8 hranu koja ti tajno čini gladan | BA.centerar.org

8 hranu koja ti tajno čini gladan

8 hranu koja ti tajno čini gladan

Imali ste tri sushi role, edamame i miso juhu. Dakle, zašto si spreman za drugu večeru u 9 sati? Jedite pametnije izbjegavanje ovih osam tajni krivce.

Pšenični hljeb

Pozdravljamo vas za izradu prekidača od bijelog kruha. Ali pšenice kruh i dalje ima visok glikemijski indeks, što uzrokuje šećera u krvi da polude i da se opet osjećati gladni. Pokušajte proklijala zrna breadfor srdačna, bogate vlaknima zamjena.

Bjelance

Škljocne za jelo zdrav doručak, ali žumanca nisu neprijatelji. Većina ljudi može pojesti do sedam (cijela) jaja weekwithout povećanje holesterola, pa neka ekstra vitamina, minerala i proteina u žumance popuniti te.

Sir

OK, to nije baš kao ovisnost kao crack, ali kazeina u siru doesaffect opioida i dopamina receptore u mozgu na isti način heroina ili morfija nema (što znači da ćete želite više). Umjesto toga, stavite picu sa povrćem kako bi bili sigurni da si napunila.

Suši

Zašto da ti svršiti četiri Kalifornija role u jednom obroku? To je beli pirinač. Jednostavni ugljikohidrati se brzo oborio u šećer, što opet si gladan. Pokušajte rolnice sa braon ili crna riža umjesto-a kako bi upola manje.

S okusom Jogurt

Znaš one voće-on-the-bottom jogurt? Gotovo svi od njih sadrži šećer. Dodajte svoje voće i orašasti plodovi u običan grčki jogurt umjesto, a vi ćete dobiti doručak koji je pun prepun proteina i drži vas cijelo jutro.

Sok

Sto posto voćni sok, hladno presovanog, frape, svejedno. Plod je izuzetno visok u šećer, a kada izvadite fiberfound U plodovima kao što su jabuke i kruške, to može dovesti do šećera u krvi na spike. Jedi jabuke narezane umjesto za više zadovoljavajući obrok.

Šećerni Cereal

Lucky Charms i Zlatni Grahams su puni-pogađate-rafiniranih ugljenih hidrata. Zamijeniti svoj žitarica za zobene pahuljice s grožđicama i orasima, a vi ćete biti zadovoljni do ručka, mi obećavamo.

Pereci

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 načina za ponovno pokretanje vaše veze u novoj godini

Post Zdravlje

Najbolji kristal za vas, prema vašem horoskopskom znaku

Post Zdravlje

Netflix i razgovor plus još 3 načina da ojačate svoj brak u maršu

Post Zdravlje

6 modernih trendova u vezi sa kojim se sigurno trebate znati

Post Zdravlje

5 biljnih proteinskih prahova koji su trenutno ozbiljno trendi

Post Zdravlje

7 tajni neverovatno hrabrih žena

Post Zdravlje

6 načina da se motivišete kada jednostavno ne možete, prema nauci

Post Zdravlje

19 stvari koje će vam uštedjeti ovu sezonu gripa

Post Zdravlje

7 razloga zašto je zima najbolji trenutak da postanete trkač

Post Zdravlje

17 stvari koje treba učiniti kada imate najgore bol u grlu ikad

Post Zdravlje

Najbolji trening u Chicagu za ruke, Abs, dupe i da um

Post Zdravlje

5 proizvoda za samoodbranu u tim vremenima kada se osećate kao da se šetate kući sami