7 stvari koje se mogu desiti ako prestaneš piti mjesec dana | BA.centerar.org

7 stvari koje se mogu desiti ako prestaneš piti mjesec dana

7 stvari koje se mogu desiti ako prestaneš piti mjesec dana

Sve stranke odmor i end-of-the-godišnje haos su iza nas. Januar je čist početak, što znači da nema boljeg trenutka za detoksikaciju. Evo, sedam stvari koje bi se moglo dogoditi ako kažete zbogom alkoholu za mjesec dana.

Možda ćete spavati bolje

Dok čašu vina prije spavanja može vam pomoći da zaspite brže, niste sami ako ste ikada proveli post-piće noći bacanje i okreće. Evo i zašto: Alkohol pojačava obrasce alfa talasa tokom sna, što sprečava obnovu mozak i čini se probudite osjećaj, u najboljem slučaju, unrested i, i, u najgorem slučaju, luda mamuran.

Verovatno ćete izgubiti težinu

Svi znaju alcoholis kalorija prepune. (A margarita ima 120 kalorija, momci.) Ali da li ste znali da ima i više kalorija po gramu od proteina i ugljikohidrata? Ili da je davanje ga volja smanjuje masnoće jetre i niži nivo holesterola i šećera u krvi, što ste manje skloni bolesti srca i dijabetes?

Ti ćeš biti veselije

Naravno, nekoliko piva može učiniti ako se osjećate opušteno i sretno u ovom trenutku, ali alkohol je, po svojoj prirodi, depresije. Kada ga pio, stimuliše vaše tijelo da proizvodi hormone stresa. Prekini to vaše dijete, a vi ćete biti veseo, življi i više motivirani da rade stvari koje će te usrećiti na duge staze (kao što je čišćenje kada).

Vaša snaga volje može poboljšati

Jedna pobjeda vodi u drugu, a jednom kada smanji alkohol, druge izazove koji su Vam zastrašujuće mogu osjećati lakše ostvariv. Bez obzira da li je odlučio da odustane od prerađene hrane ili udaraju se u teretanu redovno, promjene nekada teško način života može postati NBD.

Imaćete svjež sjaj

Alcoholis izuzetno Dehydrating. (To smanjuje proizvodnju tijela diuretika hormona koji pomaže da upija vodu.) I dehidrirani ljudi rijetko imaju lijep ten. Dakle, nakon samo nekoliko drinkless dana, možda ćete primijetiti svoj nekada suho ili ekcem sklonu aknama postaje hidratizirana i sjajna.

Možda ćete izgubiti prijatelja

Znate Boozy Betsy, koji se uvijek može računati da naručite još jednu rundu? Mogla bi pomisliti svoj lični izbor za kritiku svog načina života. Neka bude jasno da joj da to nije, ali ako ona je neugodno, neka bude - she'll vratiti oko kada shvati da si još zabavno trijezan.

Definitivno ćete uštedjeti nešto novca

To čašu rizlinga košta 11 $. To je sve.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Pravi razlog zbog čega nokti nastavljaju da se razdvajaju

Post Zdravlje

7 stvari koje treba prestati raditi kada se prvi put probudite ujutru

Post Zdravlje

7 vežbanja pokreće lični trener misli da je gubljenje vremena

Post Zdravlje

Vaš vodič za najlakšaviju nedelju ikada u Njujorku

Post Zdravlje

9 jednostavnih načina da se bavite samopomoćom kada svet poludi

Post Zdravlje

17 stvari koje treba učiniti kada imate najgore bol u grlu ikad

Post Zdravlje

10 razloga zbog kojih nikada ne želite seksati

Post Zdravlje

7 midafternoon pick-up-a, koji nisu vaš 100. šolja kafe

Post Zdravlje

Probao sam futurističku narukvicu za mjesec dana

Post Zdravlje

8 hrana koja bi mogla da oštri oči

Post Zdravlje

Definitivan vodič za prilagođavanje za letnje uštede

Post Zdravlje

8 stvari koje se mogu dogoditi ako počnete da razmišljate