7 sigurni načini da pobedite zavisnost od kofeina | BA.centerar.org

7 sigurni načini da pobedite zavisnost od kofeina

7 sigurni načini da pobedite zavisnost od kofeina

Ti ne pušiš, jedva pije (dobro, osim vina... I pivo... I margarite) i pokušate jesti zdravo. Ali ako pijete kafu ili sok, vi i dalje oslanja na ovisnost supstanca ti kroz dan. Ne kažemo da morate odustati od late zauvijek, ali imamo sedam savjeta za čuvanje vaše kofein ovisnost pod kontrolom.

Twenty20

Swap kafu zelenog čaja

Da, kofeinom zeleni čaj. Hej, moraš naučiti da hoda pre nego što pokrenete, zar ne? Zeleni čaj ima oko trećine kofeina od jutarnje java. I od Vaše tijelo je zavisna od kofeina za dugogodišnji, rezanje ga hladno Turska će izazvati neke efekte povlačenje. Koja nas podsjeća...

Twenty20

Uzmite Ibuprofen za prva tri dana

Čak i ako ste samo svaki dan popiti šalicu kave sa doručkom, ti si vjerojatno doživjeti glavobolje, promjene raspoloženja i teškoće u koncentraciji kad konus dole. U stvari, Johns Hopkins Medicineclassifies kofein povlačenje kao stvarni poremećaj. Tipično, simptomi početi jedan dan nakon zaustavljanja kofeina, su najgori dva do tri dana u i nestane u roku od devet dana. Provjerite sa svojim doc, ako niste sigurni, ali mislimo da ova misija poziva za neke ibuprofen.

Twenty20

Postepeno Prebacivanje na Herbal Tea

Napokon dobio glavobolje pod kontrolom? Sjajno, to je vrijeme za zamijeniti da zeleni čaj za spoj kofein-freeherbal, poput mente ili naranče. Uzmi ovaj spor kao želite-ako pijete tri šolje zelenog čaja dnevno, zamijeniti jedan pehar za biljni istovremeno, čekajući nekoliko dana između.

Knape / Getty Images

Drink Chlorophyll vode

Ako nam nedostaju da buzzy trzaj energije dobijete nakon što su pili sok ili kafu, daju hlorofil pucanj. Pokušali smo pili klorofila wateronce dnevno za dvije sedmice-to je naučno provento nivoa povećanje energije, i našli smo ga posebno korisno piti tokom popodneva pad nakon ručka.

Twenty20

Get More Sleep

Sada kada nemate kofeina da se oslanjaju na, ne možemo poreći to: Ti si umoran. Iako može biti frustrirajuće da se osjećaju kao da divlji kroz dan, to je zapravo velika metar će vam pomoći da se utvrdi koliko sna zapravo treba. Koristite ovo kao priliku da se posveti najmanje osam sati dok spavamo, svake noći-to se zove "čist spavanje," ljudi. (I to je slavna.)

Twenty20

Jedite maslac od kikirikija u Afternoon

Ako vaš energija obično traje pikiranje oko 3 popodne, moguće je povući se iz blata bez kofeina. Jedite komad tosta s maslacem od kikirikija, šaku badema ili drugog hranljiv obrok sa puno proteina. Ćete dati tijelo neophodne nutrijente da se oporave... Barem do večere.

Twenty20

Ponovo uvede Caffeine.in Moderator

OK, znamo da je to potpuno nerazumno (i kompletan bezveze) eliminirati kofein iz svog života zauvijek. Dakle, kada ste dokazali sebi da apsolutno, definitivno ne treba kofein u funkciju, počastite se latte. Ti si to zaslužio, damo.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

4 New York plesne nastave koje će vas naučiti Beyonc se kreće

Post Zdravlje

Kako zadržati nivo stresa dok lete

Post Zdravlje

5 razloga da se pridruže teretani

Post Zdravlje

Kako se osećati zdravije za tačno 30 dana

Post Zdravlje

10 načina da preduzmete akciju u borbi protiv raka dojke

Post Zdravlje

15 stvari koje treba uraditi kada imate najgore grčke ikada

Post Zdravlje

7 načina da se obrišete nekoliko minuta od vaše jutarnje rutine

Post Zdravlje

Najbolji trening u sedam čikaga u Čikagu

Post Zdravlje

5 neočekivanih načina za sprečavanje uti

Post Zdravlje

8 tajni bračnih parova s velikim seksualnim životom

Post Zdravlje

Kako raditi prijatelje (na pravi način)

Post Zdravlje

Kako odmah podići nivo energije (bez kafe ili čokolade)