8 hrana koja bi mogla da oštri oči | BA.centerar.org

8 hrana koja bi mogla da oštri oči

8 hrana koja bi mogla da oštri oči

Pijete tona vode, ti ne soli hranu, ali kada se probudite ujutro, oči ne samo da torbe... Oni imaju 50 funti prtljagu. Predstavljajući osam namirnica koje bi mogao biti krivac.

Twenty20

Brza hrana

Čak i ako ne dodati bilo još soli, ručak može da sadrži oko 2.000 miligrama natrijuma-više od ukupnog iznosa treba biti eatingin cijeli dan. Da se suprotstavi visok nivo natrijuma, vaše tijelo će zadržati vodu, čineći vaš cijelog tijela naduveno.

Twenty20

Paradajz

Ovo voće (YEP) pripada porodici velebilje i sadrži solanin, što može dovesti do upale i nadutost. To nije znanstveno dokazano, ali kod pacijenata sa upalnih bolesti kao što su artritis, vidio benefitsafter eliminiše ga.

Olha_Afanasieva / Getty Images

Patlidžan

Još jedna Nightshade veggie koji sadrži solanin. To nije znanstveno dokazano da uzrokuje puffy oči, ali ako primijetite razliku nakon rezanja ga vaše dijete za tri tjedna, to bi mogao biti uzrok.

Twenty20

Konzervirane hrane

Ako se crni pasulj i leblebije u vašem večeru je došao iz konzerve, oni nisu kao zdrava kao što se čini. Ih isprati dobro pre kuvanja ih spriječiti višak natrija iz puzi u.

Twenty20

Pšenični hljeb

Ako ste gluten netolerantni ili alergični na pšenicu, jedu kruh (i tjestenina, dok smo na tu temu) može izazvati da se probudite nadutost i Puffy. Zamijeniti ga sa salatom oblozi za nekoliko tjedana i vidjeti ako tvoj ispod očiju de-lisnatog.

Twenty20

Mljekara

Mlijeko, sir i jogurt su upalni hranu i mogu izazvati oticanje, posebno ako ste alergični na njega. Polako na mliječne i nadutost ispod očiju može smiriti.

Twenty20

Hot Peppers

Ne samo da su paprike kao jalapeños, Chiles i habaneros članova porodice velebilje; Oni također sadrže kapsaicin, jedinjenje koje izaziva vaše tijelo tkiva da gori i upale. To uključuje-pogađate-područje oko očiju.

Twenty20

Šećer

Torte i kolači su ukusni, ali bijeli šećer je jedan od najvažnijih upalnih foodsyou mogu jesti. Start zamjene od desert za voće i možda ćete probuditi tražim potpuno osvježavaju-no krastavci potrebno.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

14 dosadne fizičke navike koje možda ne shvatate

Post Zdravlje

Kako se bolje osećati u ovom trenutku koristeći eterična ulja

Post Zdravlje

7 boljih načina za vežbanje izvan ovog leta

Post Zdravlje

15 malo ojačanja samopouzdanja da biste pokušali kada se osjećate

Post Zdravlje

5 načina da budete prisutniji u vašem životu

Post Zdravlje

5 načina da ne dobijete Grannya

Post Zdravlje

4 načina da budete u redu sa puštanjem i ne daje sranja

Post Zdravlje

25 jednostavna nasumična djela ljubaznosti koja će osvetliti nečiji dan

Post Zdravlje

29 neočekivanih načina da se opustite posle stresnog dana

Post Zdravlje

5 tajnih podataka da postanu najpouzdanija žena u sobi

Post Zdravlje

Loš PMS? Treba da jedete za lutealnu fazu. Evo kako

Post Zdravlje

Hrana koju nikada ne bi trebalo jesti pre treninga