7 saveta za trudnice | BA.centerar.org

7 saveta za trudnice

7 saveta za trudnice

Čestitam, ti si trudna! Ali ti si također trkač... I ne, samo zato što očekujete ne znači da treba da se odreknete tog stresa ublažavanje jutra jog. U stvari, studije confirmthat sa nekoliko prilagodbe, to je potpuno sigurno za bebu. Evo, sedam podešavanja sve trudna trke treba napraviti.

Lechatnoir / Getty Images

Investirati u nove cipele za bolju stabilnost

To je dao: Trudnoća odbacuje svoj centar gravitacije. To također znači noge vjerojatno će nabubri. Patike uz odgovarajuću podršku i istezanje će vam pomoći da održite ravnotežu. Ako primijetite vaš trenutni par se štipanje na sve, ne čekajte-upgrade sada. (A brend kao Asicsshould tretiraju noge dobro.)

Dirima / Getty Images

Nosite propusnog na vlagu i Fitnes odjeću koja Fit

Da, to je investicija, ali prema povećanju grudnjak veličine, nikada ne radi bez odgovarajuće podrške grudi. Također važno: vlagu wicking materijala. Tokom trudnoće, vaša koža je mnogo osjetljiviji. Performanse tkanina-poput ovih treninga hlače iz Ingrid će vam pomoći da odagna znoja, tako da možete izbjeći toplotni osip i iritacije.

Debenport / Getty Images

Prije nego što Pounding pločniku, razgovarajte sa svojim Doc

Uvijek (uvijek) spomenuti vaše planove vježba na svoj ginekologa prije treninga. Ona zna svoj medicinsku istoriju izvana i iznutra i mogu pomoći prilagoditi svoj rad rutinu i savjetujemo vam bilo out-of-the-obični predostrožnosti da bi trebalo da.

Ryan J Jane / Getty Images

Dajte sebi Dozvola za Walk / Run

Naravno, prije trudnoće, bili ste drobljenje pola maratona. Ali sada da ste očekivali, to je važno za podešavanje u svoje tijelo i prilagodite tempo. To znači da je to vjerojatno nije najbolje vrijeme da se na masivne brda, robustan (i neujednačen) terena ili velike udaljenosti. Slušajte svoje tijelo-ne bi trebalo biti odgovarajući iznos od umora nakon treninga, ali ako se nađete vrti, ti preteruje i treba da uspori, prema dr Nancy Simpkins.

Piranka / Getty Images

Monitor Your Heart Rate se dodatno Safe

Ako ste oduvijek bio trkač, zatim radi u trudnoći je obično u redu. Ali dr Simpkins napominje da nikada ne boli da prati otkucaje srca da bi bio siguran da ostaje u sigurnoj zoni (tj ne više od jednog i pol puta svoju bazu otkucaja srca). Nosi monitor-ili otkucaja srca preuzimanja besplatna aplikacija-je jednostavan način za praćenje.

Dirima / Getty Images

Bez obzira na sve, ne zaboravi da Stretch

Dok vježbanje, trudnice često osjećaju bol u leđima i nozi zbog dodatne težine koju nose. Dr. Simpkins preporučuje jednostavna, nježna proteže, posebno za telad i zadnje lože, kako bi pomogli ublažiti post-run bolove.

Twenty20

Ako osjećate Čak ni malo nelagode, Stop

Otežano disanje, više umor nego obično ili bol u leđima koji smatra neuobičajeno su svi znaci trebalo bi da napravite pauzu i obratite se doc.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

8 naučno dokazanih načina za prevazilaženje raspada

Post Zdravlje

5 kreativnih trendova koji će biti ogromni u 2018

Post Zdravlje

Stvari koje nikad ne bi trebalo da radite u teretani

Post Zdravlje

7 mreže za umrežavanje u Chicagu koje će vam pomoći

Post Zdravlje

Pods: Najnoviji wellness trend u Los Angelesu koji ne mrzimo

Post Zdravlje

5 najpopularnijih spa tretmana u Dalasu

Post Zdravlje

Kako se osećati srećnije za 30 dana

Post Zdravlje

8 malo načina da poboljšate svoje pamćenje

Post Zdravlje

Ovaj brz trik može pomoći vašoj viziji

Post Zdravlje

De-stres odmah uz ovaj tečaj tečnosti joge

Post Zdravlje

7 načina da se nosite kada vi i vaš S.O. Imaju političke razlike

Post Zdravlje

12 sneakih razloga da si uvek umoran