7 super jednostavne načine izbjegavanja odmora od odmora | BA.centerar.org

7 super jednostavne načine izbjegavanja odmora od odmora

7 super jednostavne načine izbjegavanja odmora od odmora

To je najviše divno doba godine (pita!), Ali i najviše naduto (bračni pita!). Da bi se izbjegla strašna odmor težine, slijedite ove sedam jednostavne savjete koji samo mogu čak negiraju potrebu da se napravi rezoluciju januar dijete (za 11. Godinu za redom).

Love You, Mean It

Alternativna alkohol s gazirana voda

Koktele i šampanjac su prilično neizbježan za vrijeme praznika. Ali, umjesto da pijuckaju sa odustati ili uzdržavanja u potpunosti, pokušajte naizmjenično alkoholnih pića sa mineralnu vodu. I dalje ćete osjećati svečane (mjehurića, duh), ali ćete uštedjeti tonu kalorija. Nedostatak mamurluka sljedećeg jutra ne boli, ni.

Ne "uštedite" kalorija

Možda mislite da poste u satima koji su doveli do stranka daje dozvolu da se sve od sebe, ali to je nikada nije dobra ideja da ide na zabavu gladan. Nizak šećer u krvi od gladi povećava nivo kortizola, što znači da ćete žude nezdravu hranu. Nekoliko sati prije nego što si ti zbog na zabavi, imaju zdrav obrok kao što je sirovo povrće ili jaja.

Žvaču dok pečenje

Svi se opsjednut svojim cheesecake barovima (i verovatno ćete morati da ih se, kao, pet puta tokom praznika). Dok pečenje, međutim, žvaču. Sa okupirane usta, neće vam biti stalno iskrada zalogaja... I nepotrebnih kalorija.

Zadovoljiti vaše žudnje

Klasifikaciju određenih namirnica kao "van granica" ne samo da će učiniti jadnim, ali će vas češće se pretjerati u pijanci. Umjesto toga, ako ste žudnja tetka Carol krumpir au gratin, pomoći sebi da mali dio. Vi ćete biti zadovoljni bez podlegnu poriv da napuni svoje lice.

Investirajte u Tupperware

Recite da ste domaćin stranke. Na kraju večeri, poslati svoje goste kući sa svim ostatke hrane (koja je slavno kaplje u sir i ulje). Što manje da ostaje u frižideru jutro nakon, to bolje. Potrebna vam je pravi povrća ili dva u danima nakon, u svakom slučaju.

Hello Moda

Nosite nešto formfitting

Holiday stranke su zreli za prejedanje. Jedan od načina da se bave kontrolom dio je nositi nešto udobno (čipke suknja, da; šljokica muumuu, možda i ne). Vi ćete biti svjesni kako vaše tijelo osjeća u ugrađena odijelo i može dvaput misliti o tome da četvrti medenjaka kolačić. (Imate potpunu dozvolu, međutim, da jedu tri.)

Naspavam (mislimo da)

Da, moraš milijardu stvari, ali je zauzet raspored nije opravdanje za preskakanje se na spavanje. Istraživanja pokazuju da ljudi koji spavaju manje od pet sati imaju niži nivo leptina, hormona koji kontrolira kako puna ti je. Kada ste umorni, osećate gladniji i manje zadovoljni nakon obroka, tako da postaje još važnije tokom praznika dobiti dovoljno ZZZS.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 pogrešnih grešaka koje možete napraviti

Post Zdravlje

Tajne žena koje nikad ne izgledaju frazzle

Post Zdravlje

Kako spavati kada živite u najglasnijoj ulici ikada

Post Zdravlje

25 jednostavna nasumična djela ljubaznosti koja će osvetliti nečiji dan

Post Zdravlje

Evo šta jedan joga instruktor jede za jedan dan kako bi izgledao (i osećao se) neverovatno

Post Zdravlje

8 mitova o zajedničkoj koncepciji

Post Zdravlje

6 načina za oporavak od preterane količine

Post Zdravlje

6 načina da budete bolji prijatelj

Post Zdravlje

20 dnevnih navika za početak usvajanja

Post Zdravlje

10 načina da se ove zime ne razbolite

Post Zdravlje

San Francisko 6 najboljih staza za vožnju uz pse

Post Zdravlje

Jutro, podne ili noć: 6 najboljih treninga za svako doba dana