7 stvari koje mislite da su zdrave, ali nisu | BA.centerar.org

7 stvari koje mislite da su zdrave, ali nisu

7 stvari koje mislite da su zdrave, ali nisu

Ti si super ponosni na svoj "zdrav" ujutro jogurt rutina - dok ne shvatite, ups, da kontejner teeny-tiny vas koštati više kalorija nego čokoladicu. (Uh, ako samo ti znao.) Budući da je znanje moć, donosimo vam ovaj spisak treba-to-biti-dobro-za-vas predmete koje smo tužno reći, su sve samo ne.

Snack Girl

Veggie CHIPS

Ne dozvolite da riječ "veggie" budalo - ovi momci su u osnovi u rangu sa brojanje kalorija i masti naći u redovnom čips. Što je još gore, bilo hranjivih tvari iz povrća se gube kada se obrađuju čipova. Možda kao i jedu Lay-a.

Soda

Voliš mjehurići, ali se ispostavilo da je pH u gaziranim vodama - naročito s okusom seltzers - može učiniti numberon zub emajl. Boo.

Tasty Kitchen

Balsamic Vinaigrette

To je tvoj go-to alternativa kremasta kalorija ispunjene zavoje. Ali, nažalost, mnogo komercijalne verzije su knockoffs napravljen sa karamel bojanje i zgušnjivači kao kukuruzni škrob, koji majorly povećava sadržaj šećera. Da biste izbjegli loše-za-vas verziju, virim hranljive oznaka za ove sastojke prije nego što kupiti. Prirodno je najbolje.

Jednostavan Bites

YOGURT

To četvrt-inčni ukusne voćne kaše na dnu stawberry jogurta? Kao što smo rekli, može sadržavati koliko šećer kao čokoladicu. Umjesto toga, ići na običan grčki jogurt. (Još uvijek možete povećati okus sa svježim voćem kao što su maline, koje dolaze sa originalnim nutritivnih prednosti koje neće torpedo svoju ishranu.)

Lajt pivo

Samo zato što je oznakom "light" ne znači uvek da ima manje kalorija. Mnogo puta, svetlo riječ odnosi se na sadržaj alkohola - aka li ili ne ćete dobiti zujanje. Provjeriti oznaku (ili nespretno pitajte barmena) o low-cal piva ako gledate kako vam ukupne dnevne količine.

Perete zube odmah nakon svakog obroka

Dakle, ti pojeo šaku gumene bombone poslije ručka. To ne znači da morate pokrenuti ravno u kupaonicu s četkicom za zube. Umjesto toga, bolje je čekati najmanje 30 do 60 minuta, tako da vaša pljuvačka ima šansu za neutralizaciju kiseline u usta - na neki drugi način, prema istraživanjima, četkanje će do erozije svoj emajl čak i više.

@ Adele / Instagram

Dnevni izleti u teretanu

Očigledno, ali istinito: Mišići treba vremena da se oporavi između treninga. Udaraju u teretani četiri do pet puta tjedno je idealno. Smanjiti vaše tijelo kroz prste!

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 mitulja celulita treba da izađete iz glave

Post Zdravlje

20 dnevnih navika za početak usvajanja

Post Zdravlje

6 stvari koje treba uraditi ako uvek imate hladne ruke i stopala

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu desiti ako odete do hipnotizera

Post Zdravlje

7 tajni žena koje savladaju ravnotežu između rada i života

Post Zdravlje

6 strava stvari koje se mogu dogoditi ako radite prenatalnu jogu

Post Zdravlje

Jeste li 5 komada pite juče? Uradi ovo

Post Zdravlje

5 načina da ne dobijete Grannya

Post Zdravlje

5 mita o ishrani ćemo vam postaviti pravo

Post Zdravlje

Sva najbolja trening oprema koja će vam pomoći da počnete 2018. godine na zdravoj stopalici

Post Zdravlje

5 razloga za posjetu kantine Santa Monica

Post Zdravlje

Kako se osećati srećnije za 30 dana