7 važnih stvari koje treba znati o zamrzavanju vaših jaja | BA.centerar.org

7 važnih stvari koje treba znati o zamrzavanju vaših jaja

7 važnih stvari koje treba znati o zamrzavanju vaših jaja

Čuli ste ljudi pričaju o tome, da ste pročitali o tome, a možda ste čak smatrali rade sami. Jaje zamrzavanje je bio glavna tema razgovora u proteklih nekoliko godina, s više i više žena odlaže trudnoću u 30-im i 40-im. Evo nekoliko super-osnovne činjenice znati prije nego što istraživati ​​dalje.

SrdjanPav / Getty Images

Ono što je Egg zamrzavanja Upravo tako? To je proces stimulacije jajnika s hormonima za proizvodnju jaja, a zatim pronalaženje ta jaja i da ih hlađenje na temperature ispod nule tako da se mogu odmrznuti i koristiti kasnije.

Zašto žene Freeze jaja? Za nekoliko razloga. Neke žene zamrzne svoja jaja kao sigurnosni pokrivač ako nisu spremni za djecu odmah, ali žele da imaju mogućnost da zatrudni niz put. Žene koje se bave medicinski problem kao što je rak može zamrznuti svoja jaja prije hemoterapiju ili zračenje.

Kada li žene Obično Freeze jaja? To zavisi od toga, ali generalno, što prije, to bolje. Budući da žene se rađaju sa konačan broj jaja, one pušten u mlađoj dobi su obično više održiva za proizvodnju zdravu bebu. Dok su žene u svojim 40-im su sigurno imali uspjeha sa zamrznutim jaja, većina doktora se slaže da ispod 35 je idealan za jaje smrzavanja.

Belchonock / Getty Images

Šta preuzimanja povlači za sobom? Proces preuzimanja jaja je potpuno isti kao u prvoj fazi in vitro oplodnje. Prvo vas odvesti plodnost droge za stimulaciju jaje sazrijevanja u procesu koji se zove stimulacije jajnika. Kada su jaja sazrela, doktor će ih ukloniti pomoću ultrazvučne sonde umetnute u svaki jajnik. Jednom preuzeli, jaja su zamrznuti i sačuvati za buduću upotrebu.

Kako se osjećate Tokom procesa? Mnoge žene doživljavaju značajan nadutost tokom jajnika faze stimulacije. To je normalno, jer jajnici proširiti da primi sve sazrijevanja jaja u. Stvarni pronalaženje je gotovo bezbolan, iako manje od 5 posto pacijenata dobiti nešto što se zove sindroma hiperstimulacije jajnika (OHSS), što bi moglo dovesti do mučnina, povraćanje ili bol u trbuhu.

Koliko to košta? Osiguranje pokriva troškove za neke žene, ali bez osiguranja, to je skupo. Hormoni polaže pred pronalaženje obično košta između $ 2,000 i 3,000 $, a sama pronalaženje košta gore od $ 10,000. Odatle ćete platiti godišnju naknadu čuvanja jaja zamrznut, koja je obično oko 1.000 $ godišnje.

Puhhha / Getty Images

Kakve su šanse za bebu sa Frozen Egg? Prema Američkog društva za reproduktivnu medicinu, šanse da će jedan smrznute jaje dovesti do rođenja je između 2 i 12 posto. Iz tog razloga, plodnost doktori preporučuju zamrzavanje više jaja na vrijeme kako bi se povećala šanse za uspjeh.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Najbolje ponude u ovogodišnjem mesecu banje u Majamiju

Post Zdravlje

4 stvari koje ne treba nikad reći prijateljici koji je izgubila posao

Post Zdravlje

Evo 5 ciljeva fitnessa za trening za 2018. godinu koje možete ozbiljno učiniti

Post Zdravlje

5 neočekivanih načina za sprečavanje uti

Post Zdravlje

Kako početi da se baviš ako nisi bio u teretani zauvek

Post Zdravlje

15 brzih stvari koje možete učiniti kada imate ikada najgore sunčanje

Post Zdravlje

8 priča o uspjehu na mreži koje će vam vjerovati u (Tinder) ljubav

Post Zdravlje

Vaš put za najočuvenije moguće nedjelje

Post Zdravlje

8 načina da izgledaju mlađe bez botoka

Post Zdravlje

17 proizvoda za podsticanje raspoloženja koji dokazuju da stvarno možete kupiti sreću

Post Zdravlje

20 stvari koje više žena treba početi da pričaju

Post Zdravlje

8 tajni bračnih parova s velikim seksualnim životom