja - često je simptom izuzetno suvog vazduha. Radi svoj ovlaživač noću mogu pomoći u smanjenju hrkanja, ili smanjiti volumen buke.

Preskočiti noćne čašu vina

Čaša crnog prije spavanja može osjećati kao kartu za prvu klasu u la-la zemlju. Ali ako hrče, pazi - samo nekoliko malih gutljaja alkohola prije spavanja je dovoljno da se opustite grlo mišiće i pojačati vaše hrkanje.

Istuširati se prije spavanja

Znamo - volite tuširanja u pm Ali pošto hrkanje je često uzrokovan blokiran nazalnih prolaza, sparnog tuš prije spavanja je dovoljno da ih otvore, tako da se san bolji noći.

TRY over-the-COUNTER NOSNIM TRAKE

Ako začepljenog nosa je problem, ova taktika može pomoći. Jeftinu trake pomažu jasno blokiran nazalnih prolaza tako, dobro, ti ga.

FLUFF jastuke

Proklet bio, grinje. Ove mikroskopske hulje su vodeći uzrok hrkanja (ostavljaju enzima koji smo alergični na, nešto što može uzrokovati naše nosnice začepljivali). Najgori dio? Oni traže utočište u svojim jastucima. Baci jastuke (ne samo slučajeva) u kosu na zraku-dlačice ciklus svakih nekoliko tjedana.

Nosite Štitnik za zube

Naravno, ovaj anti-hrkanje deviceisn't najseksi stvar koju si ikada nosili u krevet. Ali to doesopen dišnih puteva prema usklađivanju vaše donje čeljusti - što je dovelo do značajno smanjuje hrkanje i poboljšati san tokom vremena. (Kinda vruć, kad ti misliš o tome.)

Povezane vijesti


Post Zdravlje

9 jednostavnih načina da jedete zdravo bez sloma

Post Zdravlje

8 stvari sretni ljudi rade svaki dan

Post Zdravlje

6 načina da se motivišete kada jednostavno ne možete, prema nauci

Post Zdravlje

9 razloga zbog kojih vaša dijeta ne radi

Post Zdravlje

7 naučnih načina da pobedi zimske blahove

Post Zdravlje

Vaš vodič za najlakšaviju nedelju ikada u Njujorku

Post Zdravlje

5 besplatnih treninga za strimovanje koje možete uraditi bilo gdje

Post Zdravlje

7 običnih alergijskih mita, uništenih

Post Zdravlje

4 pilatesa se kreće kako bi se bikovima vratilo kući

Post Zdravlje

4 pilatesovih mitova koji jednostavno nisu istiniti

Post Zdravlje

Najbolje besplatne aplikacije za vežbanje

Post Zdravlje

6 hrana (i 1 piće) koja su povezana sa upalom