7 stvari koje mogu da se dogode ako pokušate da izbegnete ishranu | BA.centerar.org

7 stvari koje mogu da se dogode ako pokušate da izbegnete ishranu

7 stvari koje mogu da se dogode ako pokušate da izbegnete ishranu

Dijeta eliminacije su upravo ono što zvuči kao: To je gdje privremeno ukloniti sve moguće okidači hrane (kao što je gluten, mliječni, šećer i kofein... Tako da je sve što jedemo na redovnoj osnovi) iz ishrane za dvije sedmice i polako ponovo uvede ih natrag u svoj život da vidim kako svaki od njih utječe. Razmišljanje o pokušaju jedne vama? Ovdje su sedam stvari koje bi se moglo dogoditi ako to učinite.

Twenty20

Možda će vam se osećam gore InitiallyHonestly, dana dva i tri nisu piknik u parku. Do sada je sjajni sjaj novog dijeta je nosio off i želite ostvariti kolačiću i veliki ledeni kava za pranje ga. Žudnje na stranu, možda imate dosadan glavobolju i osjećati ponestaje energije. To je potpuno normalno i posebno često kod ljudi koji stalno konzumiraju kofein i šećer, kaže dr Aviva Romm, MD u porodične medicine i akušerstvo i autor nadbubrežne Štitnjača revolucije. To postaje sve bolje, ali u međuvremenu, pijte puno vode i koristite ovaj put kao savršen izgovor da otkaže planove i nacrtati kupanje za sebe.

Vi ćete postati Adventurous sa Vašim PalateEven one od nas koji nisu izbirljivi imaju tendenciju da se drže onoga što znamo, ali kada postoji granica do koje vrste namirnica možete jesti, što počnete da proširi svoju ishranu, kaže dr Romm. Na primjer, jeste li znali da slatki krumpir napraviti odličan doručak hash i karfiol je prilično uvjerljiv zamjena za rižu? (Oh, i ako sve ovo zvuči velika za vas, tu su usluge isporuke kao Sakara Život koji nude programe poput Nivo II Detoxthat uzeti sve pripreme rada iz jednačine.)

Baona / Getty Images

Ćete spavam kao BabyLike što smo rekli, prvih nekoliko dana može biti teško i da će vas ostaviti proveli-što je odlično za spavanje. U narednim danima, primjetit ćete koliko lakše je zaspati (i ostati spava) kada tijelo nije zauzet probavljanje tešku večeru. A u nedostatku noćne snack, možda nađete žele ići u krevet ranije u svakom slučaju.

Možda će vam se Feel BloatedHere je stvar: Povrće prepune su vlakana i vode i od kojih su odlične za vas, ali može uzrokovati neke nadutost, a vaše tijelo prilagođava na promjene (i, hm, briše se sistem). Pokušajte pijuckaju peperminta teathroughout dan da pomogne ublažiti ove simptome.

Twenty20

Vaša koža može izgledati BetterWe nisu bili sigurni da li je to bilo naše mašte u početku, ali nakon dva tjedna čiste ishrane, primijetili smo da je bolno ispupčenja koja obično se pojave na našem brade nisu bili tamo i naš ten izgledao malo smireniji i sjajnije ukupne.

Vi ćete postati Pazi na svoje MealsOn zauzet dana, to je obično lako uhvatiti energetski bar ili stane u požurili zdjelu žitarica između dva sastanka na vašem stolu. Ali kada ne možete pasti natrag na upakovanih grickalice, vi ćete zapravo vremena za obroke i shvatiti da će pravu hranu balansira nivo šećera u krvi, tako da imate stalan izvor energije tokom dana, kaže dr Romm.

Da bi mogao svratiti na dijeti za GoodHere je najveći profesionalac od eliminacije dijeta: To zapravo nije dijeta u tradicionalnom smislu. To nije značilo da se brzo rešenje izgubiti nekoliko kilograma viška-to je strategija informacija nastoji da utvrdi koji hranu vaše tijelo ne radi dobro toleriše, kaže dr Romm. Jednom kada imate bolje razumijevanje da ćeš znati šta da izrezati ili barem smanji na kada se vratite u normalu u ishrani.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Evo šta jedan instruktor za biciklizam jede za jedan dan kako bi izgledao (i osećao se) neverovatno

Post Zdravlje

3 pozicije snage koje će učiniti da izgledate (i osećate se) sigurnije u ovom trenutku

Post Zdravlje

3 načina za resetovanje vaše veze nakon velike borbe

Post Zdravlje

5 stvari koje nikad ne biste trebali reći prijateljima sa anksioznošću

Post Zdravlje

4 velika kretanja sna u 2018. godini

Post Zdravlje

9 stvari koje se tajno učitavaju sa šećerom

Post Zdravlje

Da li ritualov multivitamin ispunjava instagram hype?

Post Zdravlje

4 pilatesa se kreće kako bi se bikovima vratilo kući

Post Zdravlje

5 pomoćnih sredstava za spavanje koje će vas opustiti brže od NPR emitovanja

Post Zdravlje

Zašto je trend prekidanja posta vjerovatno prilično loša ideja

Post Zdravlje

6 zapravo su zabavni načini rada u zimskom periodu

Post Zdravlje

Stvari koje se mogu dogoditi ako odustanete od kafe